SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık da Şartname Almış

A- A+ PAYLAŞ

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk merakla beklenen Sabah-atv ihalesiyle ilgili başvuru yapan üç şirket olduğunu belirttti. Ahmet Ertürk ‘Yeni başvurular bekliyorum’ dedi.
Önyeterlilik başvuru süresi pazartesi dolacak Sabah-atv ihalesi için Nurol, Malatyalı Ahmet Çalık'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Çalık Grubu ve Sancak-RTL-İpek Ortak Girişim Grubu şartname aldı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ‘Yeni başvurular bekliyorum’ dedi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk merakla beklenen Sabah-atv ihalesiyle ilgili 24 TV’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertürk dün itibarıyla Sabah ve atv’ye iki talibin bulunduğunu belirtirken bu grupların isminin Nurol ve Çalık Grubu’na ait Turkuaz A.Ş olarak açıkladı. Ertürk canlı yayında konuşurken Sancak-RTL-İpek Ortak Girişimi Grubu da söz konusu şirketler için şartname aldığını açıkladı. 24 TV’nin sorularını yanıtlayan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ilk başvuruyu Çalık Grubu’nun şirketi Turkuaz A.Ş ile Çarmıklı ailesinin sahibi olduğu Nurol Holding’in yaptığını söyledi. Ahmet Ertürk ‘Pazartesiye kadar yeni başvurular bekliyorum’ dedi.

İHALE CANLI YAYINDA YAPILACAK

CANLI yayında konuşan Ertürk şunları söyledi: ‘Buraya gelmeden önce öğrendiğim iki başvuru var. Pazartesiye kadar uzun bir zamanımız var. Bizim için aslında 3 veya 4 başvuru fena sayılmaz. Çünkü bunlar büyük başvuru, büyük paralar. İhalede muhammen bedel 1.1 milyar dolar. Gönlümüzden geçen bunun üzerinde bir rakam. İhalede kapalı zarf sonrasında açık artırma olacak. Canlı yayınlarda herkes izleyebilecek. Merakla bekliyorum.’ Ertürk ihaleye yabancıların ilgisi konusunda ise ‘Türkiye’nin medya sektörüne ilgi gösteriyorlar. İki türlü ilgi var. Aynı anda medya sektöründe var olan şirketler ve finansal kuruluşlar. Hem yüzde 25 sınırı hem de finansal kuruluşların medya sektörüne girememe sorunları dolayısıyla bir kısmı piyasadan çekildiler. Şartname alan 7 kuruluş vardı’ dedi.

‘ONLARDAN İLGİ GELMEDİ’

REKABET Kurulu kararı doğrultusunda Doğan Grubu’nun yanı sıra Dinç Bilgin ve Çukurova Grubu’nun ihaleye giremeyeceğinin kesin olduğu, Ciner Grubu’nun ise katılıp katılamayacağına ilişkin tartışmalar bulunduğu yönündeki soruya da yanıt veren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ‘Şu ana kadar onlardan ilgi gelmedi’ dedi.

‘Sanırım Ciner katılmayacak’

ERTÜRK, Ciner Grubu ile ilgili şunları söyledi: ‘Ciner Grubu’nun katılmayacağını zannediyorum. Bizim bir önyeterlilik sürecimiz vardı. Başvururdu, başvuru sonucunda konuyu hukuksal olarak zaten inceleyecektik. Zaten başka kanallara yatırım yaptılar. Şu anda sanıyorum böyle büyük bir yatırımı düşünmüyorlar.’

‘Cıne5’te alıcıyla görüşüyoruz’

ERTÜRK, Cine5’in satışı konusunda ise şunları söyledi: ‘Bir dönem bizim yönetimimiz altındaydı. Eski sahibine iade ettik belli şartlarda. O süre doldu. Ek süre daha verdik kendisine. Şu anda bir alıcı adayı var, O adayla görüşmelerimiz devam ediyor. Ama satma zorunluluğu var. Ya Erol Aksoy ya da biz satacağız.’

‘Medyadan kurtulursak mutlu olacağız’

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk medyanın zor bir sektör olduğunu belirterek ‘Medyadan kurtulursak mutlu olacağız. Medya ile ilgili yeni bir ihtimal söz konusu değil. Ama daha önce protokol yaptığımız banka ortakları ile ilgili zaman zaman sorunlar çıkıyor. Belli bir vadeye yaydık borçlarını. Bir kısmında sorun çıkıyor. Yürümeyen bir protokolü beklemek durumda değiliz. Gereken yasal yetkilerimizi kullanacağız’ dedi.
‘BİZİM İSTEĞİMİZ DEĞİL’

ERTÜRK ‘Medya sektöründeki varlığımızın temel sebebi, medya sahiplerinin aynı zamanda banka sahibi oluşları. Bir dönem medyayla bankayı desteklemek amacıyla yaptılar bunu. Belki de medya işletmeleri bankalar yüzünden etkilendi. Dolayısıyla bankadan alacaklarımız sonucunda medyaları idare altına almak zorunda kaldık. Bizim isteğimizle olan bir şey değildi’ diye konuştu. Medyanın özellikle bazı alanlarında kárlılığın çok az.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız