SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık, "Verimli Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:29:47
Çalık,
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve  TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Avrupa Parlamenterler Forumu-EPF ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı-TIKA’nın işbirliğinde anne ve çocuk sağlığı konusunda Türkiye’nin deneyimlerini paylaşmak üzere gittiği Kırgızistan’dan döndü. 
 
"Verimli Geçti"
 
Öznur Çalık, yurda döndükten sonra yaptığı basın açıklamasında, "Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP Milletvekili Hülya Güven, MHP Milletvekili Reşat Doğru, Sağlık Bakanı Müşaviri ve SPK Üyesi Rıfat Köse, Türkiye Aile Planlaması Derneği Başkanı Hakan Şatıroğlu, TIKA Teknik Yardım Uzmanı Nilüfer Kamer ve EPF’den Neil Datta ile Marina Davidashvili’nin katıldığı program oldukça verimli geçti. Kırgızistan’ın yanısıra iki ülkeye daha çalışma gezisi planlıyoruz." dedi. 
 
"Birinci Sırada"
 
Türkiye’nin 2011 yılında TIKA aracılığında, gelişmekte olan ülkelere ulaştırdığı 1 Milyar Doları bulan dış yardımı ile Avrupa’da yükselen donör ülkeler listesinde birinci sıraya oturduğunu ifade eden Çalık, EPF’nin devreye girmesiyle yardımların daha geniş bir coğrafyada daha çok insana ulaşacağını ve bunun da ülkenin prestijine büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Başkan Çalık açıklamasında şunları söyledi; 
 
“EPF, genel anlamda anne, çocuk sağlığı, aile planlaması ve nüfus-kalkınma politikaları üzerinde çalışmalar yürüten bir kurum. Bu konularda ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeylerde bilincin yükseltilmesi için bizim parlamentomuz gibi ulusal parlamentolardan, yararlanarak birlikte çalışma yolları geliştiriyor. Böylece eğer mevcut bir sorun tespit edildiyse, onun herkesin yararına olacak şekilde çözüme kavuşturulması için bir hareket başlatmış oluyor. Çalışma gezilerimiz de bu girişimlerden biri. Bu gezileri gerçekleştiriyoruz çünkü dünyanın hiçbir bölgesinin bu gelişmelerden mahrum kalmamasını istiyoruz. Türkiye son on yılda alan değil veren el olmuştur; ulaşılmaz denen yerlere gidip kol kanat germiştir. Bunu başka ülkeler de yapabilir. Türkiye, anne ölümlerini 100 binde 70'lerden 100 binde 14'lere, bebek ölümlerini binde 30'lardan binde 9'lara kadar indirdi. OECD ülkelerinin 25-30 yılda gerçekleştirdiğini biz Türkiye'de 8 yılda gerçekleştirdik. Bu deneyimi ihtiyacı olan tüm kardeş ülkelerle paylaşmak istiyoruz. “
 
"Destek Talebinde Bulundular"
 
Milletvekili Çalık, Kırgızistan'da yeni doğanlarda tıbbi destek alamama ve kalitesiz bakım nedeni ile ölüm oranlarının artmaya devam ettiğini söyleyerek, " Anne ölüm oranının da yüz binde 63,5 ile yüksekliğini koruyor. Başta anne –çocuk sağlığı olmak üzere Kırgızistan’daki sağlık hizmetleri kalitesinin iyileştirilmesi kapsamında Kırgız Sağlık Bakanı Dr Sabyrbek Jumabekov ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bakan,  Türkiye’den sağlık alanında destek talebinde bulunduğunu söyledi. Kırgız Parlamentosu, BM Nüfus Fonu –UNFPA Temsilciliği, Kırgız gebelik merkezleri ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’ne de program dahilinde ziyaretler gerçekleştirildi." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız