SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'a Ziyaretler Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart seçimlerinin ardından görevine geçtiğimiz hafta başlayan Belediye Başkanı Çakır'a kutlama ziyaretleri sürüyor. Rektör, Muhtarlar ile çeşitli kuruluşlardan heyetler Çakır'ı makamında ziyaret ederken, belediye başkanı kalabalık gelen muhtarları Belediye Meclis Salonu'nda kabul etti.

Ziyaretlere ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu bülteni şöyle:

"ÜNİVERSİTENİN ZİYARETİ..
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen ve Rektörlük Danışmanı Mustafa Şenol ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, çiçek hediye etti.

Ziyaret sırasında İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği içerisinde Malatya için güzel işler yapacaklarına inandığını belirterek, “Bu güzel işleri yapabilmek için birbirlerimizle görüşlerimizi paylaşacağız. Birbirimize gereken her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuşarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yeni görevinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler Malatya’yı modern bir şehir yapmak için yola çıkıyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemizin bize vereceği bilimsel ve teknik destek önem taşımaktadır. Üniversitenin halkla bütünleşerek gerek sanayi alanında olsun, gerek şehrin gelişmesi ve planlanması noktasında olsun yapacağı çalışmalar sırasında, her zaman işbirliğine açık olacağız. Malatyamız için geliştireceğimiz projelerin tatbiki noktasında da üniversitenin desteği her zaman önemlidir” dedi.

MUHTARLARIN ZİYARETİ
Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Eren beraberinde çok sayıda köy ve mahalle muhtarklarıyla birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Sorunsuz bir seçim sürecinin Malatya’da yaşandığını belirten Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Eren, “Muhtarlarımızla beraber Belediye Başkanımıza görevinde başarılar dilemek için buradayız. 29 Mart Yerel Seçimlerinde Köy ve Merkez Mahalle Muhtarlarımızdan birçoğu değişti. Bu bir hizmet yarışıdır. Göreve seçilen muhtar arkadaşlarımız hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Görevler kimseye baki kalmaz, Sayın Belediye Başkanımız da bu görevi devralmıştır. Bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

Özelde mahallelere, genelde bütün Malatya’ya en güzel hizmetleri muhtarlarla birlikte götüreceklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Sizler her zaman halkla iç içe olduğunuzdan halkın ve Malatya’nın sorunlarını yakından takip etme imkanı buluyorsunuz. Malatya’mızın ve Mahallelerimizin sorunlarını her zaman siz muhtarlarımızla istişare edeceğiz. Bizlerin burada tek bir amacı var; İnsanlarımıza en güzel hizmeti getirebilmektir. Bir sorumluluğun altına girdik. Halkımız bize güvendi ve bize destek verdi. Bizler de bu desteğe layık olabilmek için çaba sarfedeceğiz” dedi.

Başkan Çakır, “Bir ekip anlayışıyla arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Başarının temelinde kararlılık ve çok çalışmak yatıyor. Bizler şeffaf bir yönetimle hizmette ve kararlarımızda adil olarak Malatya’ya en güzel hizmetleri getirebilmek için usanmadan, yılmadan çalışacağız. Hep beraber omuz omuza vererek özlediğimiz Malatya’yı hep birlikte oluşturacağız” şeklinde konuştu.

MÜFTÜ ZİYARETİ..
Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, beraberinde Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe ve kalabalık bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret edip, çalışmalarında başarılar dileyen Müftü Mehmet Sönmezoğlu, “Sayın Başkanımızın Malatya’ya güzel hizmetler yapacağına inancımız tamdır” dedi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a kendi kitabını hediye etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Görevimiz süresince istişareye her zaman açık olacağız. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile sürekli diyalog halinde olacağız. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha sıkı daha yoğun bir işbirliği içersinde olacağız” dedi.

MAKİAD ZİYARETİ
MAKİAD (Malatya Aktif İşadamları Derneği) Başkanı Ömer Fatin Nalçacı ve Yönetim Kurulu üyeleri de Başkan Çakır’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Yorucu bir seçim sürecinin kazasız belasız atlatıldığını belirten MAKİAD Başkanı Nalçacı “Sayın Başkanımız bu göreve layık görüldü. Sayın Başkanımıza görevinde başarılar diliyoruz. Bundan sonraki süreçte hep birlikte el ele vererek, Sayın Başkanımıza destek olmak suretiyle; Malatya’mızın her türlü gelişimine katkıda bulunacak çalışmaları yapmayı arzu ediyoruz ” dedi.

Malatya’nın en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Bu konuda bize düşen görev mutlaka sanayiciyi, yatırımcıyı bölgemize çekebilmektir. Bunun içinde şehrimize ve bölgemize yatırım yapmalarını cazip hale getirecek önlemleri alma gayretinde olacağız. Malatya’yı bölgenin cazibe merkezi ve marka şehri yapma hedefimiz var. Bu süreçte sizlerin bize olan desteğiniz çok önemli” dedi.

BARO ZİYARETİ
Baro Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın zorlu bir seçim sürecinden başarıyla çıktığını ve seçim sürecinde güzel mesajların verildiğini belirten Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, “Siz, İnönülerin, Özalların memleketi olan Malatya gibi bir şehirde hem de çok yüksek bir oy alarak Belediye Başkanı seçildiniz. Baromuz adına sizleri candan, yürekten kutluyoruz. Şahsınıza, ailenize, Malatyamıza, ve de partinize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı Baro heyetine teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın Belediye Başkanı olarak, hizmette adil olacaklarını belirterek, “Sivil toplum kuruluşlarıyla, istişareye, ortak akla önem vererek Malatya’ya en güzel hizmetleri yapmamız lazım” dedi.

Malatya’nın sorunlarının çözümünü kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade eden Çakır, “Halkımız bize büyük bir destekle büyük bir güç verdi. Buna layık olmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız