SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık BM Heyetini Ağırladı

A- A+ PAYLAŞ

Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubunun organizasyonu olarak düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

Konuya ilişkin olarak Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, (UNHCR) Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres ve beraberindeki heyetin katıldığı toplantıya başkanlık etti.

Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretine Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşerek başlayan BM Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı ziyaretlerinin ardından TBMM’de pek çok önemli komisyonun katılımıyla gerçekleşen toplantıya iştirak etti. İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, İnsan Haklarını İzleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Güldal Akşit ile ilgili komisyonların üyeleri ve Dışişleri Komisyonu üyelerinin de katılım gösterdiği toplantıyı, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu adına Başkan Öznur Çalık tertipledi.

Yüksek sayıda milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, dünyada insani trajedinin durumu ve insani yardım, mültecilerin problemleri gibi konular üzerine Türkiye ile UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) arasındaki işbirliğinin sürdürülerek artırılması konularına değinildi. Yüksek Komiser tarafından, Türkiye’den, özellikle son yıllarda uluslararası ölçekte büyüyen önemli bir ortak olma hususunda beklenti sahibi olunduğunun dile getirildiği toplantıda, üyeler Guterres’e sorularını yöneltme fırsatı buldular.

Guterres ve beraberindeki heyete katılımları için teşekkürlerini ileten Başkan Öznur Çalık, UNHCR gibi önemli bir kuruluşla diyalog halinde olmanın önemine değindi.

1996’dan 2002’ye kadar Portekiz Başbakanı olarak hizmet veren Yüksek Komiser António Guterres 1981 ve 1983 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliği de yaptı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız