SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'ın Teklifiyle

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında toplanarak genel sekreteri belirlediği bildirildi. Bu göreve Avukat Ali Yıldırım'ın (fotoğraftaki) getirildiği öğrenildi.

Toplantı ve yapılan görevlendirmeye ilişkin Yerel Gündem 21'den yapılan açıklama şöyle:

"Belediye Kanunu`nun 76. maddesinde belirtilen ve 8 Ekim 2006 tarih ve 26313 sayılı T.C. Resmi Gazete’de yayımlanan (6 Haziran 2009 tarih ve 27250 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik) Kent Konseyi Yönetmeliği gereğince 4 Kasım 2009 tarihinde, 1. Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Malatya Kent Konseyi kurulmuştur.

Kent Konseyi Genel Kurulu tarafından seçilen Kent Konseyi Yürütme Kurulu Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Başkanlığında Kent Konseyi Genel Sekreterini belirlemek üzere bir toplantı yaptı.

Belediye Binasındaki toplantı salonunda bir araya gelen Yürütme Kuruluna Belediye Başkanı Ahmet Çakır Kent Konseyinin işlevleri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Malatya’nın geleceğe taşınması, bir dünya kenti olması ve kentin değerlerinin korunması için kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve dünyadaki gelişmelere göre kentin yenilenmesi gerektiğine işaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu bağlamda, oluşturdukları Malatya Kent Konseyine sivil toplum örgütlerinin istekli ve gönüllü olarak katılmalarının kentin sürdürülebilir gelişmesinde çok önemli katkıları olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuşmasının ardından Kent Konseyi Yönetmeliğinin 14 maddesine dayanarak Avukat Ali Yıldırım'ın Kent Konseyi Genel Sekreteri olmasını Kent Konseyi Yürütme Kuruluna teklif etti. Başkan Çakır’ın teklifi Yürütme Kurulu Üyelerinin tamamının onayı ile kabul edildi ve Av. Ali Yıldırım Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri oldu."

Avukat Yıldırım, daha önce de bir süre Divan Kültür Sanat Derneği'nin başkanlığını yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız