SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'dan Denetim

A- A+ PAYLAŞ

Çöp sahasında da inceleme yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hayvan Barınağı ve Kısırlaştırma Merkezi'ni de denetledi. 

 
Belediye Başkanı Çakır, Orduzu Pınarbaşı Karamildan mevkiindeki çöp depolama sahasında yapılan rehabilite çalışmalırını ve yapımı tamamlanmak üzere olan Sterilizasyon Tesisi'nde incelemeler yaptı. Çakır, burada yaptığı değerlendirmede, son bir yıl içinde yapılan çalışmalarla çöp sahasındaki koku ve çirkin görüntülerin sona erdiğini söyledi. Düzenlemeler kapsamında yer alan fidan dikim çalışmalarını da inceleyen Çakır, fidan dikimi de yaptı. 
 
"2000 KAMYON HARFİYAT DÖKÜLDÜ"
 
Katı atıkların bertaraf edilmesinin yerel yönetimlerin en önemli sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Çakır, “Malatya Belediyesi olarak 528 dönüm alan üzerine ihalesini yeni yaptığımız Katı Atık Bertaraf Tesisi projemiz kapsamında yapılacak tesis, sadece Malatya merkezine değil, bütün çevresine 30-40 yıl boyunca hizmet verebilecek kapasitede olacaktır.Bu proje Çevre Bakanlığı ve AB’nin onay vermiş olduğu standartlara uygun bir şekilde yapılacak. Bu alanda son bir yıl içerisinde; çevre yolundan çöp sahasına kadar olan yolun asfaltı yapıldı. İdari bina ve yemekhane ile araçların bakım ve temizliğinin yapıldığı yerler yenilendi. Giriş noktası oluşturularak çöp sahasına giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Kantar kurularak çöp sahasına getirilen atıkların 24 saat boyunca tartımının yapılması sağlandı. Yaklaşık 2000 kamyon hafriyat dökülerek, çöplerin kayması, yanması önlendi ve kokusu bertaraf edildi” dedi.
 
AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
 
Çöp sahasında yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla da ilgili bilgiler aktaran Çakır,  “Burada önemli bir ağaçlandırma çalışması yaptık. 20 dönümlük alanda hafriyatın üzerine 1100 kamyon temiz toprak dolgusu yaparak 2100 adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Çöp sahasının altından çıkan bir su vardı. O suyun da drenaj çalışmasını tamamladık ve yer altı sularını saha dışarısına çıkardık. Ayrıca çöp sahasındaki yeniliklerimizden biri de bölge belediyelerinde olmayan Tıbbi Sterilizasyon Tesisidir. Şu anda bu tesisin inşaatı tamamlanmak üzere olup, bir aksilik olmadığı takdirde bir iki ay içerisinde hizmete açacağız. Katı atıkla ilgili yeni tesisimiz olmakla birlikte şu anki mevcut sahamızı da rehabilite ederek, ıslah ederek, çevresiyle, görüntüsüyle, ağaçlandırmasıyla modern bir hale dönüştürdük” dedi. 
 
HAYVAN BARINAĞI'NDA DENETLEME 
 
Çöp sahasında yapılan inceleme sonrasında başkan yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurt ile birlikte Hayvan Barınağı'nı denetleyen Çakır, burada basın açıklaması yaptı. Çakır, "Hayvan Barınak ve Kısırlaştırma Merkezi'nde toplanan hayvanlar küpeleme yapıldıktan sonra bırakılıyor. Daha önce 50 hayvana bakılabilirken, kapasite artıtırılıp yaklaşık 100 kapasiteye çıkarıldı. Kampanya çerçevesinde, hayvanların su içebileckeleri, parklara ve geniş alanlara suluklar bırakacağız. Dolayısıyla bu hayvanların çevre ve insanlara zarar vermesi önlenecektir.Sadece Malatya merkeze değil, çevremizdeki 13 belediye ve çevreden gelen bütün hayvanlara da bu merkezimizde bakım yapmaya çalışıyoruz"  dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız