SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır:"Yaptık Oldu Mantığı Yok"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapılan ve Kent Konseyi öncülüğünde sürdürülen istişare toplantıları devam ediyor. Bu haftaki toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Kadim Ceylan, Mühendislik Fakültelerinin bölüm başkanları, mimar ve mühendis oda başkanları katıldı. 
 
"YAPTIK OLDU MANTIĞI YOK "
 
Daha doğrusunu yaparak  Malatya’yı yaşanılabilir bir şehir yapmak için ortak aklı referans aldıklarını söyleyen Başkan Çakır,  “Biz hiçbir zaman 'yaptık oldu' mantığıyla çalışmadık, çalışmayacağız. Kimin daha iyi fikri varsa biz ona açığız. İlimizde geçmişten günümüze gelen çarpık yapılaşmalar söz konusu, bu da beraberinde
ulaşım, yeşil alan gibi birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Biz sorunlarla mücadele ederken diğer taraftan yeni konut alanları, yeşil alan için çalışma yapıyoruz” dedi.
 
"KATKI SAĞLANMALI "
 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım konuşmasında, "Kent Konseyi olarak dönem dönem farklı alanlarda hizmet üreten sektörler
ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar gerçekleştiriyoruz. Sahada çalışanlar ile eğitim verenlerin bir araya gelerek şehrin geleceğine katkı sağlamaları önemli." dedi. 
 
"DESTEĞE HAZIRIZ"
 
Malatyalıların belediyenin çalışmasından memnun olduklarını öne süren İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Kadim Ceylan, "Bu çalışmaların artarak devam edeceğine hiç şüphemiz yok. Malatya’nın geleceğini ilgilendiren her çalışmada Mühendislik Fakültesi olarak gereken desteği vermeye hazırız. " dedi. 
 
"MÜTEAHİTLERCE SEÇİLMEMELİ "
 
İnşaat Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Türkmen ise konuşmasında, " Yapı denetim firmalarının seçiminin müteahhitlerce yapılmaması daha uygun olur. Yapı denetim firmalarının denetimlerinin de bir şekilde denetlenmesi gerekli. Malatya Belediyesi'nin çalışmalarının geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi durumdadır. " dedi. 
 
"TEK YÖN RAHATLATIR"
 
Mimarlar Odası adına söz alan Mahmut Yaşaroğlu, Malatya Belediyesinin son dönemde yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde çağdaş bir kent olmaya doğru hızla ilerlediğini öne sürerek, bazı caddelerde planlanan tek yön uygulamalarının başlatılmasının trafiği rahatlatacağını belirtti.
 
"SAĞLIKÇILAR TAŞINMALI" 
 
İnönü Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Karcı ise konuşmasında, "Özel sağlık sektörünün Kışla (Atatürk) Caddesinde yoğunlaşması ile birlikte trafik sıkışıklığı bu bölgede had safhaya ulaştı. Sıkıntının giderilmesi için özel sağlık sektörü buradan taşınmalı" dedi. 
 
"PROJELER HIZLANDIRILMALI"
 
Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ekmekyapar; şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılması için alt merkezlerin oluşturulması, güney ve kuzey çevre yolu projesinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
 
"SÜRGÜ VE TAKAS SUYU GETİRİLMELİ "
 
Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal konuşmasında, "Malatya Belediyesi'nin çöp dökme alanını değiştirmesini takdirle karşıladık. Malatya’nın her geçen gün temiz su ihtiyacı artıyor. Bu doğrultuda Sürgü ve Takas suyunun Malatya’ya getirilmesi önemli. Malatya, birinci derece deprem bölgesi bu anlamda her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerekli " dedi. 
 
"BARAJ GÖLÜNE AKTARILMALI "
 
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Yavaş, yağmur sularının kanalizasyon şebekelerine aktarılmasının sürekli sorunlar oluşturduğunu bu suların drenaj sistemi ile Karakaya baraj gölüne aktarılması gerektiğini söyledi.
 
"KOLLEKTİF ÇALIŞMA İYİ SONUÇ GETİRİR"
 
İnşaat Mühendisleri başkanı Bedri Özten ise, Malatya Belediyesinin altyapı çalışmalarında yoğun bir şekilde çalıştığını fakat TEDAŞ’ın teknik ekip eksikliğinden dolayı aynı paralelde yoğunlaşamadığını belirterek, yapılan her çalışmada kollektif çalışmanın daha iyi sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi
 
Konuşmaların sonunda tekrar söz alan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, büyük şehir olmadıklarını fakat büyükşehir gibi çalışarak, Malatya’nın her yerine hizmet götürmeye çalıştıklarını, bu çalışmalarının artması için de herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, yapılan istişare toplantılarını bu anlamda çok önemsediklerini belirterek katkı sağlayan herkese  teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız