SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'ın "BAYRAM" Haftası!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:53
Çakır'ın
A- A+ PAYLAŞ

Geride bıraktığımız hafta, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır için adeta "bayram" haftası oldu. Çakır, AVM'deki imar usulsüzlükleri ile ilgili olarak "Görevi Kötüye Kullanmak"la suçlanıp 21 eski belediye meclis üyesi ile birlikte yargılandığı davada beraat etti ve bu karardan bir gün sonra da AKP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edildi.

BERAAT ETTİLER..

Sümerbank Fabrikası'nı 5.5 milyon dolara tüm teçhizatı ve 130 dönüm civarındaki arazisiyle satın alan Malatya Girişim Grubu'nun, 5 yıl fabrika olarak işletme taahhüdüne rağmen inşaat ruhsatı alıp sonrasında da birçok usulsüz imar uygulaması yaparak inşa ettiği Malatyapark AVM ile ilgili olarak, MHP'li eski Belediye Meclis Üyesi Recep Ülkü'nün şikayette bulunmuştu. Şikayet edilenler arasında bu uygulamanın bir bölümünü yapan eski belediye başkanı mevcut milletvekili Cemal Akın'ın yanı sıra, Akın döneminin usulsüz imar kararlarına destek verdikleri öne sürülen 21 belediye meclis üyesinin yanı sıra 2009'da seçilen Ahmet Çakır da vardı. Şikayetler üzerine önce İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi. Ancak, Ülkü konuyu Danıştay'a götürdü ve buradan çıkan "soruşturma yapılması" kararıyla dava açılabildi. Cemal Akın hakkındaki yargılama milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle askıya alınırken, Çakır ve 21 eski meclis üyesi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Görevi Kötüye Kullanma" suçlamasıyla yargılanmaya başladılar.

Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan yargılama, 28 Kasım 2013 tarihinde beraatle sonuçlandı.

Ahmet Çakır'ın yanı sıra, bazıları Çakır döneminde de görev alan eski meclis üyeleri Bayram Eken, Osman Bayram, Vahap Ergül, Bekir Akça, Serdar Kayagül, Muharrem Çamurlu, Haşim Oskaloğlu, Süleyman Erkuş, Ramazan Özdemir, Ayşe Kaya, Sedat Alpkıray, Basri Akatay, Ahmet Ergül, Muammer Özpolat, Selahattin Aşan, Alaattin Acun, Niyazi Artan, Nurettin Karaaslan, Metin Mandal, Abdurrahman Karaca ile Yusuf Geleri de beraat ettiler.

ERTESİ GÜN ADAY..

Çakır ve eski meclis üyelerinin 28 Kasım Perşembe günü beraat etmelerinin ardından, Çakır 29 Kasım Cuma günü de, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

FOTOĞRAF: Belediye tarafından servis edilen bu fotoğraf, Çakır aday ilan edilmesinin ardından Malatya'ya döndüğü 30 Kasım Cumartesi günü çekildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız