SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'a O Soru 'Çok Zor' Geldi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:31
Çalık'a O Soru 'Çok Zor' Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Aynı zamanda TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Kent Konseyi’nin ‘Ailemiz Hazinemiz’ başlıklı kampanyasında kullandığı ‘Kadına köle olma, ailene reis ol’ sloganını içeren afişleri ve Kent Konseyi yetkililerinin bu afişleri savunmak için ulusal medyaya yaptığı ‘Kadın erkek eşit değildir. Biz bu eşitliğe inanmıyoruz’ şeklindeki açıklaması hakkında görüşlerinin sorulması üzerine, Kent Konseyi’nin kadını aşağıladığı iddiasıyla tepki gören söylem ve uygulamalarına ilişkin görüş belirtmek yerine ısrarla, ‘Kadın zaten erkekten farklı yaratılmıştır. Kadın ve erkek fizyolojik olarak eşit değildir’ şeklinde konuştu. 

Öznur Çalık,  “Kent Konseyi’nin kadına karşı ayrımcı, aşağılayıcı tutum içerdiği iddiasıyla bazı çevrelerce sert tepki gösterilen afişler ve bu afişlere ilişkin olarak Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar’ın yaptığı ‘Kadın-erkek eşit değildir. Biz bu eşitliğe inanmıyoruz’ şeklindeki açıklamasını öğrendiğinizde, bir kadın milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Başkan Vekili olarak neler hissettiniz?” şeklindeki sorumuza Kadın ve erkek biyolojik ve fizyolojik olarak bir değildir. Bizim fıtratlarımız farklıdır ama fırsatlarımız eşit olmalıdır.  Bununla alakalı bildiğim kadarıyla Malatya Belediyesi hemen aynı gün afişleri kaldırdı. Arkadaşlarımız bunu böyle düşünmüşler, kullanmışlar ve sonrada gereği düşünülmüş ve kaldırmışlar. diye cevap verdi. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir belediye başkan adayı yapılmasında, bazı çevreler ile birlikte önemli katkı sağladığı  Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la bu konuda herhangi bir görüşmesi olup olmadığı yolundaki sorusuna ise “Bu bizim sorumluluk alanımızda değil” şeklinde konuştu ve ardından kadın-erkek arasındaki fizyolojik, biyolojik farklılıklara vurgu yapmaya devam etti. 

Faaliyetlerini Malatya Belediyesi'nin finanse ettiği, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kişisel avukatlığının yanı sıra başkan seçilmeden önce ortak olduğu şirketlerin ve daha sonra da bazı belediye şirketlerinin avukatlığını yapan Ali Yıldırım'ın ‘profesyonel koşullarla’ genel sekreterliğini yaptığı Malatya Kent Konseyi’nin Türkiye çapında tepki çeken afişleri bu tepkiler ardından kaldırdığını söyleyen Öznur Çalık, “Bu nedenle artık bu konuda çok yorum yapmaya gerek yok” dedi. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız