SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalınan Eserler ve Malatya..

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, son bir yıl içerisinde 8 adedi İstanbul Topkapı Müzesi’nden olmak üzere toplam 18 eserin müzelerden çalındığını açıkladı. Koç, bu eserlerin bulunması için ulusal ve uluslararası düzeyde duyurular yapıldığını bildirdi.

Koç, Anavatan Partisi Milletvekili Muhsin Koçyiğit’in soru önergesini yanıtlarken İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğüne kayıtlı, 2 adet levha, 2 adet tuğra, 2 adet şal, 2 adet tuğralı levha olmak üzere 8 eserin çalındığının tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Koç, Isparta Yalvaç Müzesi’ne kayıtlı "medusa başı tasvirli mimari eser" ile Malatya- Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi’nden 3 yazma eserin çalındığını da açıkladı. Koç, bu kütüphanedeki 5 adet eserin de tezhipli sayfalarının kesilerek alındığını ifade etti.

Koç, Antalya Akseki İlçe Halk Kütüphanesi’ndeki üç risaleden oluşan bir cilt eserin de yerinde olmadığının saptandığını kaydetti.

Koç, müzelerde 270 koruma ve 505 bekçi bulunduğunu bildirdi.

ARŞİV FOTOĞRAF: Temmuz 2005'de, "bekçisiz" Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi'nden çalınan el yazması eserlerin bu fotoğrafı, hırsızlıktan bir süre önce İHA Muhabiri İsmet UĞUR tarafından çekilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız