SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalıntı Çekle Alışveriş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da esnaflara çalıntı çek vererek karşılığında malzeme alan 2 dolandırıcılık şüphelisi düzenlenen operasyonda yakalandı.

Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivanlı, Malatya'da çeşitli işyerlerinden mal satın alarak karşılığında bu işyerlerine ellerinde bulunan çalıntı çekleri vermek suretiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan M.D. ile N.V. adlı şüphelilerin Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği 'ne bağlı ekiplerce takibe alındığını belirtti.

Pehlivanlı, yapılan takip sonucunda şahısların Sivas'ın Gürün ilçesinde aldıkları 18 bin 750 TL tutarındaki malzemelerle birlikte yakalandığını söyledi.

Yakalanan şahıslardan M.D., adlı şüphelinin 4 ayrı suçtan arandığı, N.V. adlı şüphelinin ise 6 ayrı çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğunu belirten Pehlivanlı, şahısların daha öncede Malatya'da 15 bin TL değerinde araç lastiği, 30 bin TL değerinde kayısı, 11 bin TL tutarında kombi, 17 bin TL tutarında beyaz eşya, 14 bin TL tutarında kombi de alarak çalıntı çekle dolandırıcılık yaptıklarını kaydetti.

Pehlivanlı, esnaflardan bu gibi durumlardan mutlaka polisi aramalarını istedi.

Bu arada çalıntı çek ile alışveriş yapan dolandırıcıların genellikle Cumartesi veya pazar günlerini seçtikleri, bunun nedeninin de bu günlerde bankaların kapalı olmasından dolayı çeklerin sorulamamasından kaynaklandığı belirtildi.

Öte yandan Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki H.T. adlı şahıs, savcılığa başvurarak, kayısı satmak için pazara gittiğini, girişte kendisini 4 şahsın karşıladığını, bunlarla eve döndüklerini, kendisinin 6 ton kayısısının bulunduğunu, şahısların kayısıları çuvala doldurup tartmaya başladıklarını, 2 bin 459 kilo kayısı tarttıklarını söylediklerini ve parasını ödediklerini, geriye kalan kayısıları da birgün sonra gelip alacaklarını söylediklerini, ancak şahısları ertesi gün gelmediğini, kendisinin evde kalan kayısıları kontrol ettiğinde bir ton eksik olduğunu anladığını, kendisini dolandıranların belirlenerek yakalanmalarını istediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız