SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Organlarını Bağışladı

0
Güncellendi - 2017-04-12 02:39:55
Çalık Organlarını Bağışladı
A- A+ PAYLAŞ

7-13 Nisan Sağlık Haftası Malatya’da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Malatya Park AVM önünde düzenlenen program kapsamında stantlar kurularak vatandaşlara sağlıklı yaşamın kuralları konusunda bilgi verildi. Programa Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Halk Sağılı Müdürü Dr. Kemal Şener ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, bu yıl Sağlık Haftası'nda “Konuşup, Paylaşalım” sloganıyla Depresyon konusunun ana tema olarak belirlendiğini ifade ederek, “Depresyon her yaştan insanı etkileyen ve dünyanın her yerinde ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Depresyon İnsanların en basit yaşamsal faaliyetlerini idame ettirmelerine dahi etki ederek aile, iş ve tüm sosyal çevre ile ilişkileri olumsuz etkilemektedir. Bizler Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimizde sağlık müdürlüğü ve kamu hastaneler birliği genel sekreterliği ile birlikte Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde özellikle bu yıl seçilen ana tema Depresyon Hastalığı ve bunun yanında toplumda çok sık görülen ve önceden alınacak tedbir ve yaşam tarzı değişiklikleriyle belki de hiç yaşamayacağımız Diyabet, Kardiyo vasküler hastalıklar, sigara bağımlılığı gibi sağlık sorunları hakkında halkımıza yönelik farkındalık çalışmalarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Sağlık Haftasını kutlayarak, Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, sağlıklı yaşamanın önemine dikkat çekerek, Türkiye’de sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile Türkiye’deki sağlık gelişimlerini hayretle izlediğini vurgulayarak, birçok ülkenin sağlık konusunda Türkiye’den bilgi aldığını aktardı.

Konuşmaların ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, organ bağışına destek olmak adına organlarını bağışladı.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız