SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalık.. Yanına Çakır'ı da Al Gel!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:33
'Çalık.. Yanına Çakır'ı da Al Gel!'
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Hekimhan’ın belde ve köylerini ziyaret etti. Beraberinde CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları ve CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş ile birlikte ilçeye bağlı Aşağı Girmana, Yukarı Girmana, Kurşunlu, Gelengeç, Söğüt ve Yukarı Selimli belde ve köylerini gezen CHP’li Hakan İnci, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP’li İnci, “Sorunlarınızı biliyorum. Bunları çözmek bizim ilk işimiz olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde, 2014 Malatya’sında sizlere yolunuzu yapacağım, kanalizasyonunuzu halledeceğim, su sorununu çözeceğim demeye utanırım. Bunlar zaten bir belediye başkanının yapması gereken ana görevler” diye konuştu. 

GENÇLERE MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMİ  

Projelerinin insan odaklı olduğunu belirten İnci, şöyle konuştu: “Hekimhan’a yakın zamanda bir göç beklentisi var. Burada bir takım yatırımlar var, bazı tesisler açılacak ve işçiler çalışacak. Böyle yerler açıldığı zaman, insanlar çalışmaya genellikle dışarıdan getiriliyor. Çünkü Hekimhan’ın, Kurşunlu’nun, Girmana’nın gençleri o konularla ilgili gerekli bilgi ve birikime sahip değiller. İşte bu noktada büyükşehir belediyesi devreye girecek. Biz, ilçe belediye başkanımla beraber bu tesislerde ne tür eleman ihtiyacı olduğunu çıkarıp buna göre köy, belde ve ilçelerimizdeki gençlere sertifikalı eğitim vereceğiz. Bu gençler belli konularda kalifiye insanlar olacaklar. O zaman dışarıdan insan gelmeyecek, önce Hekimhan’ın gençleri iş sahibi olacak.”

“MALATYA BAŞBAKANDAN RAZI DEĞİL”

CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, başta kayısı üreticileri olmak üzere köylülerin büyük bir mağduriyet yaşadığını kaydederek, “Ahmet Çakır bir broşür bastırmış. Başbakanı koymuşlar, ‘Ben Malatya’dan razıyım’ diyor. O razı, çünkü Malatya yüzde 65 oy vermiş. Ama Malatya Başbakandan razı değil” ifadelerini kaydetti. İnci’nin konuşması sırasında söz alan vatandaşlar da AKP hükümetini eleştirerek, AKP Malatya milletvekillerinin çiftçilerin kayısı sorunlarıyla ilgilenmediğini vurguladılar. 

“OKULUMUZ KAPATILMASIN”

Aşağı Girmana köyünde yapılan toplantıda, Sıla isimli bir kız çocuğu, CHP’li İnci’nin yanına gelerek, “Biz Aşağı Girmana’da oturuyoruz. Bizim okulumuz kapatılacakmış, doğru mu? Eğer kapatılırsa ekonomik durumu kötü olan çocuklar başka okullara gidemezler” dedi. Köy sakinlerinden konuyla ilgili bilgi alan İnci ise, “Okulun kapanmaması için elimizden geleni yapacağımıza sana söz veriyorum. İnşallah okulunuzu kapattırmayacağız” ifadelerini kaydetti. 

BÖYLE İSTİNAT DUVARI OLUR MU?

Toplantının ardından Aşağı Girmana’da belde belediyesi tarafından yaptırılan bir istinat duvarını inceleyen CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, şaşkınlığını gizleyemedi. Ağaçların üst üste konulmasıyla yapılan duvarın üst kısmına ise toprak yığılarak yol yapıldığını gören İnci, “Her an yıkılabilir. Bu devirde böyle bir duvar yapılır mı? Bu nasıl bir anlayıştır, inanamıyorum” diye konuştu. 

“İNSANLARIMIZI ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, daha sonra Hekimhan’ın Kurşunlu beldesine geçti. Belediye binasında yaptığı konuşmada büyükşehir belediyesi olarak ambulans helikopter alacaklarını belirten İnci, “Bu öyle dev bir iş değil, çok kolay bir şey. Belediyenin gücü buna rahatlıkla yeter. On defa kaldırım bozup tekrar yaptırdığın parayla helikopter de alırsın, onu rahatlıkla çalıştırırsın da. Biz bunu yapacağız. Uzak köylerimizdeki acil hastaları hastaneye helikopterle taşıyacağız. İnsanlarımızı çaresiz bırakmayacağız” dedi. İnci, diğer projelerini de Kurşunlu halkıyla paylaştı. 

HASTALARI VE ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ 

Gezdiği köylerde hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Hakan İnci, ayrıca engelli vatandaşlarla ve aileleriyle de görüşerek sorunlarını dinledi. Belediye başkanı seçilmesi durumunda ilk işinin engellilerin sorunlarına yönelik çözümler üretmek olacağını anlatan İnci, kuracakları engelliler merkezi hakkında bilgiler verdi.

Kurşunlu beldesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ü görebilmek için 27 gün yol yürüyerek O’nunla görüştüğünü söyleyen 110 yaşındaki Meryem Bayraktar’la da sohbet eden Hakan İnci, Bayraktar’a sağlık ve mutluluk dileklerini iletti. 

HODRİ MEYDAN! 

Hekimhan’daki ziyaretlerinin ardından Malatya merkeze bağlı Dilek kasabasında bir kahvehane toplantısına katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, AKP milletvekillerini eleştirerek, şöyle konuştu: “Şimdi bunlar diyormuş ki ‘CHP büyükşehir yasasına karşı çıktı, nasıl büyükşehri yönetecekler?’ Sen bir Ahmet Çakır’a bak, bir de Hakan İnci’ye bak, kimin yöneteceğini sen daha iyi anlarsın Sayın Öznur Çalık. Bunu diyorsan önce Hakan İnci ile aynı masaya oturursun, yanına da Ahmet Çakır’ı çağırırsın ve belediyeciliği konuşursun. Ondan sonra laf edersin. Hodri meydan diyorum.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız