SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışan Gazeteciler Günü

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 
 
Çalışan gazeteciler günü dolayısı ile basın mensuplarını kutlayan Çalık, “Zor şartlarda görev yaptığınızı biliyoruz ve kolaylıklar diliyoruz. “ ifadelerini kullandı.
 
Yerel medyanın güçlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Milletvekili Çalık, “ Basının güçlenmesi tarafsız ve objektif olmasını sağlar. Yerel basının güçlenmesi için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorsunuz 2004 yılında alınan kararlar ile özellikle yerel gazetelerin resmi ilandan aldığı pay artırılmıştır.” dedi. 
 
Toplantıda bir basın mensubunun tutuklu gazeteciler ile ilgili sorusunu yanıtlayan Milletvekili Çalık, “ Tutukluluk sürelerinin azalması gerektiğini düşünüyoruz. Adil yargılama hızlı bir şekilde yapılmalı. Hızlandırılması için çalışma yapılmaktadır. Gazeteci olsun,  milletvekili olsun veya bürokrat olsun, suçu ne olursa olsun mahkeme tarafından karar netleşmemiş ise suçlu sayılmaz.” İfadelerini kullandı. 
 
MİLLETVEKİLİ ÖZ’ÜN MESAJI
 
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz mesaj yayınladı. 
 
“Kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, haykıran sesi olan  Gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum.” diyen Milletvekili Öz’ün mesajı şöyle ; 
 
“Gazetecilerimiz, vatandaşlarımızın haber alma hakkını; ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek gibi önemli ve bir o kadar ağır bir görev üstlenmişlerdir
 
Unutulmamalıdır ki;   Maşeri vicdanın sesi olmak gibi ağır sorumluluğu olan, gazetecilerimizin mesleklerini icra ederken; temel hak ve özgürlüklere saygılı, evrensel hukuk kurallarına riayet eden, özel hayatın mahremiyetinin farkında olan, tarafsız, ilkeli, dürüst, şeffaf, soruşturmacı bir gazetecilik yapmaları önemlidir. 
 
Bu vesile ile bir kez daha yaz-kış, gece -gündüz demeden hatta zaman zaman canlarını tehlikelere atarak çalışan, bir cok sıkıntıya göğüs geren bütün Gazetecilerimizin, Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” 
 
AĞBABA'NIN AÇIKLAMASI..
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
 

"..Bugün ise Metin Göktepe’nin yolunda yürüyen gazeteciler, gazeteciler gününü hapishanelerde geçiriyor. Darbe dönemi sayısını çoktan geride bırakan tutuklu gazeteci sayısı, 100 oldu. Tutuklanmayan ve yandaş olmayan gazeteciler ise baskı altındalar. Ya doğrudan ya da dolaylı olarak sansüre maruz kalıyorlar. Muhalif gazeteciler bir bir işlerinden oluyorlar. İşte böyle bir ortamda Gazeteciler Günü’nü kutlamanın gazetecilere yapılacak bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Gazeteciler Günü’nü kutlanmak yerine Hasan Tahsinleri, Uğur Mumcuları, Metin Göktepeleri saygıyla anmak ve çalışan gazetecilere örgütlenme ve güçlü olma çağrısında bulunmak istiyorum. Değerli gazeteciler, mesleğinizin onuru için, bu ülkenin ve sizlerin geleceği için dik durmanız, direnmeniz gereken bir dönemden geçiyoruz. Onun için bu yılki gazeteciler gününün, özgürce yaşayarak, özgürce yazacak gazeteciler için dayanışma günü olmasını diliyorum.."

 
BAŞKAN ÇAKIR’IN MESAJI 
 
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile mesaj yayınlayan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şöyle dedi; 
 
“Kamuoyunu bilgilendirerek, insanların haber alma hakkını sağlayan basınımız, bir nevi amme hizmeti görmektedir. Zor şartlar altında görevlerini özveriyle yürüten basın çalışanları, idarecilerle vatandaşlar arasında önemli bir köprü vazifesi yapmaktadır. 
 
İlimizde görev yapan gerek yerel ve gerekse de ulusal basın kuruluş çalışanları, zor şartlar altında üstün bir çabayla hizmet etme gayreti içerisindedirler. 
 
Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir gayretle görevlerini yerine getiren bütün basın mensuplarını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” 
 
TSO BAŞKANI..
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, mesajında "“Vatandaşların gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışması dileği ile 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız