SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'dan Sitem.. "Malatya Maça Gelmiyor"

0
Güncellendi - 2016-12-08 17:33:38
Çakır'dan Sitem..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor’un maçlarına yeterli ilgiyi göstermemesiyle ilgili futbolseverlere sitemde bulunarak, “Gerçekten yazık oluyor. Eğer Malatyalı isek, Malatyasporlu isek bunlar sözde kalmamalı” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, takımın mali yapısı, ligdeki gidişatı ve bu sezonki şampiyonluk şansıyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu.

"Kimsenin emeği kalmaz"

Çakır, son günlerde takımın aldığı başarısız sonuçları futbolculara ödeme yapılmamasıyla ilişkilendirilmesine değinerek, “Kimsenin emeği kalmaz. Gecikme olabilir ama takımın genel manadaki finansal yapısı iyi olduğu için ciddi bir ekonomik sorun yaşanmaz. Bizim takımımızdan, futbolculardan beklediğimiz azimli, yürekli, o sahaya bir sorumlulukla çıkması” dedi.

“Takımın iyi oynaması her zaman bizlere ümit veriyor”

Son 3 haftadır maçlarda çok heyecanlandığını söyleyen Başkan Çakır, “Biraz şanssızız. Top oynamamıza rağmen, neticeye baktığınız zaman o oyunun neticesi değil. Takımın iyi oynaması her zaman bizlere ümit veriyor. Zaman zaman kötü olduğu maçlarda oluyor ama genel manada diğer takımların mali yapılarına, futbolcu kadrolarına bakıldığında Malatya’yı şu anda başarılı görebiliriz” diye konuştu.

“Malatya maça gelmiyor”

Ahmet Çakır, Malatyalıların maça gitmediğini de ifade ederek, “Malatya maça gelmiyor. Gerçekten yazık oluyor. İnsanların gönlünde Malatyaspor var, onu biliyoruz. Ama takıma destek için de her zaman stada gelinmesi lazım. Orada seyrine doyum olmayan, çekişmeli maçlar var. Malatya’nın bu seneki hiçbir maçında sırf defans yapan, savunmada kalan sıkıcı bir maçı görmedik. Gerçekten kontrataklar olsun, mücadele olsun, o sahaya gitmenize değecek bir futbolu görüyorsunuz. Tüm hemşehrilerimden istediğim özellikle bu maçlara herkesin gelmesi. Eğer Malatyalı isek, Malatyasporlu ise bunlar sözde kalmamalı” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin emeği kalmaz, onu söyleyeyim”

Başkan Çakır, takımın ekonomik durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunarak, “İş adamlarımızla görüşmelerde bulunduk. Bakanımız olsun, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz olsun toplantılar yapıyoruz İstanbul’da. İnşallah iş adamlarımızın da desteklerinin bir kısmı alındı. Desteğin maddi olarak daha da arttırılması lazım. Malatyaspor’un bu sezon kendini daha kabul ettirir, iddialı, favori bir takım olduğunu herkes kabul ediyor. Bize düşen o disiplinli, sahada yılmayan, mücadele eden bir ekibi görmek. Tabi ki bunun finans yönü kolay değil. Yönetimde elinden geldiği kadar ciddi bir mücadele içerisinde. Genel tabloya baktığınızda ligde 5 takım saydığınızda bunlar birisi de Yeni Malatyaspor. Ödeme sıkıntıları mutlaka yaşanacaktır. Sağ olsun arkadaşlar gayret ediyorlar. Yani kimsenin emeği kalmaz, onu söyleyeyim. Gecikme olabilir ama takımın genel manadaki finansal yapısı iyi olduğu için ciddi bir sorun, ekonomik olarak yaşanmaz. Bizim takımımızdan, futbolcularımızdan beklediğimiz o sahaya bir sorumlulukla çıkması lazım. Teknik heyetimiz, antrenörümüz gerçekten başarılı, heyecanlı ve takımına inanmış bir yapısı var. Çok olumlu bir tablo var ortada” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • BAŞFENDİ (7 yıl önce)
    İnsanların maça gitmemelerinde en büyük etken " Passolig " denen rezalet bence. Geçtiğimiz sene bir alt ligde olmamıza rağmen bundan daha çok taraftar gidiyordu maça. Pendik maçı da bunun delili. 45-50 yaş üstü taraftarların çoğu maça gel(e)miyor.. Passolig uygulamasında oturduğun yerde öksürsen bile tribün kapatma cezası alıyorsun. Ayrıca ben her maça giden bir taraftar olarak takıma ve özellikle de hocaya sonuna kadar kadar güveniyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • alrdm44 (7 yıl önce)
    başkan stadın maraton ve kale arkası tirbünlerine bu hafta birilerini gönder oturulabileceği var ise ne dersen kabul. insanlar o stadda verem olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    STAT ŞEHİR İÇİNDEYKEN GELMİYORLAR YA ŞEHİR DIŞINA ÇIKINCA NE OLACAK. BENCE EN KOLAYI BELEDİYE OTOBÜSLERİ TAŞIMA....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Demirhan (7 yıl önce)
    geldiğimiz zamanki skorlarıda gördük...mesele gidip gitmememk değil..kasıtlı alınan kötü sonuçlara seyiricinin gitmemesini kılıf yapmasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (7 yıl önce)
    Birinci sıkıntı PASOLİG berbat sistem hiç kimse yerine oturmuyor 10 kişi küfretse tüm tribün ceza alıyor çokkk saçma,Birde o güvenlikçiler arama adına koca adamların her tarafını elliyorlar ayıp be tanıdığım kaç kişi bu yüzden maçı terketti,yaşları 55-60 kibriti cebinden alıyor,ayıp çakmak olsa neyise,1 tl yi alıyorlar içeride su alıyorsun para üstü hep 1 tl bu nane bu ne turşu
    0
    0
    Yanıtla
  • Deveye sormuşlar: "boynun neden eğri?" Deve de "nerem doğru ki?" demiş. Seninki de o hikaye hemşerim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    insanlar pasoligden kaynaklı gelmiyor! Sadece malatyada pasolig az tanıtılıyor ve kolaylık sağlanmıyor. Eskişehirde pasolig 8 ayrı noktada malatyada sadece tek 1 yerde insanlar işini gücünü bırakıp bununla ugraşmak istemiyor. Sanayide, fabrikada çalısan insanlarımız özel sektörde çalısan insanlarımız izin alıp mesai saatlerinde bununla ugraşamıyor stad önüne gidemiyor. Pasolig almıyan insanlara sorun bi neden almadıklarını
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Gökmen (7 yıl önce)
    Bu ligde her takım her takımı yenebilir 1.ligde süperligdeki gibi şampiyon 80-85 puanla çıkmıyor.65 puan alan ikinci olarak kesin çıkar bu senedi tabloya bakılırsa 62 puanda ikinci olarak çıkmak için yeterli 65 puan garanti çıkar önemli olan bu puanı yakalamak.takımında şu andaki puanı gayet iyi bu takım şampiyonluğa oynuyor 10 haftadır lider kimse maça gitmiyor.çıkıp burada ahkam kesip takım top oynamıyor diyorlar.bu takım barcelona gibi top oynayıp son sırada olsa kimse iyi futbol oynuyor diye maça gidermi acaba?Bu arada yeni malatyasporun pasolug kampanyasına noldu dağıttılar 1.000 tane pasolig daha ses seda yok.adana demire eskişehire balıkesire bakın kaç pasoligi var.Maça genelde öğrenciler gider gençler heyecanlı olanlar bu pasolig kampanyasına şiddetle devam edilmeli hemde bu günden itibaren stadı doldurmak istiyorsak eğer her maçta en az 10.000 adet pasolig dağıtılmalı bu öğrencilere pasolige belediye başkanı ahmet çakır öznur çalık ve Adil gevrek destek verdi.Malatyanın zenginleri bu kampanyaya destek olsun 100.000 pasolig dağıtılır.Trabzonun nüfusu ile malatyanın nüfusu aynı onların pasolig sayısı 110.000 bizimkisi 15.000 tribünleri doldurmak için kampanyaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorum yapan vatandaş (7 yıl önce)
    Maça gidemiyoruz çünkü bütün yollar kazılmış ve bozuk. Bilmem anlatabildimmi başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe Ege Gunes (7 yıl önce)
    Bilet kardesim, pasolig tamamen angarya 45 50 yas pasolig ile ugrasamiyor biletini alacak girecek vatandas pasolig tamamen baskalarini zengin etmek venim sucum yok iken bir tribun ceza aliyor nerde bilet ile pasolig in farki anlatirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • gencedebiyatci (7 yıl önce)
    Takımda, hocada, başkanda ve yönetimde ışık yok. Taraftar takıma ve hocaya guvenmiyor. Çok dengesiz bir takımımız var. Başkan desen, futboldan sogutuyor insanı. Futbolun 'f'sini bilmiyor. Siyasilerle harcadığı zamanın yarısını takima harcamadi. Kulüp başkanı değil de ilk seçimlerde aday olmayı düşünen bir profili var. Belediye başkanı sitem edeceğine maçlara gitmeli. Protokolde Ali Cengiz dışında kimse yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (7 yıl önce)
    Sorun maça gitmemek değil passolig kartı çıktıkdan sonra seyirci azaldı ka bakın geçmiş yıllara stad her maç doluydu öncelikle bu sorunu gidermek için çalışmalar yapılmalı bedava kart dağıtılsın çok büyük maliyet değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (7 yıl önce)
    Senide maclarda gormuyoruz baskanim belediyedeki elemanlarin gelse stad dolar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen erzincanlı vali her maça gelirken ben de başkanı hiç görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Sayinmalatyalilar,baskan,dogru,soyluyor,bakin Goztepe,ve,eskisehir,seyircisine,maclari,kazandiran,taraftar,boyle,birdaha,firsat,gecmez,hadi,maca Gelin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Her halde milletin futbola olan ilgisi azaldı.Futbolda şike vb.olayların olması, yanlış hakem kararları bazı takımların torpilli olması.Futbol artık tat vermiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Sayın başkanımız şehir olarak havaya girmeliyiz her cadde her sokak her esnaf bayrak asip desteğe cagiralim malatya li hemşehrilerimizi ve dediğiniz gibi MALATYA macaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (7 yıl önce)
    Başkan y.malatyaspor yönetimindede bir canlılk yok.yani Ne yönetim.ne B.sehir ve merkez ilçe belediyeleri.nede taraftar resmen uykuda.yav şuanda bizim yerimizde olmak için herkes çırpınyolar bizse hepimiz uyuşuk uyuşuk sadece bekliyoz.yani sayın Başkan birileri ateşi yakmalıki herkes harekete geçsin.Hadi Başkan siz yakın bu ateşi herkes canlansın.Şehir tüm dinamikleriyle ayağa kalksınki ŞAMPİYON OLALIM.
    0
    0
    Yanıtla