SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakmak Kışlası Yapılaşmaya Açılıyor

0
Güncellendi - 2017-10-17 20:58:37
Çakmak Kışlası Yapılaşmaya Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi,  205 hektar büyüklüğündeki Çakmak Kışlası’nın yeni bir yapılaşma alanı olarak belirlenebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teklif götürülmesi yönünde karar aldı.   Çakmak Kışlası, içerisinde bulunan birliklerin ihtiyaç duyduğu yapı ve tesislerin Altay Kışlası’na yapılması karşılığında Belediyeye devrinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından da uygun görüldüğü açıklanmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının 2’inci oturumu yapıldı. Meclis Başkan Vekili Şahin Özer Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında ilk olarak 11 Ekim 2017 tarihinde yapılan toplantının karar özeti oylanarak kabul edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin 3. Maddesi gereği Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı Sayıştay denetim raporu ile ilgili meclise bilgi verildikten sonra, MASKİ’de çalışan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi personele ödenecek sosyal denge tazminatı ödenmesi için ilgili sendika ile belediye arasında yapılacak görüşmelerde Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi görüşülerek kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesi 4342 ve 4344 nolu parselleri kapsayan yaklaşık 205 hektar yüzölçümü alan üzerinde Çakmak Kışlasının bulunduğu sahanın 6306 sayılı kanun kapsamında Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenerek mülkiyetinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teklif edilmesi kabul edildi.

Yapı kalitesi düşük”

Yeşiltepe'deki Çakmak Kışlası’nın yeni yapılaşma alanı olarak planlanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda,  Malatya’daki yapı kalitesinin düşük olduğu, bu nedenle meydana gelebilecek sorunların ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Çakmak Kışlası’nın kentin kuzeyinden geçen, Kuzey Kuşak Yoluna cepheli, sorunlu yapılaşmaların bulunduğu bölge içeresindeki Çakmak Kışlasının, bu nedenlerle yeni yapılaşma alanı olarak çok uygun bir konumda olduğu kaydedildi.

Yeşilyurt İlçesi Karakavak Mahallesi 3493 parsel numaralı Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ) içerisinde kalan taşınmazın 110,00 m²’lik kısmının 112 acil istasyonu yapılmak üzere Sağlık İl Müdürlüğüne 25 yıl bedelsiz  tahsis edilmesi kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayının son toplantısını Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fevzi (6 yıl önce)
    Malatyada doğtu düzgün bir park kalmadı ağacı bol bir park olsun zaten ağaçlık kurtarılır.yapılaşmaya izin verilirse birilrine peşkeş çekildiği düşünülür tepki alır
    0
    0
    Yanıtla
  • husom (6 yıl önce)
    şehirler arası terminal şu anda bile malatyaya yetmiyor. zamanla daha da küçük gelecek. 112 istasyonunu terminalin içine yapacağına eski ssk hastanesinin içine yapılsa... bu nasıl şehir planlaması. sanki bilerek bozmaya çalışıyorlar şehri.
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel yıldırım (6 yıl önce)
    ne yaparsanız yapın ama yaptıgınız yerde yapılasmanın en az 10 katı yesıl alan ve park olarak planlarsanız, park ve sosyal alan sıkıntımız olmaz, ama bunu bu alanlar acılırken yapmanız gerekir sonra hepsı hava cıva olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Belge (6 yıl önce)
    Malatyalılar bu yapılaşmaya Dur demeli. Bu alan Malatyalıların nefes alabileceği park ve sosyal alanlarla donatılmalı. Belediye başkanımızı ve Sayın Valimizi göreve davet ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kimi davet edersen et orası bölüşülmüştür kesin
    0
    0
    Yanıtla