SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Operasyon Bölgesinde

0
Güncellendi - 2018-01-23 04:29:54
Çalık Operasyon Bölgesinde
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriye sınırındaki Kilis ve sınır hattında ziyaret ve temaslarda bulundu.

Çalık,  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ  ile birlikte Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Kilis ve sınır hatında ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Kliis programı kapsamında Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ziyaret edilirken,  Kilis’teki Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve muhtarlarla toplantı yapıldı. Başbakan yardımcısı Akdağ ve Çalık, Kilis’te vatandaşların katılımıyla Mehmetçiğimize destek yürüyüşüne de katıldılar.

Akdağ ve Çalık,  Kilis'e yönelik füze saldırılarından etkilenen vatandaşları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, Sağlık Bakanlığı ile AFAD'ın işbirliğinde Suriye sınırına kurulan acil yardım çadırında da inceleme gerçekleştirildi.  Kilis 3.Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret eden Akdağ ve Çalık Suriye sınırındaki Gülbaba köyünü de ziyaret ettiler.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin Kilis İl Başkanlığına yaptığı ziyarette sınır ötesi  harekatın devam ettiği süreçte özellikle Kilis'e gelerek vatandaşın yanında  olduklarını hissettirmek istediklerini söyledi.  Çalık, Kilis'in nüfusundan fazla Suriyeliyi evinde, şehrinde ve gönlünde barındırdığını da belirtti.

Çalık, “Bizden çok daha umutlu ve zafere hazır şekilde olduklarını gördük.  Sizden Allah razı olsun. Halkımız bize şunu çok net şekilde söyledi; 'Siz hiç merak etmeyin. Biz burada aslanlar gibi duruyoruz. Biz devletimizin,  hükümetimizin yanındayız.' Başkomutanımız, 20 Ocak'ta ordumuza verdiği talimatla harekat başladı. Bu harekatın tek bir hedefi var. O hedef, Türkiye’nin bütünlüğüne dirliğine zarar verecek olan her türlü terör örgütüne karşı teyakkuzda olmak ve o hedefleri vurmaktır. Biz sınırlarımıza dokundurtmayız, bu kim olursa olsun. İster Amerika olsun, ister uluslararası güçler olsun, isterse de onların taşeronu terör örgütleri olsun. Ne PKK'ya ne YPG'ye sınırlarımıza dokunma izni vermeyiz. İnlerine girene kadar terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Alfabede harf bırakmadılar 'PKK, YPG, KCK' dediler, bazen onları adı FETÖ oldu, bazen DEAŞ oldu. İsimleri farklı ama hepsinin hedefi Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü." şeklinde konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanacağını belirterek, Fransa'nın BM Güvenlik Konseyini toplantıya davet ettiğini hatırlatan Çalık şunları söyledi:

“BM Güvenlik Konseyi ve BM'nin ilgili hukuki maddeleri çerçevesinde sınır güvenliğimizi korumak amacıyla bu operasyonu yapıyoruz. BM Güvenlik Konseyi alacağı kararı buna göre vermeli. Ayrıca Kilis'teki mahallelerimiz dolaştık,  yaralılarımızı gördük. Sivillere nasıl saldırı yapıldığını BM Güvenlik Konseyinin görmesi lazım. Bugün Reyhanlı'yı da ziyaret edeceğiz. Orada 47 yaralı  vatandaşımız ve hayatını kaybeden Suriyeli bir kardeşimiz var. O roketlerin ve füzelerin gereğini, BM Güvenlik Konseyi görmeli, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunlara asla izin vermeyeceğiz. Güvenlik Konseyinin de kararını bu çerçevede vermesi gerek."

Bülten- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Selma (6 yıl önce)
    Öznur Hanım bir hanfendi olarak sizden bir şey rica edebilir miyim? Lütfen açık renk eşarplar yerine daha pastel tonlarda eşarp kullansanız. Bir de düz renk olmazsa olur mu? Bir de kapanmaya karar verdiğiniz günden beri kıyafetlerinize çok özen göstermiyor gibisiniz :) Lütfen sizler Malatya yı temsil ediyorsunuz. Biliyorsunuz itibardan tasarruf olmaz ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • En son fotorafa bakın omuz düşmüş ? ne yapsın kadın cağız fizik kaldırmıyor :) en son fotorafta yüzünde nur var :) maşşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Tmm.öznur hanım işin içine girdiyse bitti.o taktik verir askerlere afrin 1 haftada tmm.Her şeyi biliyoo hanımefendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    öznur hanım oraya gitdiyse pyd itleri kaçacak delik arar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevgisi (6 yıl önce)
    Tamam da sayın reisin konuşmasını aynen tekrarladı başka bişe soylemediki biz zaden bunları reisimizdeden duyuyoruz
    0
    0
    Yanıtla