SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışan 10-12 Bine Çıkacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2.Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım için iki büyük holdingin başvuru yaptığı ve ikisine de yer tahsisi yapıldığı belirtildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1. Organize'de yer alıp da kullanmayanlara tebligat çektikten sonra 23 yeni müteşebbis yer tahsis ettik. Bunların içerisinde ciddi firmalar var. Bir hafta önce yine Malatya için hayati önem taşıyan holdingimize yer tahsisi yaptık. Bunda da sayın valimizin ciddi katkıları oldu. Şu anda 2. Holdingin yer tahsisi için sayın valimiz aracı oldu. Birinci holding, Karamancı Holding. Boru fabrikası ve cam elyaf üretecek. Pazarının ise Ortadoğu, İran, Suriye ve Irak olduğunu öğrendik. 60 dönümlük yeri tahsis ettik. Kısa zamanda inşaat başlayacak" ifadelerini kullandı.

Erkoç, "2. Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 3 bin kişi çalışırken, yapılacak tesislerle birlikte 10-12 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bu da, dünya ve Türkiye'nin birinci önceliği işsizlik konusunda da ciddi katkılı olacak diye ümit ediyorum. Zaten Malatya'da işsizlik, Türkiye ortalaması ile aynı durumda" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız