SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'a Nemrut Sataşması..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM'nin Perşembe günkü oturumunda söz alarak Malatya bölgesindeki karayolları yatırımlarını anlattı. Çalık, Nemrut yolundan bahsederken CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse laf attı.

Çalık'ın konuşması ve yaşananlar TBMM tutanaklarına göre şöyle:

" Gündem dışı ikinci söz, Malatya'daki kara yolu çalışmaları hakkında söz isteyen Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a aittir.

Sayın Çalık, buyurun efendim. (AK Parti sıralarından alkışlar)

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; öncelikle, Malatya'daki kara yolu çalışmaları ve ulaşım alanındaki gelişmelere ilişin şahsım adına gündem dışı söz almış bulunuyorum. Konuşmama başlamadan önce bütün heyeti saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, biraz evvel Necdet Hocamın da belirtmiş olduğu gibi, dün akşam Türk futbol tarihinde ilk kez yarı final oynayan, Avrupa'nın ilk dört takımından biri olma başarısını gösteren ve oynadığı futbolla, son saniyelere kadar verdikleri mücadeleyle Avrupa'ya örnek olan millîlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar) Ben inanıyorum ki Türk futbolu Avrupa'ya örnek olmuştur, bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Bu vesileyle hem Teknik Direktörümüzü hem Futbol Federasyonunu hem de bu konuda emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum.

Bugün sizlere AK Parti İktidarının tüm Türkiye'de yapmış olduğu yol çalışmalarıyla birlikte özelde Malatya'yla ilgili yapılan çalışmaları anlatmak istiyorum.

Hükûmetimiz ve ilgili Bakanlığımızca, ülkemizin kara yolları altyapı çalışmalarına yönelik bir yol haritası çizilmiş, birçok yeni projeyle sorunların çözümüne yönelik ciddi çalışmalar yapılmıştır.

Bu kapsamda, Malatya'da cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar toplam 32 kilometrelik yol yapılmışken 2002 yılından 2008 yılına kadar bu duble yol miktarı 151 kilometreye ulaştırılmıştır. Malatya'da kara yollarına yönelik yapılan çalışmalar komşu illeri ve daha genelde Doğu Anadolu Bölgesi'ni de yakından ilgilendirmektedir. Malatya, ulaşım ve ticari güzergâhlar düşünüldüğünde coğrafi olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı illerine açılan kapısı durumundadır. Örneğin, Ankara-Van yolu olarak bilinen, on altı ili ilgilendiren, dokuz ili doğrudan ilgilendiren Malatya-Darende kara yolu son derece önem arz eden bir güzergâhtır. Bu nedenle, Malatya'nın kara yollarıyla ilgili devam eden projelerinin bir an önce tamamlanması adına tüm gayretlerimizi sürdürmekteyiz ve bu proje bu sene 158 trilyonluk yatırım programına alındı ve ödenekleri ayrılmış vaziyette.

Değerli milletvekillerimiz, ilimizde yürütülmekte olan kara yolları çalışmalarıyla ilgili Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermektedir. Bu vesileyle öncelikle Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu çerçevede, 92 kilometre Darende kara yolunun 7 milyon YTL ek ödeneği yeniden çıkarılmış, Adıyaman-Gölbaşı yolu için 3 milyon YTL, Malatya-Battalgazi yolu için 1,4 milyon YTL ek ödenek çıkarılmıştır.

Ayrıca, Beylerderesi Viyadüğü'nün 2 milyon YTL olan ödeneği 6 milyon YTL eklenerek 8 milyon YTL'ye çıkarılmıştır. Bunu, Malatya'da yapılacak olan Beylerderesi Viyadüğü'nü daha önce yerelde "Yarım bırakıldı, devam etmiyor." şeklinde speküle eden arkadaşlarımız da bu vesileyle bir kez daha duymuş olsunlar ki 6 milyon ek ödenekle Beylerderesi Viyadüğü, inşallah, 2009 yılında Malatya'nın, Doğu Anadolu'nun ve Türkiye'nin hizmetinde olacaktır. Ayrıca, 24 metre genişliğinde 420 metre uzunluğundaki Beylerderesi Viyadüğü Türkiye'de emsali olmayan bir yapı olacaktır.

Şehrimizin prestiji açısından son derece önem arz eden Erhaç Havaalanı'na ilişkin de çalışmalarımız devam etmektedir. Havaalanı yolunun duble yol kalitesinde, bölünmüş yol olarak inşası için 2007 yılında, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, 28 trilyon ödenekle yapımına başlanmış ve tek şeridi tamamlanmıştır. İkinci şeridin 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması için 1 milyon YTL ek ödenek daha çıkarılmıştır. Yine, bu yol da Malatya'nın prestij yollarından biri olacaktır.

ŞEVKET KÖSE (Adıyaman) - Malatya-Adıyaman yolu, oraya biraz değinin. Altı yıldır bir arpa boyu yol ileri gitmediniz.

ÖZNUR ÇELİK (Devamla) - Malatya-Adıyaman yoluyla ilgili de ödeneklerimiz çıkmış vaziyette.

Havaalanımızın beş uçak kapasiteli, apron genişletme çalışmaları 17 Haziranda bitirilmiş olacak.

Paralel taksi yolunun piste dönüştürülmesi 25 milyon bedelle projenin inşası 31 Aralık 2008'de tamamlanmış olacak. Bu çalışmaların ardından, uçak iniş-kalkışlarını aksatmayacak biçimde ana pistin bakımına başlanacak.

Ayrıca, bunun yanı sıra yolcu terminalinin kapasitesi artırılarak prefabrik terminal binasının…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Çalık, konuşmanızı tamamlayınız.

Buyurun.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) -… yapımı 2008 yılı içerisinde tamamlanacak ve umut ediyorum ki önümüzdeki yıl içerisinde de modern sistemlerle donatılmış, altyapı çalışmalarıyla tamamlanmış, ilimize yakışan bir havaalanına kavuşacağız.

Ayrıca, şimdiye kadar yapılan yatırımlarda maalesef istenilen ödenekler alınmamış olsa da 2008 yılında 43,2 trilyon, kara yollarına, Malatya için ödenek ayrılmıştır. Ben bu vesileyle, Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Hükûmetimizin bütün üyelerine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Ayrıca, Pütürge-Tepehan yoluyla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. 5 kilometrelik ilave Pütürge-Tepehan yolunun proje ihalesi de devam etmektedir.

Ayrıca, Nemrut yolunun genişletme ve iyileştirilmesine ilişkin olarak da çalışmalarımızı hızla sürdürmekteyiz.

ŞEVKET KÖSE (Adıyaman) - Nemrut'a sahip çıkmayın, Nemrut Adıyaman'ın ha!

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) - Ben bu vesileyle bütün Meclisi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar).."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız