SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Grubu Tüpraş'a da Talip..

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Tüpraş ihalesine teklif veren 5 Ortak Girişim Grubu'nun yapısını açıkladı. Tüpraş ihalesine teklif veren 5 ortak girişim grubundan birinde de Malatyalı Çalık ailesinin sahibi olduğu şirket yeralıyor. Grupta yer alan Çalık Enerji, yönetim kurulu başkanlığını Ahmet Çalık'ın yaptığı Çalık Holding bünyesinde yeralıyor.

ÖİB Başkanı Metin Kilci imzasıyla İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, Tüpraş ihalesine teklif veren 5 ortak girişim grubu ile ortaklık yüzdeleri şöyle:

''PKN ORLEN (Polonya)-Zorlu (Türkiye) Ortak Girişim Grubu: Polski Koncern Naftowy Orlen SA yüzde 50.00, Zorlu Holding A.Ş. yüzde 50.00.

Shell-Koç Ortak Girişim Grubu: The Shell Company of Turkey Ltd. yüzde 0.10, Opet Petrolcülük A.Ş. yüzde 3.00, Aygaz A.Ş. yüzde 7.00, Shell Overseas Inv. B.V. yüzde 9.90, Koç Holding A.Ş. yüzde 80.00.

Indian Oil Corparotion Ltd.-Çalık Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş. Ortak Girişim Grubu: Indian Oil Corparotion Ltd. yüzde 51.00, Çalık Enerji ve Sanayi Tic. A.Ş. 49.00.

Anadolu Ortak Girişim Grubu: Anadolu Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık A.Ş. yüzde 30.00, Çukurova Holding A.Ş. yüzde 70.00.

Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ)-TAC (Ommi Offshore Holding Ltd. ve Tratson Holding Ltd. Ortak Girişim Grubu: Tüpraş Acquisition Consortium yüzde 70.00 (Tratson Holding yüzde 80.00, OMNI Offshore yüzde 20.00), POAŞ yüzde 30.00.''

Bu arada ihale süreci devam eden Erdemir için, son teklif verme günü olan 26 Eylül tarihini takiben, ortak girişim grubu olarak teklif vermiş olan teklif sahiplerine ilişkin bilginin kamuoyuna duyurulacağı kaydedildi.

Çalık grubu, Türk Telekom İhalesine de katılmış, ancak ihaleyi kazanamadıkları bildirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız