SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık, Çeşitli Etkinliklere Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:26
Çalık, Çeşitli Etkinliklere Katıldı
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ankara Congresium toplantı salonunda Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformunca düzenlenen ''Öncü Anadolu Kadınları'' ödül törenine katıldı.
 
Milletvekili Çalık’ın,  Nazire Dedeman Çağatay’ı temsilen gelen Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Savacı’ya takdim ettiği Hayme Ana Barış Ödülü’nün diğer sahibi ise AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat oldu. 17 yaşındaki tek evladı Diyarbakır’da şehit düştükten sonra zorlu bir hayat mücadelesi veren Eronat’a ödülünü annesi Emel Eronat verdi. Törene, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eşi Nadide Şahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Sema Çelik, AKP Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Dilek Sabancı, Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, Milletvekilleri Oya Eronat, Ömer Faruk Öz, Fatoş Gürkan, büyükelçiler ve birçok davetli katıldı.
 
Çalık, Tunus programı için havaalanına hareket etmeden önce, Sağlık-Sen tarafından sağlıkta çalışan kadınların sorunlarının görüşüldüğü "Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Kadın" Paneline konuşmacı olarak katıldı.Panele Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Mahmut Kaçar, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Sağlık-Sen’in genel merkez yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu, Memur- Sen'e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
 
İlk ticaret erbabı kadının Hz. Muhammed’in eşi Hz. Hatice olduğunu belirten Başkanvekili Çalık, “Kadının yeri evidir; kadın evde olmalı” sözlerini tarihimiz ve dinimiz böylece çürütmektedir ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 2011 yılında imzacı ilk devlet olarak İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olduğunu ve yakın zamanda TBMM Genel Kurulunda yasalaşması beklenen kadını şiddete karşı koruyan çok güçlü bir tasarı hazırlandığını dile getiren Çalık; bir sağlıkçı olarak kadınla ilgili her konuya daha özel bir hassasiyetle yaklaştığını belirtti.
 
Erken yaştaki evlilikleri ilk tespit edenlerin sağlıkçılar olduğunu sözlerine ekleyen Çalık, yüzde 24’lerde seyreden kadın istihdamının 5510 sayılı yasa ile arttığını ve daha da artması için mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı. Konuşmasının sonunda, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Öznur Çalık’ a bir plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız