SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık: ''Bizi Küstürmesinler''

A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde adı basında sıkça gündeme gelen Malatyalı Çalık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu ülke için bir şeyler yapma gayretlerinin maksatlı oyunlarla engellenmeye çalışıldığını ifade ederek, “Vatanımız, milletimiz için yaptığımız projelerin saptırılması, yanlış noktalara çekilmesi bizi üzer. Daha çok aş ve iş için bu yatırımları öncelikle ülkemize kazandırmayı düşünürken, birilerinin projeyi dahi incelemeden engellemeye kalkışmasını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

Dışarda övüyorlar içerde sövüyorlar
Türk Telekom ihalesi, Haydarpaşa projesi, Arnavutluk Telekom olayı, Telsim satışı ve son olarak da Yalova’daki Atatürk Çiftliği’yle ilgili adı bu sıralar basına konu olan Malatyalı Çalık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak iddiaları cevaplandırdı. Bir başka ülkeye sağlık turizmi alanında yatırım yapmak üzerelerken, Yalovalıların iş ve aş taleplerinden dolayı derhal Dubaili ortaklarıyla birlikte bu yatırımı askıya alarak Türkiye’ye geldiklerini anlatan Çalık, ancak henüz proje safhasında olan ve kamuoyu önünde cereyan eden bir konunun sanki alınan satılan bir yerler varmış gibi lanse edildiğini hatta Ata’ya saygısızlık yapıldığı suçlamasına kadar götürüldüğünü söyledi. Yurt dışında yaptıkları yatırımlardan dolayı övgü alırken Türkiye’de istihdam oluşturacakları için neredeyse hainlikle suçlandıklarını belirten Çalık, samimi eleştiriler yerine işi yok etmeye matuf saldırılarla karşılaştıklarını kaydetti.

İş aş için geldik, suçlandık!
Yalova’daki Atatürk Çiftliği’nin Araplara satılması gibi bir durumun kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Çalık şöyle konuştu: “Biz Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ortaklarımızla başka ülkede sağlık turizmi yatırımı yapacaktık. Büyük bir projeye girmek üzereyken Yalovalı bir arkadaşımızın ricasıyla ortağımızla birlikte bu ile gittik. Yalova deprem sonrası moralsizdi. İş ve aş bekliyordu. Bize başka ülkeye yapacağımız yatırımı Yalova’ya kaydırmamız tavsiye edildi. Bu konuda ilin milletvekilleri ve belediye başkanı ve valisi ricada bulundu. Biz de çalışma grupları oluşturduk. Bu sırada Atatürk’ün bir tek ağacı dahi kesmemek için inşa ettirdiği yürüyen köşkü gördük. Köşkün bakımsızlığı yüreğimizi sızlattı. Atatürk’e olan saygımızdan burasının onarılması için sponsor olduk. Hatta bizim inşaat şirketlerimiz olmasına rağmen onarım işininin Dolmabahçe’de Meclis’e bağlı bir kuruluş tarafından yapılmasını istedik. Ata’ya olan saygımızdan dolayı yaptığımız bu fedakârlık suçmuş gibi gösterildi. Yalova’da satılan alınan herhangi bir şey yok. Gizli saklı bir şey yapılmadı. Sadece proje üzerinde çalışılıyor. Şimdi CHP’li bir milletvekilinin Ata’ya saygısızlık yapılıyor iddiasıyla ortaya çıkması bizi şoke etti. Bu tür davranışlar bizim yatırım şevkimizi kırar. Yalova halkını rahatsız eden hiçbir şey yapmayız. Biz oraya iş aş dağıtmak için gittik. Yalovalılar bunu istemiyorsa yapmayız. “

Araplar’la yaptıkları konsorsiyumlardan dolayı da belli kesimlerin hedefi olduklarını belirten Ahmet Çalık, sermayenin rengine nereden geldiğine hiçbir zaman bakmadıklarını bizim için önemli olanın legal olup olmadığıdır dedi. “Bizim beraber olduğumuz kuruluşlar dünyanın en saygın kurumları arasında geliyor” diyen Ahmet Çalık, Amerika’dan Japonya’ya kadar iş birliği yaptıkları kuruluşlar bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haydarpaşa’da STK’lara danışacağız
Haydarpaşa’da 7 ayrı gökdelenin de içinde yer aldığı projelerine incelenmeden ön yargıyla karşı çıkıldığını anlatan Ahmet Çalık, bu projeyi Dünya Çevre Ödülü almış Belçikalı bir mimara çizdirdiklerini kaydetti. Proje bittiğinde Kadıköy’e nelerin yapılacağını kamuoyu önünde tartışmaya açacaklarını belirten Ahmet Çalık bu konuda şöyle dedi: “Haydarpaşa projesi hakkında da herkes bilmeden konuştu. Oysa bu projenin çok daha başındayız. Belçika’da cevre ödülü almış bir mimar tarafından projesi hazırlanıyor. Proje bittiğinde herkesle konuşacağız. STK’lara danışacağız. Belki bu projeyi herkes ayakta alkışlayacak. Kimse bu konuda ön yargılı olmamalı. Çalık grubu çevreye etik kurallara sıkı sıkıya bağlı ilkeli bir kurum. Bugüne kadar dünyanın çeşitli noktalarında değişik projelere imza attı. Örneğin Sudan’da yaptığımız proje bir prestij projesi olarak kabul gördü.”

Telekom defterini kapattık
Türk Telekom ihalesi sonuçlandıktan sonra “keşke biz alsaydık” demediklerini anlatan Ahmet Çalık, “Hiç öyle bir duygu yaşamadık. 50 milyon dolar fark az bir fark değildi. Bu rakam 1000 kişinin çalıştığı fabrika demek. Telekom ihalesine üst limitlerimizi tespit etmiştik. Orda durduk. İş adamı maceraperest kumarbaz değildir. Hesap kitap adamıdır. Ben ihaleden sonra hem hükümeti hem de rakibimizi tebrik ettim. Hayırlı olsun dedim. Telekom defterini kapattık. İhale bitmiştir. İhale sonucu Türkiye için bir kazançtır. Öger’e hayırlı uğurlu olsun. Türkiye için iyi bir fiyattır.

Danışman firmaların beklentilerinin epey üstünde bir fiyata satıldı. Borsa prim yaptı. Türkiye güven kazandı.”

Sıra Telsim’de
Türk Telekom’da Abu Dabi Sigorta Şirketi ve Dubai İslam Bankasıyla güçlü bir konsorsiyum oluşturduklarını hatırlatan Ahmet Çalık, bu ilişkinin başka işlerde de devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:
“Arnavutluk Telekom’u aldık. Orada uluslararası bir ihale aldık.. Bu konuda hiçbir sorun yok. Arnavutluk iç siyasetiyle bir işimiz olamaz. Her türlü denetime açığız. Yaptığımız her işi seffaf yaparız. Şimdi Telsim’le ilgileniyoruz. Almak için iddialıyız. Enerji alanındaki büyüme isteğimiz ise TÜPRAŞ ihalesiyle sürecek.”

Banka satın alabiliriz
Çalık Grubu’nun bundan sonraki büyüme stratejisi hakkında konuşan Ahmet Çalık, bu sektörleri enerji telekomünikasyon arazi geliştirme ve müteahhitlik, tekstil ve finans olarak sıraladı. Çalık, TMSF portföyünde yer alan bir Türk şirketine ait Arnavutluk’taki bir bankanın yüzde 60 hissesini satın aldıklarını, bunun yanında bir yatırım bankaları bulunduğunu ifade ederek önümüzdeki dönemde mevduat bankacılığı da yapabileceklerinin sinyalini verdi. Bir banka satın alınması yönündeki soruya Çalık, “olabilir” karşılığını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız