SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık:'' Girişimlerimiz Sürüyor''

A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya milletvekili ve partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, Malatya'da dondan zarar gören kayısı üreticilerinin zararının karşılanması için, ya afet kapsamına alınması veya destekleme çerçevesinde ödeme yapılması için girişimlerin sürdüğünü belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü'nde, il tarım müdürü Bestami Zabun, Tarım Sigortaları (TARSİM) Malatya Müdürü Sabri Akın, ilçe tarım müdürleri ve ilçe ziraat odası başkanları toplantı yapan Malatya milletvekili Öznur Çalık, kayısı çiçeklerinde yaşanan don konusunda bilgiler aldı.

İlk olarak konuşan il tarım müdürü Bestami Zabun, Ankara'dan gelen yetkili heyetin kayısı çiçekleri üzerinde incelemelerini yaptığını belirtip, "İlimizde son bir hafta içerisinde meydana gelen sıcaklık düşmeleri nedeniyle kayısı çiçeklerini don yaktı. İl müdürlüğü olarak zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Milletvekili Öznur Çalık ise, kayısı çiçeklerinin değil de tomurcuklarının sigorta kapsamında olduğunu yaptığı konuşmada hatırlatarak, "2009 yılında kayısı tomurcuklarında meydana gelen don zararı nedeniyle üreticilere 29 milyon TL hasar bedeli ödendi. Ancak bu yıl çiçek döneminde don zararı oldu. Çiçek dönemi de sigorta kapsamı dışında. Ancak ortada üreticinin bir mağduriyeti var. Konuyu başta başbakanımız olmak üzere Tarım Bakanımıza da ilettik. Bir heyet Ankara'dan gelerek inceleme yaptılar.

Hazırlanan rapor bakanlığımıza sunulacak" ifadelerini kullandı.

Kayısı üreticinin zararın karşılanması için ya 2090 sayılı afet kapsamına alınması veya destekleme çerçevesinde ödeme yapılması için girişimlerinin sürdüğüne parmak basan milletvekili Çalık, "Sayın başbakanımız ve bakanımıza, don zararının sadece kayısı üreticilerini değil, tüm Malatya'yı sıkıntıya sokacağını belirttik. Malatya milletvekilleri olarak çok ciddi olarak konu üzerinde durduk. İlgili ve yetkililerle görüştük. Özellikle 650 ve bin rakım arasındaki kayısı çiçeklerinin dondan ciddi hasar
gördüğünü ilettik. Üreticilerin masraflarının dahi cebinden çıktığını ve hiç yoksa masraflarının karşılanıp, önümüzdeki yıl iyi ürün alınması için yapacakları masrafın karşılanmasını talep ettik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız