SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Genel Başkan Yardımcılığına Devam

0
Güncellendi - 2017-05-30 21:19:05
Çalık Genel Başkan Yardımcılığına Devam
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplandı, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturuldu. Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MYK'da görev alarak, yeniden Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AKP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu. Partinin yeni Sözcüsü Mahir Ünal oldu. MYK’ya yeni giren isimler Ravza Kavakçı Kan, Hamza Dağ, Mahir Ünal olurken, MYK’dan giden isimler ise Şaban Dişli, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AKP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. MKYK toplantısında alınan kararla AKP’nin yeni Sözcüsü Mahir Ünal oldu. İlk MKYK toplantısının gerçekleştirildiğini anlatan Ünal, referandum ve 2019 seçimlerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığını ifade etti. Teşkilatların performanslarının da değerlendirildiğini kaydeden Ünal, FETÖ ile mücadele, Doğu ve Güneydoğu’daki terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların ele alındığını ve İçişleri Bakanı Soylu’nun bu konuda bir sunum yaptığını ifade etti.

16 Nisan’dan sonra gerçekleştirilen kongrede tüzük değişikliğinin gerçekleştiğini ve bu tüzük değişikliğiyle genel başkan vekili statüsü ile Başbakan Binali Yıldırım’ın genel başkan vekili statüsüne sahip olduğunu ifade eden Ünal, MKYK’da yapılan temayüle binaen MYK seçiminin gerçekleştirildiğini kaydetti. AKP’nin yeni MYK’sında yer alan isimler şöyle:

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan,

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş,

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun,

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yerine Mahir Ünal,

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker,

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin yerine Cevdet Yılmaz,

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin,

Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz,

Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’nın yerine Hamza Dağ,

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın yerine Ravza Kavakçı Kan,

Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,

Genel Sekreter Abdülhamit Gül,

Parti Sözcüsü Mahir Ünal,

TBMM Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Mehmet Naci Bostancı, İlknur İnceöz ve Bülent Turan, Mehmet Muş,

Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam,

Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş.

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yerine Mahir Ünal getirildi. Ünal, parti sözcülüğü görevini üstlendi. Cevdet Yılmaz ise Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin MYK üyeliği sona ermiş oldu. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın yerine Ravza Kavakçı Kan getirildi. MYK’dan giden bir isim de Yasin Aktay olmuş oldu. Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’nın yerine Hamza Dağ getirildi. Böylelikle MYK’ya yeni giren isimler Ravza Kavakçı Kan, Hamza Dağ, Mahir Ünal oldu. MYK’dan giden isimler ise Şaban Dişli, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar oldu.

Ünal, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisinin duygularının sorulması üzerine Ünal, “AKP’de her birimiz bir nefer olarak değişik pozisyonlarda, görevlerde bulunuyoruz. Ben bu partide 4 yıl büyük bir onurla grup başkanvekilliği yaptım, bakanlık yaptım. Partime ve liderime müteşekkirim. Sadece teşkilatlarla ilgili değil, hem yerel yönetimler hem teşkilatlar hem de hükümetle ilgili, hem performans hem başarı oranlarının değerlendirilmesi çok önemli. Çünkü, 2019 artık yüzde 45’le seçim kazanılacak sistem değil, yüzde 50 artı bir getiren bir sistemle karşı karşıyayız. Hükümet sistemiye birlikte artık Türkiye’de siyaset eskisi gibi olmayacak, tüm siyasi partiler siyaset yapmak durumunda kalacak, özellikle muhalefet” ifadelerini kullandı.

Kabine değişikliğine ilişkin soruya Ünal, “Yarın grup toplantımızı Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek. Kabine ile ilgili bu Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın istişareleri”

KESKİN'DEN KUTLAMA..

Bu arada Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın yeniden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alması, Malatya ve Malatya siyaseti için önemli bir kazanımdır.” dedi.

Keskin,  yayınladığı yazılı açıklamada; “Referandum sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  yeniden genel başkan seçildiği AK Parti’nin yeni döneminde Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık’ın Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alması Malatya’mız ve Malatya siyaseti açısında önemli bir kazanımdır.  Malatya Milletvekilimiz Sayın Çalık’ı yeni dönem görevinden dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.  Başarılı olması için esnaf camiası olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz.” dedi.

Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez  Yürütme Kurulu’nda görev alan tüm genel başkan yardımcılarını tebrik ediyor, görevlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ankara, iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • İskender Korkut (6 yıl önce)
    Öznur hanım Türk siyasetinde dik durup diklenmeyen, efelik dünyasında değil hizmetkar sevdasında olan, tek gayesi doğduğu kent Malatya'nın Türk standartlarının Türkiye'nin ise dünya standartlarının üzerinde olmasını arzu eden, yürüyüşüyle haksızlığa set olan güler yüzüyle haksızlığa uğrayanların hissiyatına tercüman olan bir siyasetçi.Yeniden önemli göreve getirilmesi bir Malatyalı olarak beni mutlu etmiştir.İnşallah başarılı sonuçlarla kendiside bizimle birlikte mutlu olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • sevda (6 yıl önce)
    çekemeyenler anten taksın. en çok da şu malumlar morardı diye sevindim. reisimiz size bırakır mı malatyayı. yürü abla arkandayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet ünlü (6 yıl önce)
    malatya dan çevre illere taşınan bölge müdürlüklerinin yeniden getirilerek malatyanın daha iyi hizmet almasını isteriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Vay halimize Malatya'da ne yaptıki ülkeye ne yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    Sayın Öznur Çalık'ı Başbakan takdir ediyor,Cumhurbaşkanı takdir ediyor ama ne hikmetse bizim bazı Malatya'lılar hala eleştiriyor.Arkadaklar başarılı olmasa bu kadar bu görevde durabilirmi.Tebrikler sayın Çalık
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Öznur ablamız bu görevi layikiyle yapıyorki devam kararı alındı ablam birazda malatyaspora destek olursanız baş tacısınız. sevgiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın başka derdini çözdümü ki sıra Malatya Spor'a geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • valla bizim sorunlarımızla ilgilenen bi vekil varsa oda öznur çalıktır. sizin derdiniz ne kendisiyle bilmiyorum ama kendisi en sevilen siyasetçidir burada.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)sevda isimli kullanıcı yorumuna
    Allah sevginizi daim etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Öznur hanım malatyanın gururudur. Cumhurbaşkanımızın A takımında yer alarak aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başkan Yardımcısı sayılır. Hayırlı olsun Malatya'ya...Özal'dan sonra CumhurBaşkanı yardımcısı bir siyasetçimiz var hamdolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir de su malatyadaki malum paralel yapi ile mucadele edilse
    0
    0
    Yanıtla
  • Milletimiz erdoganin arkasinda duruyorsa milletin temsilcisi oldugu icin FETÖye ve diger paralel yapilara derinlere musade etmedigi icin. Bizde malatyalilar olarak oznur calikin arkasinda dururuz ama bu malum islamci gorunen paralel yapiyla mucadele ederse
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah belanı vermesin ne güldüm anca böyleleri destekler zaten öznuru
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Siyaset Öznur hanımla yapılacaksa ne diyelim. Malatyaya ne yaptı ki Türkiye'ye ne yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIYAMAN (6 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    VAGON FABRİKASINI KAZANDIRDI MALATYAYA YA
    0
    0
    Yanıtla
  • Seval (6 yıl önce)
    Malatya'nın ablası, Malatya'nın gururu, mutluyuz, gururluyuz. Reis'in a takımındasın liderimiz ile birlikte bugüne kadar elde ettiğin başarılılara çok daha iyilerini ekleyeceğine gönülden inanıyoruz. Malatya Reisimizin arkasında, Malatya senin arkanda Başkanım. Rabbim güç kuvvet versin sizlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (6 yıl önce)
    Öznur abla Tebrik ediyorum. Çalışkanlığınızı bilmeyen yok. Reisin A takımında olmanız bizi gururlandırdı. Başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • nazan (6 yıl önce)
    Tebrikler öznur ablam. Tayyip Erdoğanda, malatyada senin arkanda kendi güzel gönlü güzel yüreği güzel ablamız. seviyoruz seni.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe (6 yıl önce)
    Tebrikler Malatyanın gururu Türkiyenin önde gelen kadın liderine Malatya'ya sahip çıktığı içşn teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (6 yıl önce)
    Vah bu memleketin haline yazık malatyaya değeri bumuydu yani
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum. senelerdir malatayaya elinden geldiğince hizmet eden ablamız çok daha önemli görevlere layıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöpçü (6 yıl önce)ayça isimli kullanıcı yorumuna
    Benim için siyasetin bittiği gün bugünmüs yazik cok yazık ..
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (6 yıl önce)Çöpçü isimli kullanıcı yorumuna
    sen çöpünü topla
    0
    0
    Yanıtla