SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'tan Taştepe'ye Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:18
Çalık'tan Taştepe'ye Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki kamu kuruluşu yöneticileri ve partililerle birlikte Taştepe Mahallesi’nde bulunan Taştepe Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çalık, “Başlatılan kurslar ile birçok kadına ulaşılmasından çok büyük mutluluk duyuyorum. Taştepe’de Halk Eğitim Merkezi’nin aracılığı ile açılan kursta 27 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin yarısı 18 yaşın üstünde olan kadınlarımızdan oluşuyor ve İngilizce öğreniyor. Halı, mefruşat, bilgisayar kursu Halk Eğitim Merkezi’nin vermiş olduğu kurslardı. Ancak Taştepe’de İngilizce eğitimi vermek çok büyük bir başarıdır. Biz halkın sağlığı ile eğitimi ile ilgileniyorduk. Ama demokrasinin en güzeli burada. Vatandaş burada, geçler, çocuklar, kadınlar, erkekler, anneler, babalar burada, hepimiz buradayız ve her şeyi konuşuyoruz. Bu mahallenin, bu civarın bir evladı olarak diyorum ki: Taştepe’den daha çok isimler, daha çok yetişmiş, donanımlı evlatla çıkar. Hepinizi tek tek tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Malatya Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler ise, “Halk Eğitim’in halka bu kadar eğilmesinin temel sebebi Sayın Milletvekilimizin de için bulunduğu meclis çalışmalarıdır. Bu konuda hükümetimiz çok güzel adımlar attı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bin 691 kurs açtık. Bunların büyük çoğunluğu el sanatları üzerinedir. Meslek edindirme kurslarımızda bulunmaktadır. Taştepe Semt Konağı’nda yıl boyunca yaklaşık 20 kursumuz oldu. Ayrıca okul bünyesinde okuma yazma kursları da verilmektedir” dieye konuştu.

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, “Anne-çocuk sağlığı konusunda, aile planlaması konusunda buralarda çok ciddi faaliyetlerde bulunuyoruz. Malatya’nın tüm bölgesinde çalışmalarımız olmakla beraber buralarda, çevre yolu altı diye tabir edilen bölgede çok daha sıkı çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Taştepe Derneği Başkanı Fatma Gürbüz, “Derneğimizin kuruluş amacı mahallemizdeki kadın ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları yapmak. Ayrıca kadınlara yönelik meslek edindirme kursu konusunda da Halk Eğitim bizlere çok ciddi destek veriyorlar. Bu konuda şimdiye kadar 7 kurs yaptık. Sekizincisi için ise müracaatta bulunduk. Kur’an kursu ve İngilizce kursumuz da devam ediyor. Önümüzdeki hafta ise bez bebek kursumuz başlayacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ve mahallemiz aile hekimlerine de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız