SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalıntı Otolarla Vukuat..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ayrı ayrı kapkaç, hırsızlık ve trafik kazalarına karışan otoların çalıntı olduğu ortaya çıkarken, Köy Garajı civarında da bir kamyon yüküyle birlikte çalındı.

KAPKAÇTA..
Çöşnük Mahallesi Polis Lojmanları önünde 21.30 sıralarında yürümekte olan 27 yaşındaki B.A. adlı kadının kimlik ve cep telefonu bulunan çantası, 34 BR 5371 plakalı otomobilde bulunan şahıslarca çalındı. Polis, otomobili Battalgazi ilçesi yolunda içerisindeki 25 yaşındaki M.E., 27 yaşındaki M.A., 26 yaşındaki S.Ç. ve 24 yaşındaki D.G. ile birlikte yakalandı. Otonun sürücüsü D.G., otonun firarda olan akrabası M.G. tarafından kendisine emanet olarak verildiğini öne sürerken, yapılan araştırmada otomobilin Boyapet Boya ve Petrol Sanayi adlı şirkete ait olduğu, 25 Ocak gecesi İstanbul Küçükçekmece’den çalındığı belirlendi. Kapkaç olayı ile ilgili olarak yakalanan şahıslardan Y.E. ve M.A. tutuklanırken, M.G. aranıyor.

HIRSIZLIKTA..
Onbinkonutlar mevkiinde meydana gelen hırsızlık olayına da sahte plakalı bir otonun karıştığı saptandı. Jandarma, hırsızlık olayı ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“11.02.2007 günü saat:16.30 sıralarında Yeşilyurt Yakınca kasabası Onbin konutlar mahallesinde bakkal işleten M.Ö. (Vahap oğlu 1963 d.lu Darende nf. kyt)’ye dükkânına gelen bir şahıs tarafından adres sorulmuş olup, adresi tarif etmek için bakkal dükkânından dışarı çıktığı esnada diğer bir şahsın bakkal dükkânına girerek kasada bulunan 900 TL nakit para ile 1000 TL değerinde telefon kontör kartlarını alarak kırmızı renk Şahin marka araç ile olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiştir. Olayda kullanılan aracın plakasının 34 …. 85 olduğu ve bu plakanın yapılan sorgusunda Ford kamyonet üzerine kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Olay ile ilgili C.Başsavcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.”

TRAFİK KAZASINDA..
Akçadağ Develi Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasına karışan aracın da çalıntı olduğu saptandı. Yaralı hırsızların aracı olay yerinde bırakıp, Otogar’daki 112 Acil Servisi’nde tedavilerini yaptıkları da anlaşıldı.

Bu olayla ilgili Jandarma açıklaması da şöyle:

“11.07.2007 günü saat:07:00 sıralarında Akçadağ Develi köyü mevkiinde maddi hasarlı trafik kazası olduğunun bildirilmesine üzerine yapılan araştırmada 06 … 484 plakalı aracın kaza yapmış vaziyette olay yerinde bulunduğu, kaza yapan şahısların olay yerini terk ettikleri, araç üzerinde yapılan araştırmada ise H.C.D. (İmam Hüseyin oğlu 1966 d.lu Elazığ Karakoçan nf.kyt) ismine düzenlenmiş ruhsat bulunduğu tespit edilmiştir. Araç motor ve şasi numaralarından yapılan araç sorgusunda aracın gerçek plakasının 34 … 1998 olduğu ve D.T. (Şükrü oğlu 1971 d.lu )’ ya ait olduğu, aracın 13.01 2007 tarihinde İstanbul ilinden çalındığı tespit edilmiştir. Araç üzerinde bulunan 06 … 484 plakanın ise A.B. (Mithat oğlu 1974 Kayseri d.lu ) isimli şahsa ait 2006 model Kia Sorento aracına ait gerçek plaka olduğu tespit edilmiştir. Olaya karışan şahısların kazaya müteakip yoldan geçen yolcu otobüsü ile Malatya istikametine hareket ettikleri ve Malatya otogarında (MAŞTİ) bulunan 112 acil ambulans ekiplerince muayene edildikleri ve şahısların kimliklerine bakılmaksızın beyanlarına göre Ö.A. ve A.Y. olarak kayda girildiği ambulans doktoru beyanından tespit edilmiş olup olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.”

YÜKÜYLE ÇALINDI..
Öte yandan, Şifa Mahallesi Topalhafız 2. Sokak Köy Garajı yanında park halinde olan 43 yaşındaki S.A.’ya ait 44 AE 373 plakalı kamyon, kasasında bulunan çeşitli gıda, ilaç ve temizlik malzemeleriyle birlikte çalındı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız