SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'ı Soruşturmaya İzin Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:39
Çakır'ı Soruşturmaya İzin Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin 2011 yılında düzenlediği ihale ile ‘uçuk fiyatlar’la yaptığı fidan alımına ilişkin basına yansıyan haberlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz’ın Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ilgili belediye görevlileri hakkında Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonrasında, savcılığın soruşturma izni istediği ancak İçişleri Bakanlığı savcılığın bu yöndeki talebini reddettiği öğrenildi. 

Malatya Belediyesi’nin yasa ve yönetmeliklere aykırı iş ve işlemlerinde belediye yönetiminin keyfi ve rahat davranmasını bir gelenek haline getirmesine yol açan ‘yetkili makamlar tarafından soruşturma izni verilmemesi’ olayına bir yenisi daha eklendi.

Malatya Belediyesi’nin 13 Aralık 2011 tarihinde düzenlediği ‘Boylu Fidan alımı’ ihalesiyle, asgari ücretin 610 TL olduğu o dönemde, her biri 3 asgari ücrete eşit fiyatla (1858 TL) satın alınan fidanların da aralarında bulunduğu skandal nitelikteki fidan alım olayına ilişkin gelişmelerin basına yansımasından sonra CHP İl Başkanlığı tarafından söz konusu ihale yargıya taşınmıştı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçe ile Malatya Belediyesi tarafından satın alınan fidanlara yüksek bedeller ödendiğini, böylelikle kamu kaynaklarının peşkeş çekildiğini belirterek Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ihale sürecini yöneten belediye başkan yardımcısı ile diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Suç duyurusu dilekçesinde Malatya Belediyesi tarafından satın alınan fidanların piyasa fiyatlarının çok üstünde olduğuna dikkat çeken Enver Kiraz, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı, şimdilerde Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abuzer Kabakaş, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Çetin Bozkurt, İhale Komisyon Başkanı ve Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Turan Özbey ile Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı ve Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Turan Özbey’in akrabası İsmail Özbey’in ihaleyi alan firma tarafından Avrupa turuna götürüldüğünü vurgulayarak, bu durumun ‘Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Yönetmeliği’ne aykırılık teşkil ettiğini kaydetmişti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, dilekçesinin sonuç ve talep bölümünde tüm bu nedenlerle  Belediye Başkan Çakır ve ihale sürecini yöneten, ihaleyi kazanan firma sponsorluğunda Avrupa gezisine giden belediye yetkilileri hakkında ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmasını istemişti.

İçişleri Bakanlığı Soruşturma İzni Vermedi 

CHP’nin şikâyetini değerlendiren Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyete konu iddiaları ciddi bulup, ihale ile ilgili olarak dava açılmasını sağlamak amacıyla soruşturma açmak için harekete geçti. Bunun için ilk olarak şikâyete konu kişilerin ‘devlet memuru’ olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na bir yazı yazarak hakkında suç duyurusunda bulunulan belediye yetkililerinin soruşturulması için izin talep etti.  

Savcılığın soruşturma izin talebini görüşen İçişleri Bakanlığı CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın suç duyurusunun ‘İşleme konulmama’sı yönünde karar verdi. İçişleri Bakanlığı da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün bu kararını onayladı. Böylelikle, savcılığın soruşturma izin talebi reddedilmiş oldu ve iddialarla ilgili işlem yapılamadı. 

ARŞİV FOTO: Malatya Belediyesi tarafından alınan ve suç duyurusuna konu olan 'milyarlık' fidanlar, zamanında dikilememiş ve Park Bahçeler Müdürlüğü'nün bahçesinde kurumaya terkedilmişti.

HABER: malatyahaber.com- Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız