SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Baktı, Dokundu ve 'İyi' Dedi!.

0
Güncellendi - 2017-04-02 02:18:30
Çalık Baktı, Dokundu ve 'İyi' Dedi!.
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma şirketi MOTAŞ tarafından satın alınan 5 adet daha trambüsün Malatya'ya getirildiği, ayrıca 5 trambüs daha sipariş edildiği bildirildi.

BÜYÜK KENTLERİN 65 YIL ÖNCEKİ PROJESİYDİ!..

Kamuoyundan gizli tutulmaya çalışılan tercih edilme kararı bir belediye başkan yardımcısının bir toplantıdaki konuşmasıyla ortaya çıkan, ihale öncesi ve ihale sırasında tek teklifi veren firmayı kollamaya yönelik çabalar, daha önce tek "prototip" dahi imal etmemiş söz konusu firmanın ihaleyi kazanması, bir kısım parayı aldıktan sonra imalatı yapması, trafiğe çıkarılmadan önce tüm denemeleri Malatya trafiğinde yapılması yüksek maliyeti, sistemin "demode" olduğu, sadece belli bir hat üzerinde kullanılabilmesi, Türkiye'de bir başka belediyece tercih edilmemesi vs. eleştirilerin muhatabı olan trambüslerden 5'inin daha Malatya'ya getirildiği bildirildi. Karayolları'nın, Malatya'daki önemli kavşaklarda trafiği rahatlatacak olan katlı döner kavşak projelerinin iptal ettirilmesi pahasına gündeme getirilen trambüs projesine rağmen, başka çözüm bulunamayınca yeni stad bağlantısını sağlayacak olan kampüs önündeki döner kavşak yapımının zorunlu olduğu ortaya çıkmış, yapım için çalışmalara başlanmıştı. Bu arada, yeni stadyumun kısa sürede hizmete girebilecek olmasına rağmen, trambüs nedeniyle kavşak düzenlemesinin uzun süre engellenmesi de ayrıca eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde 1950'li yıllarda tercih edilen 25- 30 yıl çalıştırıldıktan  sonra başta elektrik kesintisi- arıza yüzünden trafiği tıkaması olmak üzere çeşitli olumsuzluklar nedeniyle kullanımdan kaldırılan troleybüslerin (1950'li yılların başında çekilmiş yandaki Ankara fotoğrafında ön planda görünen araç) sadece yolcu kapasitesi olarak daha büyüğü ve biraz modernize edilmişi olan ve farklı bir araç olduğu imajı yaratmak amacıyla trambüs olarak kamuoyuna duyurulmuştu. Bu araçların Malatya Belediyesi'ne alınmasında büyük gayretleri olan dönemin Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş ve İETT Genel Müdürü yapılmıştı. Malatya'da trambüsü öve öve bitiremeyen ve toplu ulaşım sorununun çözümü olarak savunan Emecen, İstanbul'a gittikten sonra bu kent için eski adıyla troleybüs, yeni adıyla trambüsü, sistem 1980'li yıllarda uygun görülmeyip kaldırıldığı için ağzına dahi almadı. Emecen, İstanbul ulaşımı için elektrikle şarj edilen, trambüs gibi sadece havai elektrik hattı çekilmiş çekilmiş belli güzergahlarda değil, tüm güzergahlarda kullanılabilen otobüs tercihlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

"ÇOK KONFORLU VE ÇOK RAHAT"..

AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, diğer trambüslerden farklı renkte olan yeni trambüsleri garajda dokunarak inceledi, bu tercihi yapanları övdü, sonra da direksiyonuna geçerek poz verdi.

Yeni alınan trambüslerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden basın kuruluşlarına iletilen Basın Bülteni şöyle:

"Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa Malatya’da hayata geçirilen Trambüs uygulamasında, trambüs sayısı artırılıyor. 2015 yılında hayata geçirilen ve MAŞTİ – Üniversite arasında hizmet veren trambüs uygulamasında, 12 olan trambüs araç sayısına 5 trambüs daha eklendi. Ayrıca 5 adet trambüsün de önümüzdeki aylarda Malatya’ya geleceği belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte yeni gelen trambüs araçlarında incelemelerde bulundular. MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı’nın eşlik ettiği incelemeler sırasında trambüslerle ilgili bilgiler verildi.

Çakır: Sefer aralığı 8 dakikadan 5 dakikaya düşecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı açıklamada, güvenli ve konforlu bir ulaşım için toplu taşım araçlarının yenilenmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu kapsamda Türkiye’de ilk defa trambüs sistemini hayata geçirdiklerini söyledi. Çakır, “Türkiye’de ilk olmasından dolayı bazı endişeler vardı, ama Avrupa’nın birçok şehrinde yapmış olduğumuz incelemelerde verimli bir sistem olduğu için Malatya’da uygulamaya karar verdik. İlk etapta MAŞTİ - Üniversite arasında gidiş- geliş 38 km’lik bir güzergâhta Trambüs sistemini kurduk. 10 Araçla hizmete başladığımız MAŞTİ – Üniversite arasındaki toplu ulaşım hizmetimiz sonradan alınan 2 araçla birlikte 12 araca çıkmıştı. Teslim alınan 5 araçla birlikte şu an itibariyle 17 araçla toplu ulaşım hizmeti verilecek.  Malatya’ya toplu ulaşımda belli bir konforu ve kaliteyi Trambüs’le getirmiş olduk. Trambüs’te işletme, yakıt ve bakım giderlerini hesapladığımız zaman aynı ebattaki diğer araçlara göre %75’lik bir tasarruf sağlanmış durumda” dedi.

Üniversite öğrencilerinin yaşanan yoğunluktan dolayı araç taleplerinin olduğunu, bunun üzerine de 10 araç sipariş ettiklerini kaydeden Başkan Çakır, “10 araçtan 5’ini teslim aldık. Şu an itibariyle 17 aracımızla hizmet vermekteyiz.  Diğer 5 aracımızın da teslim edilmesinden sonra MAŞTİ – Üniversite hattında 8 dakikada bir hareket eden araçlarımız 5 dakikada bir hareket ederek yaşanan yoğunluğun önüne geçilmiş olacak” dedi.  

Çalık: Türkiye’de ilk defa Malatya’da hizmete başladı

Yeni araçların incelenmesi sırasında kısa bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Trambüs’ün ilk projelendirme aşamasında Malatya için uygun olmadığını söyleyen insanlarımız oldu. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız teknik ekiplerle yapmış olduğu çalışmaların neticesinde hem çok ekonomik, hem de çevre açısından rantabl olan bir aracı Malatya ve Türkiye ile buluşturdu. Türkiye’de ilk kez Tranbüs Malatya’da hizmete başladı. Öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte Trambüs yolculuklarımız oldu.  Bu yolculuklar hem çok konforlu hem de çok rahattı. Bu yolculuklar esnasında vatandaşlarımızın memnuniyetini gördük.  Üniversite öğrencilerimizin sıkışıklıktan dolayı Trambüs sayısının artırılması talepleri vardı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sıkıntının giderileceğini belirtmişti. Bugün 5 aracımız gelmiş durumda ben Büyükşehir Belediye Başkanıma, Genel Müdürümüze ve emeği geçen bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • Malatyam içim (7 yıl önce)
    Caddelerimiz ara sokaklarimiz delik deşik olmus aylardir bakan yok. LÜTFEN yeni asfaltlar düşünülüyorsa bari yama yapılsın biran once.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melike (7 yıl önce)
    Bu belediye başkanı gelmeden önce akpliydim. Ama kusura bakmayın artık AKP düşmanı oldum. Malatyayı rezil ettiler.Trambüsü savunan akıllılar madem çöpten üretilen ucuz elektrikle çalışıyor diyorsunuz, peki o zaman neden 2 tl ödüyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Turkiye nin en iyi metro sistemi ankarada ankara bu sistemi 1950 li yıllarda kullanmış ve bayağı ders almış demekki, şu anda Ankaranın 1 ucundan diğer ucuna 14 dk da metro ile ulaşım saglanabiliyor o ulaşım sağlanan mesafe otomobil ile 1 saat sürüyor, bizim trambus mastiden üniversiteye gidene kadar içinde 1 karın uyku uyuyor insanlar, tek güzel yönü yazın sıcağında acayip soğuk oluyor içi serinlemek isteyenlere 2 TL'lik bilet ile 2 saat serinleme imkanı sunuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Marmaray yapıldı eleştirildi..köprü eleştirildi,tüp geçit yapıldı eleştirildi,havaalanı,osmangazi,köprüler,tüneller yollar viyadükler,hes projeleri,hastahaneler,okul binaları,sosyal tesisler,güüneş panelleri,rüzgar tribünleri Eleştirmediğiniz bir şey yokki .Şu ak parti hükümetinin bir tek hoşunuza giden;ben şundan gayet memnunum dediğiniz bir icraatını gösterin.Bende Trambüs eleştiri tamtamınıza bir tokmak vurayım bari katkım olsun?.Yani çöpten ürettiği elektrikle tertemiz havası dünyada örnek proje ile ödül alan, konforu ile son derece hızlı ve gerektiğinde güzergaha park eden aracıda sollayabilen görenlerin gıpta ile baktıkları trambuslarımı eleştirmeyecektiniz ey chp...Biz bu eleştirilere alıştık.Malatyaya vallahide billahide uzay gemisi ile yolcu taşıyacak bir sistem yapılsa siz gene bir bahane bulur gene eleştirirsiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • "3. Köprü katliamdır, rant için yapılır" diyen sizin cumhurbaşkanınız. Kendileri yaptılar, onca doğa katledildi hiçbir işe yaramadığı gibi devlet kendi kesesinden ödeniyor zarar. Marmarayı kimse eleştirmedi uydurmayın, metrobüs eleştirildi haklılarda, onun yerine tramvay olsaydı daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican bey, saydığın hizmetler malatya'ya yapılan hizmetler mi? saydığın hizmetlerin yüzde biri bile malatya'ya yapılmadı. 100 yıl önce avrupada kullanılan ve sonra kaldırılan türkiye'de malatya dışında hiçbir ilin kullanmadığı, çağ dışı trambüs mü hizmet? öyleyse yerel yönetciler ve milletvekilleri şapkayı önüne koyup bir düşünsün. ak partinin türkiye'de yakaladığı kalkınmayı malatyalı yerel yöneticiler yakalayamadı. bir ak partili olarak bunu söylüyorum. umarım bir dahaki yerel seçimde işin ehli bir aday başkan olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ya bırak köprüyü, havaalanını, tüneli falan sen Malatya'nın bugünkü durumuna bak! Sırf şu anki yollardan konuşacaksak inan ben 90'lı yıllarda bile Malatya'yı bu kadar kötü görmedim bu bile büyük bir utanç. Bugüne kadar hep akp'ye oy verdim ama tiksindirmek için Maşallah ellerinden geleni yaptılar ve başarılı da oldular. Çakır ve öznur çalık ceplerini çok güzel doldurdular hizmet yapıyoruz ayağına haram zıkkım olsun İnşAllah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (7 yıl önce)
    AKP gelmeden bulgur,nohut,fasulye gariban yemegi idi,Türkiyede kimse acından ölmez denirdi,kimse sadakaya muhtac degildi.Nohut 19 tl,bulgur 3-4 tl,fasulye 10-15 tl,et 40-50 tl enflasyon % 7 yersen Kıslaya,okula,siyasete din girmiş ,bilim rehber olmaktan çıkmış,hırsızlık ve yoksulluk normal olmuş %45 oy alan bir partde var ise bu ülkede bölünüp yok olma süreci başlamış demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (7 yıl önce)
    içme suyunda bir sıkıntı var herhalde. suyun tadı bir acayip. bir de hastanelerde ishal ve karın ağrısı şikayeti salgını var diyorlar. suyun başkenti malatya'da hazır suya para vereceğimizi söyleseler güler geçerdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Doğan (7 yıl önce)battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili kardeşim Malatya da son 5 yılda sudan salgın yaşanmayan bir yıl var mı ki? Her yaz çocuk çoluk perişan oluyor biir de üstüne bu yıl su kesintisi geldi tam oldu. malatya gibi yerde damacana su alıyoruz yazıktır valla
    0
    0
    Yanıtla
  • önder (7 yıl önce)
    Trombüse dokunmuş eyi,eyi demiş Öznur Çalık.domates mi almışki dokunur dokunmaz eyi olduğunu anlamış. Bunların hesabı da sorulur helbet bir gün.
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    kesinlikle çok iyi bir hizmet.kim ne derse desin...haa yolumuz yok ona bişey diyemem.yol MEDENİYET TİR
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    tamam abla dokunup onay verdiyse mesele yok, daha sırtımız yere gelmez artık
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (7 yıl önce)
    Devlet-Hükümet kesenin ağzını açmış. Ama Belediye içindeki kriptolar MASKİ adına abartılı cezalar yağdırıyor. Zamanlaması ve yazının tarzı düşündürücü. CHP'li Aylin Nazlı Aka'nın başına gelen Malatya'da irili ufaklı herkesin başında. Birilerinin hatasını MASKİ son kullanıcıya yıkıp tahrik ediyor. Havalar da bu kriptoların da suyu ısındı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET K. (7 yıl önce)
    Trambüse verilen parayı,Havaray'a verseler en azından herkes mutlu,sıkıntısız yaşardı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Pembe (7 yıl önce)
    pembe trambüs beklerken siyah geldi hayırdır yastamıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (7 yıl önce)
    Trambüs geldi hiç iyi olmadı ak Oğuz kışlasnın karşısında oturuyoruz orda durmuyor neymiş efendim ara durakmış.Önceden 25 dakikada bir otobüs geçerdi onuda kaldırdılar lafa gelincede MALATYA belediyesi çalışıyor.GelDe çıldırma
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Çalık onayı olmadan malatyaya bir çivi çakılamayacağınn fotorafı birde şöför koltuğuna oturmuş tam olmuş malatya çalıktan sorulur,geleceğin belediye başkan adaylarından şimiden söylemiş olalım
    0
    0
    Yanıtla
  • BEN ALİSTİM (7 yıl önce)
    Ellerinize sağlıkta sayın belediyemiz.Neden bu kadar pahalı bir ulaşım ücreti alıyorsunuz ? Minibüsler 1,75 lira 2 binislik kar 5 tl neden ? Minibüsler bu ücretle para kazanıyor da sizler zarar mı edeceksiniz?bakın ben partiler ustu konuşuyorum!!eğer belediye halka hizmet etmek istiyorsa özel taşımadan biraz daha az olmalı ücretleri .bu goruse katılmayan varmı??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Yav Allah aşkına şu Malatya'ya hizmet diye bunları yutturmaya çalışmayın sene 2017 araba sürecek yol kalmadı heryer eşilmiş vay Malatya yazık halimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Metro ile hafif raylı farklı şeyler bilip bilmeden konuşmayın elinizde akıllı telefonlar var araştırın malatya ya metro olmaz hafif raylı olur ..trambusun de hafif raylı metrodan konfor açısından hiç fark yok...malatya ni n sorunu egitim eğitim eğitim. ..insanımızın eğitim seviyesi çok düşük. ..okula ihtiyacimiz var ...
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    türkiyede trafik sağdan akar eğitimli kardeşim. traktör v.b. araçlar sağşeridi kullanır yolcu indiren sağ şeridi kullanır. arabası bozulan sağ şeride bırakır sen hiç trambüsle traktör takip ederek üniversiteye gittin mi. yada yol üzerine park etmiş birinin gel,p arabasını kaldırması için trambüsün içinde bekledin mi. bunlar kitaplar da yazmıyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Trambus sağ şeritte kamyonu bile solluyor...aslında yolu farklı olsa daha iyi olur ama bu seferde yol daralır..belediyenin hataları yok demiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (7 yıl önce)
    Şehrimizin geleceği için yapılan alt yapı çalışmalarına tahammül edemeyenler, metro inşaatine sabır gösterecekler, güldürmeyin beni
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz metro inşaat ı gördünüz mü. Yerin altında olduğu için ben göremedim
    0
    0
    Yanıtla
  • On numara cevap
    0
    0
    Yanıtla
  • Merak edip bi yerin altına gir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılın kapağı olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)Abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    ebru hanım çok güzel demiş ankarada 70 günde yapılan üst geçit malatyada 3 yılda bitiyorya. ne alt yapıymış bitmiyorda bitmiyor. adam gibi iki mühendis alsınlar yapıp ellerine versin. adamcılıktan vazgeçsinler. hala çakırı destekleyen varya pes diyorum baska birşey demiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Metro Turizm ile karıştırmayasın ikisi farklı şey.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)OZAN isimli kullanıcı yorumuna
    uykulu okudunuz galiba üst geçitlerden bahsettim 70 günde yapılan sıtmapınarı emeksiz alt geçitleri üç yılda yapıldı malatyada cevre ylu iki yılda yapıldı validen sonra baslayıp validen önce tatil ediyorlar yok yağmur yok kar yok sıcak millet te haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş ne bitmez alt yapı çalışmalarıymış. Çakır geldiğinden beri yap boz yaptı Malatya'yı hala savunuyorsunuz ya pes doğrusu. Sizdeki at gözlüğünü de geçmiş komple sağır ve kör olmuşsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim (7 yıl önce)
    Bence raylı sistem isteyenler kanunu iyi okusun, 1 milyon nüfüsun altına metro yapamıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raylı sistem yapsalardı.kayseri mükemmel yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • birde gidin kayserililere sorun, caddeleri nasıl ikiye böldüğünü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru (7 yıl önce)
    Trambüsle araştırma hastanesine gitmek için. cilesiz mah. Tecde mah. barguzu cad. samanlı mahallesinden nasıl trambüs e ulaşacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankara44 (7 yıl önce)
    Bunlar basit isler. Son bes yilda malatyada satilan arsa,daire ve ihaleleri kimler aldi ve nasil aldi eger bunlar bilinse bu metrobus hikayesi basit kalir. Ama bu dunyanin oteside var. Allah büyük...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Cozumler uzun sureli olmali, Malatya’nin nufusu, universitenin kabul ettigi ogrenci sayisi hizla artmakta. Bu yuzden tum dunya da gecerli olan sistem olan metro sistemine Malatyanin acil gecmesi gerekirken, daha hala trafikte sikinti yaratan bu trambuslere yatirim yapiliyor… Malatya’nin her noktasini saran Metro sistemi gelirse ne olur? 1. Puturge, Darende gibi ilcelerimize metro ile en fazla 30-45 dk da gidileceginden, sehir merkezindeki sikislik ortadan kalkacak.. 2. Ogrencilerimiz sadece sehir merkezinde ev aramaktan ziyade, gidip kale, dogansehir gibi ilcelerimizden de kiralik evler bakabilecek. Cunku ulasim kisa ve guvenli olacak..Buda oradaki esnafimizin yuzunu guldurecek. 3. Ozellikle kis aylarinda yasanan ilceden sehir merkezine goc bitmis olacak. Cunku ornegin Puturgedeki vatandasimiz gunu birlik cok kisa surelerde sehir merkezine gidip gelebilecek… 4. Yapilan yatirimlarin planlamasi degisecektir. Mesela tuttular tam yeriymis gibi universitenin karsisina stadyum yaptilar. Ornegin, metro sistemimiz olsaydi bu stadyumumuz Hekimhan’a yapilabilirdi. Boylece ilcelerinde kalkinmasi saglanabilir.. 5. Turizm acisindan da cok cok onemli..Soruyorum kac defa Darende’ye gidip Kanyon da gezdin? Kac defa Orduzu Pinarbasinda bulundun? Metroyla cok kisa surelerde turistlik yerler arasinda dolabileceksin.. 6. AVM ler yapiliyor, bunlar sehir merkezi yerine gidip Arguvan da, Kuluncak’ta yapilabilecek. Sende diyeceksin ki ya gidip gorelim falan magaza varmis, metroyla 15dk-20dk . Halkimiz zannediyor ki bugun metroya baslansa yarin binilebilecek. Hayir, bugun belediye karar verse, bizim siyasilerle 2030 da ancak belki binilebilir. fizibilite calismasi, ihaleler, belli kesimleri karli cikarma operasyonlari vs olacagindan zaman alir yani ? O yuzden belediyenin en kisa surede aklini basina toplayip, metro uzerine calismasi gerekiyor…sevgiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (7 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    Bildiğim kadarı ile bu rayli sistemlerde belirli bir sayı var Raylı sistemlerin, işletmeye açılması beklenen yıl için doruk saat tek yön yolculuk talebinin; tramvay sistemleri için asgari 7000 yolcu/saat, hafif raylı sistemler için asgari 10000 yolcu/saat, metro sistemleri için ise asgari 15000 yolcu/saat düzeyinde gerçekleşeceği öngörülen koridorlarda planlanması şartı aranacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    pütürge ye metro istiyor. Pes doğrusu
    0
    0
    Yanıtla
  • Oncelikle belli bir sayi kotasi gibi bir durum var dogru. Basitce ifade etmek gerekirse sehir nufusunu 1 milyonun ustunde olsun deniyor.. Ancak hesap edilmeyen nokta su: bugun belediye hadi metro yapalim dese yarin binecek degiliz..Bu isin fizibilite calismasi, durak planlamalari, ihaleleri, kamulastirmalari, insaat surecleri vs zaten en az 10 sene. Aslinda Malatya icin 10 senede az. Bir stadi 5 sene de yapamayacak kadar beceriksiz yoneticiler maalesef..Metro 20 seneyi bulur bunlarla. Bu surede de zaten Malatya 1 milyonu yani istenen tum rakamlari yakalar.. Haydar beye gelince, bu is vizyon meselesi arkadas. Iste o yuzden ilin rektoru, belediye baskani, valisi veya kim yonetiyorsa iste, hepsi vizyon sahibi olsun, ileri goruslu olsun diyoruz..Senin gibi dusunenlerin getirecegi ancak trambus oluyor..Onun da hali ortada. saygilar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Hayatında raylı sisteme binmeyenler trambusu eleştiriyor ..raylı sistemden daha kullanışlı hız bakımından da aynı malatya için doğru bir yatırım dir yalnız istasyon kavşağına çözüm bulunmali
    0
    0
    Yanıtla
  • lütfi (7 yıl önce)
    ah malatya aah 3 dünya ülkeleri gibi yollar trafik karmaşası yakışıyormu sayın millrt vekili bayana sadece o millet vekilimi malatyayı yönetiyor tşkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan hepcan (7 yıl önce)
    Ahmet başkanım bostanbaşına sözünüz var. Bostanbaşına ne zaman gelecek trambüs ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (7 yıl önce)
    Allah bunun hesabını sorar sorar yazık yazık yav arkadaş ben anlamıyorum bu kadar gereksiz isler yapan birini hala niye başta birakirlar anlam veremiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (7 yıl önce)
    ekonomik olduğunu söylüyorsunuzda vatandaşa karı ne.bilet bir tl.mi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (7 yıl önce)
    Trambüs seferlerinin 5 dakikaya düşmesine çok sevindim. Öğrenciler daha da mutlu olacak. Birde şunu belirtmek istiyorum, hangi konu veya iş olursa olsun, memnuniyet varsa teşekkür gelmez. Mesela geçtiğimiz yıllarda üniversitede ulaşım noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşandı, problem olduğu için belediyeye çok saldırdık, bende çok saldırdım. Ama bu yıl çok nadir sıkıntı yaşadık, ulaşımımız rahattı. Belediyenin takviyesi tabi üniversitenin ders saatlerini düzenlemesi, bu sıkıntıları çok büyük oranda düşürdü. Artık gerçekten teşekkürü hak ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Kutlu (7 yıl önce)
    İlk zamandan beri takip ediyorum, Malatya Haber olarak siz en başından beri trambüse karşısınız. Şunu söyleyeyim ben üniversite öğrencisiyim ve özellikle trambüse biniyorum ve son derece memnunum. Konforlu ve sıkışmadan yolculuk yapıyoruz. Bu yeni alınanlar ile seferler 5 dakikaya düşecekmiş daha da mutlu oldum. Bence trambüsü Malatya kabullendi, ama siz haber sitesi olarak veya habercilerinizden biri veya birileri baştan beri kabüllenmediğiniz için, trambüs halk tarafından tutuldukça siz hala beğenmemek için ısrar ediyorsunuz. Siz haberci olarak haberinizi yapıyorsunuz, bence vatandaşların memnuniyetini de göz ardı etmeyin. Ben şahsım olarak belediye başkanımıza bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesele o değil yeğen mesele memleketin söğüşlenmesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Kutlu (7 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bunun neresinde söğüşleme var anlamadım. Hizmet getirmek ne zaman söğüşleme oldu? Çalışsa suç, çalışmasa suç ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Söyüşleme Nerede diye soruyor birde bu yarı elektrikli trafiğin içerisinde tır gibi gezen ve Çevreyolunu 1970 yılı istanbulu gibi her yeri elektrik direği ve teliyle çeviren taşıt yaklaşık 500 milyon TL yedi, bu paraya yer altı Metrosu yapulabilirdi ve daha güzel çevre görüntüsü oluşturulabilirdi, bu trambusun sadece demir direkleri 110 milyon TL sen daha gül bunlara çalışma de, tembel öğrenci okulda resim ve beden dersini sever, çalışkan öğrenci matematik ve fen derslerini sever?
    0
    0
    Yanıtla
  • o 1950 model adı dahi yazılamayan sağ yolu felç eden önüne bir araba park edilince komedi fotolar sunan bir mucize o .Ortan giden şehri bir hava katan Tramvay neden düşünülmez yada hiç duydunuz mu komunuz kayseride var bir bakınız ve bu tarihieser tarmbusum maliyeti biliyormusunuz o da yok benzede güzel şeyler hizmetler yapılmakta
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş trambüsten başka ne kadar alternatifin var millet mecburiyetten biniyo, birde trambüslerin trafikteki durumunu gör ve diğer Büyükşehir belediyelerine bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Necmettin Akça (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen uçak iste malatya sanki tokyo ya gerçekci olun az
    0
    0
    Yanıtla
  • huzurlu malatya (7 yıl önce)Hakan Kutlu isimli kullanıcı yorumuna
    gel 1000 TL iddaya girelim besyo durağında en az 2 Trambuse binemeyiz kalabalıktan bunu yazan arkadaş gerçeklikten tamamen uzak sırf belediyeye af gelmein belkide çalışanı
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)huzurlu malatya isimli kullanıcı yorumuna
    katılıyorum aynen . sabah ve aksam saatlerinde hayvan tasınmaz oyle. ama baskanımız malatyalıyı tasıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (7 yıl önce)
    güzel malatyayı mahfetdiler yollar ara sokaklar gecilmez hale geldi belediyeyi akraba tanıdıklarıyla doldurdular şu anda hiç bir ara sokaga giremiyon daha neler neler trambüslerle şov yapıyolar DAHA SI VAR BİDE BUNLARI ELEŞTİRMİYECEN YANLIŞ YAPIYON DEMİYECEN HATALARINI DİLE GETİRMİYECEN BAŞKANIM HELAL OLSUN COK GÜZEL İŞLER YAPIYON DİYECEN GÜNKÜ GECEN SEFER AHMET ÇAKIRA FACEBOOKTA YOL SU ÇİLESİN NE ZAMAN BİTECEK DEDİM HEMEN YALAKALAR ŞİKAYET EDİP YORUMU SİLİP HESABIMI KAPATTILAR ne küfür etdim ne hakaret sadece gercek olan gözle görüneni söyledim yazık hkkım haram olsun bunlara eger varsa
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    türkiye'de bir malatya'ya yutturdular avrupa'da 100 yıl önce kaldırılan çağ dışı troleybüsü ( trambüs değil). elazığ belediyesi bile saçma sapan kablo ve direkleri görünce troleybüs yerine akıllı davranarak elektirikli otobüs siparişi verdi. zaten malatya'yı gören trambüsten vazgeçiyor. o istikameti sık kullandığım için söylüyorum. troleybüsler tıklım tıklım dolu, çok yavaş ilerliyor. ( 30 yıllık kürüklü bile ondan hızlı gidiyor.) üstelik üniversite ve araştırmanın tarfik yükü yetmezmiş gibi plansızca statta oraya yapılınca siz seyredin seneye trafiği. 25 yıl önce hafif raylı sistemi konuşan malatya ne hallere geldi. son olarak kanalboyundaki asırlık çınarları kesen zeki sarılar'ı allah'a havale ediyorum. malatya belediyesi her yönden sınıfta kalmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    Ağbaba, Elazığ maçı için taraftarlara 2 adet otobüs tahsis ediyor. Bunlarda otobüse dokunup ' iyi ' diyerek kaptan koltuğunda poz veriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Vekil Çalık trambüse dokunmuş ve beğenmiş.Helal olsun.Demekk ki sayın Çalık ya beğenmese ne olacak tı.Buna sadece siyasi şov denir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Modası geçmiş eski teknoloji Bu otobüslerin tanesine 460 bin Euro para verildi.Tam şarj ile 70 km gidebilen 8 dakikada şarj olan Türkiye'nin ilk akülü elektrikli otobüsünün tanıtımı geçtiğimiz aylarda yapıldı.Ortada ne bu kadar direk ne de elektrik teli olacaktı.Hiç olmazsa yeni alınan otobüsler bunlardan olmalıydı.Sayın Çalık otobüsten anlar...Rahmetli babasının eski otogarda yazıhanesi vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın beledıye başkanı 1- Avrupa da bazı sehırlerde traleybus kullanılmaktadır, Dogrudur ama araştırma ınceleme heyetı bu sıstemı Malatya ya uygundur dedıgınde hesaba katmadıkları bır konuyu es gecmısler... Avrupa da kı o sehırlerde trafık sorunu hıc yok, halk kendı özel aracıyla yada toplu taşıma ıle seyahat etmektedır.. sız hıc tıklım tıklım dolu bır traleybus gördünüz mü Avrupa da? Iste bunu hesaba katmadılar...Avrupa da yapmıslar ama yoğunluk olmadığı ıcın sanki nostalji olsun dıye yapılmış! bu sıstem turkıye ıcın uygun degıldır. Ve hıcbır beledıye de kesınlıkle yapmadı ve bakanlarda yapmaktan vazgeçiyorlar cunku ılerısı yok! Yolcu talebi oldukça sız trambus almaya devam edın ıstersenız 100 tane alın 2 dak bır hareket ettırın hıc bır ıse yaramaz! Ne kadar çoğaldıkça trafıgı daha da altüst edecektır, yan yoldan gıtmesı zaten ayrı bır facıadır! 2- bu sıstem daha fazla para harcanmadan yol ortası ayrılıp raylı sıstem aşama aşama yapılarak kaldırılmalıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (7 yıl önce)
    yazık günah bu otobüse benzer şeylere verilen paralara bomboş gidip geliyorlar heryeride kablo çöplüğüne çevirdiler
    0
    0
    Yanıtla