SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Grubu'ndan Malatya'ya Teknoloji Üssü...

A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl Türkiye pazarına giren Alman elektronik devi Medion'un, yerli ortağının Çalık ailesi olduğu ortaya çıktı. Medion'u Türkiye'ye getiren Anatech Dış Ticaret'in başında, Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık'ın yeğeni Ahmet Taçyıldız'ın olduğu öğrenildi.

Ahmet Çalık'ın babası Mahmut Çalık da şirketin yöneticileri arasında bulunuyor. İnşaat ve enerji işlerinde büyüyen Çalık, portföyüne elektronik eşya ticaretini de eklemiş oldu.

Memlekete fabrika planı...

Bugüne kadar altyapısı hazırlanan Medion'un 2008'i Türkiye'de atılım yılı olarak gördüğü belirtiliyor. Şirket, şubattan itibaren Türkiye'de bilgisayar satışlarına ağırlık verecek.

25 ülkede faaliyet gösteren ve yıllık cirosu 1.6 milyarı bulan Medion, kendine has bir sistemle elektronik ürünlerini ucuza satabiliyor.

Stok tutmayan şirket, önce bulunduğu ülkelerden sipariş topluyor. Almanya'da günde 25 bin adet üretim kapasiteli bir bilgisayar fabrikası bulunan Medion, Tayvan ve Çin'deki fabrikalarda da üretim yaptırabiliyor. Ürünleri toplu imal ettirip ucuza getiren şirket, tüketici elektroniğini rakiplerinden yüzde 40, bilgisayarları ise yüzde 15 ucuza satabiliyor. Medion'un üç yılda Türk elektronik pazarındaki en büyük 3 firma arasına girmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Türkiye'de üretimi de düşünen Medion'un, Ahmet Çalık'ın memleketi Malatya'ya bir bilgisayar fabrikası kurma planı da var.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız