SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık KJ'ye Müdahale Etti Ama..

0
Güncellendi - 2016-11-23 01:58:12
Çalık KJ'ye Müdahale Etti Ama..
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık'ın, CNN Türk'te katıldığı, cinsel istismar ve faille mağdurun evlenmesi halinde ceza ertelemesine ilişkin konunun konuşulduğu programda yaşananlar haberlere konu oldu.

AKP'li 6 milletvekilinin, 'küçük yaşta evlendirildikleri için eşleri ve aileleri cezalandırdırılanların affını sağlamaya yönelik olarak verdikleri Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme’  teklifi ile ilgili tepkiler ve tartışmalar devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, bu konuyla ilgili CNN Türk'te Nevşin Mengü'nün sunduğu haber bültenine konuk olurken, yayın sırasında yaşananlar haberlere konu oldu. Bazı basın yayın organları, düzenlemenin amacını açıklamaya çalışan Çalık'a, Mengü'nün yönelttiği bir soruyu, bazı yayın organları da Çalık'ın yayın sırasında alt yazıya yönelik müdahalesini haber yaptılar.

ÇALIK KJ'YE TEPKİ GÖSTERDİ..

CNN Türk'teki yayın sırasında, Çalık ekranda yazılı olan 'Cinsel İstismar Düzenlemesi' KJ'sinin (alt yazısının) değiştirilmesini istedi. Çalık, "Özellikle Nevşin Hanım arkadaşlarımız uyarı göndermişler. Cinsel istismar düzenlemesi diye yazıyormuş KJ'de. Cinsel istismar düzenlemesi değil, bu erken yaştaki evliliklerin bilinmemesinden kaynaklanan, yasa uygulamasını bilmeyen vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi.. Öncelikle burdaki tabirin vatandaşlarımız tarafından doğru anlaşılması için değerli basın mensuplarımızın, sizlerin de hassasiyet göstermesini ben hasseten istiyorum." diye konuştu.

Söyleşi devam ederken, KJ önce 'Erken Yaş Evlilik Önergesi' olarak değiştirildi. Bir süre sonra, bu kez 'Cinsel İstismar Düzenlemesi' yazısı tekrar çıkarken, 'Erken Yaş Evlilik Önergesi' yazısı bunun altında, başına 'Bu' eklenmiş olarak, daha küçük boyutta ve tırnak içerisinde yeraldı.

Cumhuriyet Gazetesi, internet sitesinde bu durumu "CNN Türk'te Canlı Canlı 'Alo Fatih' Olayı" başlığıyla ve "CNN Türk'te anahaber bülteni sırasında bir Alo Fatih olayı daha gerçekleşti. Nevşin Mengü'nün sunduğu bültende AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznür Çalık canlı yayında KJ'ye (Altyazı) müdahale etti. Bu müdahale sonrası CNN Türk'te KJ değişti. Kısa bir süre sonra aynı KJ tekrar geri geldi bu kez Çalık'ın ifadesi tırnak içinde verildi." metniyle haberleştirip, KJ değişimlerinin görüntüsünü yayınladı.

Çalık'ın müdahalesi, odatv.com'da da, "AKP'li vekil canlı yayında KJ'ye müdahale etti ama Meclis'e sundukları önergeyi unuttu" başlığıyla yeraldı.

Sözcü Gazetesi'nin internet sitesinde, "AKP’li Başkan Yardımcısı’ndan canlı yayında KJ’ye müdahale- Nevşin Mengü'nün sunduğu bültene, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık katıldı. Yayında, son günlerde infial yaratan 'cinsel istismar' önergesine ilişkin konu tartışıldı." başlık ve spotuyla Çalık'ın müdahalesi haberleştirildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Takvim Gazetesi'nin internet sitesinde ise Çalık'a, "Nevşin Mengü KJ'yi ısrarla değiştirmedi.. CNN Türk, yasayı kendi algı operasyonlarında kullandıkları başlıkla haberleştirmekten vazgeçmiyor." başlıklı haberle destek verildi.

"NE DİYECEĞİNİ BİLEMEDİ.."

Yeni Çağ Gazetesi'nin internet sitesinde de, Nevşin Mengü'nün Çalık'a yönelttiği  “..Küçük çocuklardan bahsediyorum, elinizi vicdanınıza koyun, 13 yaşında bir kız çocuğun birisinin koynuna sokulması normal mi?” sorusu haberleştirildi.

Yeni Çağ'ın "Nevşin Mengü Öyle Bir Soru Sordu ki, AKP'li Çalık Ne Diyeceğini Bilemedi" başlıklı haberi şöyleydi:

"Cinsel istismar düzenlemesine tepkiler çığ gibi büyürken, CNN Türk spikeri Nevşin Mengü de AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ı zor durumda bırakacak bir soru sordu.Mengü, küçük çocuklara baskıyla "benim rızam var" dedirtilebileciğine değinirken, "Siz de o toplantıdaydınız. Kimi kadın örgütleri diyorlar ki bahsedilen kişi sayısı 100 kişiyi geçmiyor. Öte yandan bu çocukların baskı altında “benim rızam var” dedirtilmeyeceğinin garantisi nedir? Küçük çocuklardan bahsediyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun, belki kızınız da var. 13 yaşındaki bir çocuğun, öyle veya böyle birinin koynuna sokulması normal midir?” ifadelerini kullandı.Kaynak: Nevşin Mengü'den AKP'li Çalık'a şok soru: "13 yaşındaki kızın birinin koynuna sokulması normal mi?"

cumhuriyet.com.tr- CNN Türk- odatv.com- takvim.com.tr- sozcu.com.tr- - yenicaggazetesi.com.tr- malatyahaber.com

cumhuriyetgzt

 

yenicaggazete

 

odatv

 

caliksozcu

 

takvimggazetesi

 

a1

 

a2

 

a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hakan K. (7 yıl önce)
    Sayın Vekilim; Artık bırakın vekilliği. Bakın sizi Malatya tanıyor, bir de Türkiye tanıdı. Ve bizlere artık telefonda mesaj yollamayın. Öznür Çalık şurda , Öznur Çalık burda. Neymiş TV çıkacakmış. Ya siz milletin gönlüne girmeye bakın. Ama nerdeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Cevap verin sayın Öznur Çalık neden yasayı çektiniz sizin hiç mi iradeniz yok hıc mi duruşunuz yok hıc mi fikriniz yok bu ülkede tek bir kişinin ağzından çıkan lafa mı bakacaksınız hep? Toplumun birçok kesiminin verdiği tepkiye rağmen tv de spikerin yutkunurak sesi titreyerek içi kan ağlayarak sorduğu soruyu körü körüne savunurken bir anda tek bir kişinin fikrini belırtmesıyle neden bu kadar çark ettiniz? . Eğer Cumhurbaşkanınız olmazsa siz de mi olmazsınız varlıgınızı bir kişiye mi borçlusunuz cevap verin sayın Çalık siz bir hiç misiniz? Eğer bir hiç değilseniz hala bu önergeyi o günkü tv programındaki gibi körü körüne savunabılecek misiniz merak ediyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Malatya milletvekili olması nedeniyle bu olayda öznür çalıkı destekliyorum. Son derece düzeyli şekilde konuyu anlatmaya çalıştı. Elbetteki bu yasayı tek başına çıkarmaya çalışmıyor sözcülüğunu yapmak zorunda kalsa da. Nevşin mengünün ana haber spikerliğini aşan tutumunu çirkin olarak buluyorum. Elbetteki bir tartısma programi olsaydi o sekilde soru yöneltebilirdi. Ancak bilgi alma amacli cagirdigi programda madara etmeye kalkmasi dupeduz cirkindi
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Nice böyle davrandigini ben söyleyim. Turkiye de milletvekilligi donemliktir. Oznur Calik ve diğer milletvekilleri kendilerinden secilmedi. Sayin Cumhurbaskani olmasa zaten parti baraji ancak asabilir. O yuzden bir agirliklari yok bunlarin. Oznur Calik mesela, bugun var yarin yok....Mesela belediye baskanligi yapmis Cemal Akin'i kim hatirliyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (7 yıl önce)
    Bu,yasayi,bayan,olarak,savunuyorsa,soylenecek,ssozumuz,yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Öznur hanım neden korkuyorsun kafandaki tablo bu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuğra (7 yıl önce)
    sayın vekilim esenlik maaş vermiyor maaş, işçiler mağdur Allah rızası için bir devreye girin ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail (7 yıl önce)
    Öznur çalık sen kimsin her konuda konuşuyorsun Allah aşkına rezil etme artık malatyayı
    0
    0
    Yanıtla