SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'dan İcraat Gezisi..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın için gezi düzenledi ve icraatlarını anlattı. Çevreyolu'nda 7 kilometre boyunca genişletme çalışması yapılacağını belirten Çakır, ilk etapta Altın Kayısı Oteli ile Askeri Lojmanlar kavşağı arasında bu çalışmanın gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çakır'ın gezisine ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından yol açma, genişletme, asfalt ve kaldırım düzenleme gibi çalışmalar yoğun bir şekilde yapılırken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensupları ile birlikte yapılan bazı çalışmaları yerinde inceleyerek, basın mensuplarına bilgiler verdi.

21 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, mahalle muhtarları ve basın mensupları ile birlikte ilk olarak şehrin batı girişinde devam eden Çevreyolu genişletme çalışmalarını inceleyen Başkan Çakır, eski Altın Kayısı Otelinden Askeri Lojmanlar kavşağına kadar olan yolun genişletildiğini belirterek, mevcut yolun ortalama 12-14 metre arasında, yer yer de 28 metreye kadar geniştildiğini ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Toplam 7 kilometre uzunluğunda yapılacak olan çevreyolu genişletme çalışmaları çerçevesinde karşılıklı olarak toplamda 14 kilometre kaldırım düzenleme çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Çakır, “Burada hem Kara Yolları hem de TEDAŞ enerji hatlarını yeraltına alacaklar. Yol genişliği 50 metreye çıkacak, ayrıca kaldırım düzenleme çalışmaları çerçevesinde, bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak. Bu düzenlemelerin akabinde yapılacak olan peyzaj düzenleme çalışmalarıyla şehrin batı girişi modern bir hale gelecek” dedi.

Batı girişi çevreyolu genişletme çalışmaları içerisinde özel şahıslara ait mülkiyetlerin kamulaştırıldığını ve bedellerinin ödendiğini kaydeden Başkan Çakır, “En kısa zamanda Malatya batı girişini modern hale dönüştüreceğiz. Taş duvar yapım işi 2 ay geçmeden tamamlanmış olacak. İhale süreci de tahminen bir buçuk yıl içinde tamamlanmış olacak. Yaya yolları farklı, araç yolları farklı aydınlatılacak. Dekoratif aydınlatma sistemi kullanacağız. Beylerderesi’ne kadar bu proje devam edecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra Beydağı Devlet Hastanesi önünde yapılan yol genişletme ve kaldırım düzenleme çalışmalarını basın mensupları ile birlikte inceleyerek, yapılan bu düzenlemelerin araç ve yaya trafiğini rahatlattığını söyledi.

Turgut Özal Mahallesi 1., 2. ve 3. caddelerinde yapılan yol genişletme, asfaltlama, kaldırım düzenleme, ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmalarını da inceleyen Başkan Çakır, bu bölgede toplamda 3.5 kilometre yol ve asfaltlama, 7 kilometre de kaldırım düzenleme çalışması yaptıklarını belirterek, aydınlatma ve kaldırım düzenleme çalışmalarında dekoratif malzemeler kullanıldığını söyledi.

Turgut Özal Mahallesi’ndeki inceleme gezisine katılan Turgut Özal Mahalle Muhtarı Ali Menekli ile Özalper Mahalle Muhtarı Ramazan Korkmaz, yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Mahallemiz 1994 yılında ayrıldı. O yıldan bu yana görmediğimiz hizmeti gördük. Bunlar önemli hizmetler, Allah yardımcınız olsun, başarılar diliyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son olarak Yeşiltepe bölgesinde sürdürülen yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmaları, Kuzey Kuşak Yolu ile yıkılan besi damları bölgesini gezdi.

Burada 6-7 metre genişliğindeki mevcut yolların yapılan kamulaştırmalar sayesinde 25 metreye çıkarıldığını ve 4 tarafa yol açma ve genişletme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, “Şu ana kadar yaptığımız yol 1600 metre uzunluğunda. Yaklaşık 23 ev kamulaştırıldı. Tektut bölgesini özellikle bir merkez haline getiriyoruz. Modern bir semte dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Yeşiltepe’de semt konağının temelini yakında atacağız. Yaka köyü ile birlikte 9 mahalleden oluşan Yeşiltepe bölgesine ayrıca şu an ihale aşamasında olan 11 kilometrelik de yağmursuyu drenaj kanalları yapacağız” dedi.

Yaka mahallesine de ilk defa kanalizasyon şebeke hattının döşeneceğini belirten Başkan Çakır, 6 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattının ihalesinin yapıldığını ve yakında çalışmalara başlanacağını söyledi. Başkan Çakır, “Yeşiltepe’yi tanınmayacak derecede modernleştireceğiz” dedi.

İnceleme gezisine katılan Yeşiltepe bölgesi muhtarları bütün bölge halkı adına yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımızla birlikte, Yeşiltepe bölgesinde bir hizmet atılımı gördük. Başkanımızın gelecek günlerde daha güzel hizmetler vereceğine inanıyor, başarılar diliyoruz” dediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız