SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çaktırmadan' Denetim!

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi’ne mensup gönüllülerden oluşan 250 kişilik denetim timi yollara düşerek, aralarında Malatya'nın da bulunduğu yurdun her yöresinde çeşitli konularda 'çaktırmadan' denetim yapacaklar. Toplumsal kalkınma, bilinçlenme, mutabakat adına yapılan gönüllü ve ücretsiz faaliyetleri sürdüren ÇETKODER Kanunsuz ve uygunsuz çalışanlar ile halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmıyor.

Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi yürürlükteki yasa, mevzuat, yönetmeliklerin uygulanıp uygulanmadığı, uygulanıyor ise nasıl ne şekilde uygulanıyor yerinde tespit için ve ayrıca halkın sağılığı ile oynayanların cezalandırılması sebebiyle 250 kişilik bir denetim timi kurdu. Bu gönüllü ekip yurt geneli aşağıdaki illerde çalışmaya bu gün itibari ile başladılar. Çaktırmadan belli etmeden gezecekler ve yaptıkları, kanunsuz, usulsüz uygulamalar ile vatandaşı hileli yollar ile kandıran aldatanları teşhir edip bunların cezalandırılmaları sağlayacaklar.

ÇETKODER denetim timlerinin 2 Mayıs Pazar günü itibari ile çalışmaya başladığı iller; Osmaniye, Hatay, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Kars, Kilis, Edirne, İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Karabük, Kocaeli, Konya, Uşak, Manisa, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Amasya, Ardahan, Edirne, Ağrı, Batman, Bartın, Muş, Sakarya, İstanbul, Ankara, Siirt, Kastamonu, Kocaeli, Karabük ve Muğla olarak belirlendi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Daha önce bu gönüllü kardeşlerimize yasaları ve yasalardan doğan haklarımızı aktaran eğitimler verdik. Bu eğitimi alan gönüllü denetim timlerimiz tüm yurtta gezecekler, mağazayı, esnafı, gıda maddesi ve giyecek içecek maddesi satılan yerleri, halka direk hizmet sunular iş yerlerini, A dan Z ye her ticari kuruluşu ve kamu kurum ve kuruluşu sade vatandaş gibi gezip bilgi toplayacaklar. Kanuna yönetmeliğe ve mevzuatlara uyuyorlar mı, uymuyorlarsa sebebi, uyulmadığı bildirilince yetkili ve ilgili ne yapıyor, yapmıyorsa sebebi araştırılacak ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılması sağlanacak. Her biri birer tüketici olan vatandaşımızın hak ve hukukunu çiğnetmemeye kararlıyız. Adım adım takip edeceğiz, teşhir edeceğiz. Hileli mal satanlar, ayıplı hizmet sunanlar, aldatıcı reklamlar ile halkı yanıltanlar, görevlerini yapmayan bürokratlar hakkında da gereken suç duyurularında bulunacağız. Bu sebeple bugünden itibaren belirlenen illerde gönüllülerimiz çalışmaya başlamışlardır. Her ilde 2 bayan 2 erkek 4 kişilik ekip bulunmaktadır. Bunlar her tür tespiti anında genel merkeze bize bildirecekler ve biz gereken yasal başvuru ve takibin yapılması için çalışmaları hızla sürdürüp cezalandırılmalarını sağlayacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız