SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'a Japonya'dan Fahri Doktora

0
Güncellendi - 2016-10-24 18:33:29
Çalık'a Japonya'dan Fahri Doktora
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Çalık Ailesi'nin  sahibi olduğu Çalık Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Japonya'daki Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Çalık Holding'ten yapılan açıklamaya göre enerji, tekstil, finans ve telekomünikasyon alanlarında Japonya ile Türkiye arasındaki sosyo-ekonomik gelişime sunduğu üstün katkılar nedeniyle Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a Japonya'nın Osaka kentinde bulunan Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Çalık'a verilen fahri doktora unvanı nedeniyle Kindai Üniversitesinde düzenlenen törene Kindai Üniversitesi Mezunlar Derneği Onursal Başkanı ve Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Hiroshige Seko, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Özel Kabine Danışmanı Isao İijima, Yönetim Kurulu Başkanı Yoshihiro Shimuzu, Üniversite Rektörü Hitoshi Shiozaki, Enstitü Direktörü Takashi Aoki, Ticaret Enstitüsü Dekanı Yukio Kodono, İşletme Fakültesi Dekanı Tadaaki Yamaguchi, akademisyenler ile Çalık Grubu yöneticileri katıldı.

Çalık'a doktora unvanını Rektör Hitoshi Shiozaki sundu.

Ahmet Çalık, konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye ve Çalık Grubu için Japonya'nın çok önemli bir ülke olduğunu bildirdi.

Türk iş dünyasının temsilcisi ve kurucusu olduğu Çalık Holding'in faaliyetleri nedeniyle pek çok kez Japonya'da bulunduğunu aktaran Çalık, bugün burada bulunmasının çok özel bir sebebi olduğunu belirterek, "Çok sevdiğim Japonya'da dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Kindai Üniversitesinin şahsıma ticari ilişkiler alanında fahri doktora payesini layık görmesinden dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Çalık, Japonya ve Türkiye'nin Asya'nın en doğusu ve en batısındaki iki ülke olarak uluslararası toplumlarda az görülen bir dostluk ilişkisi içerisinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki ülke arasındaki mesafe uzak olmasına rağmen gönül bağları oldukça güçlü. Bu bağların aramızdaki ticaret hacminin büyümesiyle daha da gelişeceğine inanıyorum. Türkiye-Japonya ilişkilerinin son dönemde kazandığı derinlik, ivme ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim. Son yıllarda özellikle doğrudan yatırımların artmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerimizde önemli bir artış yaşıyoruz. Türk ve Japon şirketleri için Türkiye'de, yakın coğrafyada ve global ölçekte işbirliğine açık birçok yatırım alanları bulunuyor. Türk şirketleri olarak Japon dostlarımızla iş ortaklıklarımızın sürdürülebilir projelerle büyümesini diliyoruz."

25 yılı aşkın süredir Japon firmalarıyla Orta Asya ve özellikle Türkmenistan'da önemli projelere imza atan Çalık Grubu bölgedeki yatırımlarına devam ediyor.

Tamamlandığında Orta Asya'nın en büyük üretim tesislerinden biri olacak 1,3 milyar dolar değerindeki gübre fabrikasını Japon şirketleri Mitsubishi Corporation ve Mitsubishi Heavy Industries iş birliğiyle gerçekleştiren Çalık Grubu, önümüzdeki dönemde büyük iş potansiyeli barındıran Avrasya ve Afrika bölgelerinde de Japon firmalarıyla yeni projelere imza atmayı planlıyor.

AA- Yeni Malatya Gazetesi

ahmetçalıkjaponya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • OSMAN ÇELİK (7 yıl önce)
    Ahmet çalık hemşehrimi kutluyor,başarıların devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla