SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışır Görmek Güzel"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:52:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Yüzde 50 hibe desteklerinden yararlanması için 24 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmelerini bekliyoruz” dedi. 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ferruh Bacanlı ve projeyi yürüten teknik personel, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nin 8. Etabı kapsamında Kaçmazlar Gıda Maddesi Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne yüzde 50 hibe destekli verilen makineleri yerinde inceledi.

Karlıdağ markası ile üretim yapan işletmeyi gezerek bakanlık tarafından verilen hibe destekli makineleri çalışır vaziyette inceleyen İl Müdürü Ali Selvi, “Süt ürünleri üretiminde Türkiye pazarına hitap eden Karlıdağ markasıyla üretim yapan Kaçmazlar Ltd. Şti.’ne yüzde 50 hibe destekli verilen makineleri çalışır vaziyette görmek çok güzel. Bu işletmemize 2 Adet yoğurt dolum makinesi, 1 Adet Ambalajlama Makinesi ve 1 Adet 5 tonluk süzme yoğurt proses tankı Bakanlığımız tarafından yüzde 50 hibe ile verilmiştir. Yatırım tutarı 478 bin TL olan makinelerin 239 bin TL’si Bakanlığımızca hibe olarak verilmiştir. Buradan tüm yatırımcılarımızın Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteklerinden yararlanması için 24 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmelerini bekliyoruz” dedi.

Firma sahibi Erdal Kaçmaz ise, “Karlıdağ markası ile 1.Organize Sanayi Bölgesinde 2000 yılından bu yana faaliyet yürütmekteyiz. 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamızda üretim sahasında 150, tedarikçilerimizle birlikte 200 kişiyi bünyemizde istihdam etmekteyiz. Tereyağı, kaşar, yöresel peynir, lor, yoğurt ve ayran gibi süt ürünlerini üreterek Türkiye geneline pazarlıyoruz. Irak’a ihracatımız var. Rusya’ya ihracat yapmak içinde müracaatlarımızı yaptık. Günlük süt işleme kapasitemiz 110 ton olup, arz talep dengesine göre günlük 60-65 ton işleme yapmaktayız. Malatya’dan yeteri kadar süt temin edemediğimiz için, Kayseri, Niğde, Sivas, Adıyaman Gölbaşı ve Elbistan’dan süt almaktayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklemelerinden yararlanarak üretimimize katkılar sağladık. Bu desteklemelerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız