SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'tan Kosova'ya Yatırım

A- A+ PAYLAŞ

Çalık Grubu'nun sahibi olduğu Milli Ticaret Bankası (Banka Kombetare Tregtare-BKT), Priştina'dan sonra Kosova'daki ikinci şubesini Türk nüfusun yaygın olarak yaşadığı Prizren'de açtı.

Çalık Holding'den yapılan açıklamada, Kosova'da finans alanında "ilk" Türk yatırımcı olan Çalık Grubu'nun, sahibi olduğu BKT aracılığı ile Kosova'nın ekonomisine katkıda bulunmak üzere yatırımlarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, nüfusun yüzde 80'inin Türkçe konuştuğu Prizren'deki açılış töreninde, BKT Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çalıkbank Genel Müdürü Önder Halisdemir'in, davetlilere Türkçe seslenerek, amaçlarının Kosova'nın kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak olduğunu söylediği aktarıldı. Halisdemir, Balkanların en büyük Türk sermayeli yatırımcısı olan Çalık Grubu'nun stratejik önemdeki bu bölgenin finans sektörüne yatırımlarına devam edeceğini belirterek, bölgenin doğrudan yatırımcılara sunduğu fırsatlarla tüm uluslararası girişimciler için cazip bir pazara dönüşmekte olduğunu kaydetti. Çok sayıda büyük firmanın Uzakdoğu'yu riskli değerlendirdiğini ifade eden Halisdemir, büyük yatırımcıların Avrupa'nın parçası olan Balkan ülkelerini yatırımlarının merkezi olarak görmeye başladığını anlattı.

BKT Prizren Şubesi'nin açılış töreninde konuşan Prizren Valisi Ramadan Muja'nın ise "Cesur Türk girişimcisinin Kosova'ya olan inancının memnuniyet verici olduğunu" belirterek, BKT ile bundan sonra küçük ve orta ölçekli firmaların ihtiyaç duyduğu finansman imkânına ulaşabileceğini söylediği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız