SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışan Fabrika Kalmadı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'liler "Hayır" için propaganda çalışmalarını sürdürüyor. İl merkezindeki ikinci mahalle toplantısını Zaviye Mahallesi'nde yapan il başkanı Veli Ağbaba, AKP'yi eleştirdi.

Toplantıya ilişkin CHP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Referandumda "Hayır" toplantılarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Veli Ağbaba, Malatya Merkezdeki ikinci mahalle toplantısını Zaviye Mahallesi'nde yaptı.

Gap Sitesi'nde dün akşam (26 Ağustos 2010) yapılan toplantıya çok sayıda mahalleli gelirken, kadınların yoğunluğu dikkat çekti. İlk olarak CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca, kısa bir konuşma yaptı.
Arıca, Ağbaba'nın göreve geldiğinden beri küskünlükleri, kırgınlıkları bitirdiğini vurgulayarak, "Gecesini gündüzüne katan, partimizin büyümesini sağlayan, örgütüyle tam bir bütünlük sağlayarak çalışan çok değerli il başkanımız sayın Veli Ağbabayı sizlere hitap etmesi için kürsüye davet ediyorum" dedi.

ÇALIŞAN FABRİKA KALMADI
Konuşmasına, toplantıya yoğun katılımından dolayı mahallelilere teşekkür ederek başlayan CHP İl Başkanı Ağbaba ise 12 Eylül referandumunda 2 şeyin oylanacağını belirterek, birincisinin AKP'nin 8 yılda Malatya'da yaptıkları olduğunu söyledi. Ağbaba, şunları söyledi: "8 yıllık dönemde AKP Malatya'da neler yaptı? Burada tanıdığım birçok insan var. Ben de bu mahallede oturan bir arkadaşınızım. Burada emekli arkadaşlarımız var. Tekel'den, Şeker Fabrikası'ndan, Sümerbank'tan, Devlet Demiryolları'ndan emekli olan arkadaşlarımız vardı. Ancak bugün Tekel'de fiili olarak çalışan kimse var mı? Sümerbank'ta çalışan var mı? Bu fabrikalar kapatıldı. Binlerce işçi işsiz kaldığı gibi 5 bin çiftçi, tütün emekçisi de yok edildi. Şeker Fabrikası işletilemez duruma getirilerek, sadece fabrikada çalışanlar işsiz bırakılmadı. Aynı zamanda 4 bin şeker pancarı üreticisi yok edildi. Malatya 8 yılda AKP'ye çok şey verdi. AKP Malatya'dan çok şey götürdü. Hiçbir bölge müdürlüğümüz yok. Çalışan, üreten hiçbir kurumumuz yok."

KAYISI BİRLİK YOK EDİLDİ
CHP'nin iktidar olduğu dönemde Malatya'ya kurulan Kayısı Birlik'in yerinde şu anda yeller estiğini belirten Ağbaba, "AKP iktidara geldiğinden beri Kayısı Birlik'e düşmanca tavır sergileyerek, birliğin kapatılması için elinden gelen herşeyi yaptı. Fiskobirlik desteklenirken, Çukobirlik desteklenirken, Tariş desteklenirken, Malatya'daki Kayısı Birlik yok edildi" dedi.

"AKP İNSANLARIN MİDESİNİ, MALATYA'NIN KİMYASINI BOZDU"
Ağbaba, AKP'nin 2004 yılında belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte Malatya'nın Türkiye genelinde komik duruma düştüğünü belirterek, şunları söyledi: "O zamanlar Malatya'da birçok insan bağırsak rahatsızlığı geçirdi. Hatırlıyor musunuz, sudan dolayı binlerce insan ishal oldu, hastanelere kaldırıldı. AKP iktidarı sadece insanların midesini bozmakla kalmadı, Malatya'nın kimyasını bozdu. Hiçbir çağdaş ülkede, bırakın çağdaş ülkeyi dünyanın herhangi bir ülkesinde Afrikasında Asyasında normal ülkede bir belediye başkanı bu koşullarda görev yapabilir miydi? Bunu merak ediyoruz hep beraber.

52,5 TRİLYONUN HESABINI VERSİNLER
Daha sonra aynı dönemde bir hal binası vardı. Bu hal binası o zaman yüksek bir fiyatla, 52 buçuk trilyona Hollanda firmasına satıldı. Yerine yeni bir hal binası yapıldı. O hal binasına esnafların taşınmasıyla birlikte caddeler çökmeye başladı, dükkanlarını su basmaya başladı. AKP, 52 buçuk trilyonun hesabını vermelidir. O günkü belediye başkanı değil, bugünkü belediye başkanı vermelidir. Bunların hepsi aynı partiden seçildi."

"ELAZIĞ BİZDEN 10 YIL İLERİDE"
Malatya ve Elazığ'ı karşılaştıran Ağbaba, "Elazığ bizim kardeş şehrimizdir. Sayın genel başkanımızın Elazığ'a gelmesi nedeniyle arkadaşlarımızla dün Elazığ'a gittik. Elazığ'ın gelişmesinden bir Malatyalı olarak memnuniyet duyuyoruz. AKP Elazığ'da 2009'da belediye başkanlığını aldı. Malatya'da AKP, 2004 ile 2010 arasında görev yaptı. Elazığ ile Malatya'yı karşılaştırdığımızda, üzülerek söylüyorum Elazığ bizden 10 yıl ileride" diye konuştu.

"SORUMSUZ YÖNETİME DUR DEMELİYİZ"
Ağbaba, Malatya'da şu anda yapılan çalışmalar nedeniyle yaşanamaz bir şehir halinde olduğunu belirterek, "Bugün bir televizyon kanalına program yapmak için gittim. Partiden 500 metre uzaklığa 20 dakikada gidebildim. Tam bir keşmekeş. Halkına hesap veremeyen sorumsuz bir yönetim var. Bir sorumsuz yönetim çevre yolunda alt geçit yapıyor. AKP'nin milletvekilleri, gece-gündüz, 24 saat çalışılacağını söyledi. Şimdi gidin bakın, bir tek kişi çalışıyor mu? Bu sorumsuzluğa önümüzdeki dönem dur diyeceğinizden hiç kuşkumuz yok" ifadelerini kaydetti.

RAKAMLARLA YOKSULLUK VE İŞSİZLİK
Malatya'da resmi işsiz sayısının 2002'de 7 bin 400 iken, AKP iktidarı döneminde sürekli artarak, şu anda 24 bin 812'ye ulaştığını anlatan Ağbaba, şöyle dedi: "Maalesef resmi işsiz sayısının yüzde 60'ının yaşı 20 ile 29 arasında. 2007 yılında sosyal yardımlaşma fonundan 42 bin insan yardım alıyordu, 2009'da 72 bin oldu. 2010 yılında bu sayının 100 bin olmasını bekliyoruz. Aynı dönemde 75 bin kişi sosyal yardımlaşmadan yardım alırken, Malatya Belediyesi de 40 bin kişiye yardım etmiştir. Bu rakamlar AKP iktidarı döneminde Malatya'nın geldiği yeri çok iyi gösteriyor."

ODA BAŞKANLARINA SERT ELEŞTİRİ
Ağbaba, bazı oda başkanlarını da isim vermeden sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi: "Kayısının fiyatının arttığını iddia eden sorumsuz oda başkanları, sorumsuzca AKP'yı yandaşlık yapan bazı sivil toplum örgütleri başkanları, kayısının fiyatı artmış mı, düşmüş mü soruyorum buradan size.

Bugün imza atan, bugün tabela meslek odaları var, tabela dernekleri var kensisine sivil tolum kuruluşu diyen bunların temel görevi AKP yandaşlığı yapmak AKP'nin söyleyemediklerini söylemek.

2002 ile 2010 arasında hepimiz açlığa mahkum olduk. Önümüzdeki günlerde bayram var. Belki birçoğumuz çocuklarına bayramlık alamayacak. Belki birçok çocuğumuz yatağına aç giriyor. Değerli başkanımız Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi buradan, halkın iktidarında sizin iktidarınızda bir şeye söz veriyoruz. Hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. İşsizliğin yoksulluğu CHP iktidarında yok edeceğiz."

"12 EYLÜL'DE DOĞDULAR, 27 NİSAN'LA BESLENİYORLAR"
Anayasa paketine de değinen Ağbaba, konuşmasının sonunda şöyle dedi: "AKP'liler ve AKP yandaşlarının bir iddiası var. Biz 12 Eylül Anayasasını değiştireceğiz diyorlar. Bunların hepsi yalandır, kandırmacadır. AKP yıllarca yaptığı gibi yalan söylemeye devam ediyor. 12 Eylülün en büyük ürünü nedir? Tayip Erdoğan'dır. Bunlar 12 Eylül'de doğdular, 27 nisanla besleniyorlar.

Başbakanın orda rahat oturmasını sağlayan milletvekillerinin emek çekmeden, halka rağmen milletvekili olmasını sağlayan bir yasa var; yine 12 Eylül ürünü. Bu yasa Siyasi Partiler Kanunu. Bu kanun hepimizi ekmek kadar, su kadar ilgilendiriyor. Neden ilgilendiriyor arkadaşlar? Bu siyasi partiler kanunu sayesinde halkı kandıranlar, yolsuzluk yapanların, halkı sefalete sürükleyenlerin hiçbiri eleştirilemiyor. Bu kanun bir lider sofrası, bir lider hegomanyası yaratan kanundur. AKP'nin vekilleri demokrasi kahramanlığı yapıyorlar. 12 Eylül'ün ürünlerini yok edecekler! Türkiye'ye demokrasi getirecekler! Hadi ordan diyorum, hadi ordan! Siz hangi demokratik kurallarla, hangi işleyişle, hangi parti içi demokrasiyle vekil oldunuz?"

Mahalle toplantısı sırasında CHP İl Başkanı Veli Ağbaba'nın sözlerini sık sık sloganlarla kesen yurttaşlar, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” şeklinde sloganlar attılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız