SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çalışıyorum, Kamuoyuna Duyurulur!..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, afetlerden zarar gören ilçe ve beldelere toplam 220 milyar yardım yapılacağını, ayrıca Doğanşehir Söğüt Sulama Göleti projesinin yatırım programına aldığını bildirdiği açıklamasında, "Malatya için sürekli çalışma içerisinde olduğunu" kamuoyuna duyurdu..

Başkurt'un yazılı açıklaması şöyle:

"Malatya İlinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen afette maddi zarara uğrayan ilçe ve beldelerimizin zararı hükümetimizce karşılanmaktadır. Afet anında ve sonrasında devletimizin yetkilileri olay yerinde çalışmaları incelemiş, afet sonrası yapılacak çalışmalara yönelik kararlar almıştır. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK ile yaşadığımız afet hakkında görüştüğümde, Sayın Bakanımız’dan hasar tespit çalışmalarının ardından gerekli yardımı yapacaklarına dair sözü almıştım. Bakanlık düzeyinde yaptığım ısrarlı çalışmalar ve görüşmeler sonrasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Acil Yardım Fonundan toplam 220 milyar yardım, afetten zarar gören İlçe ve Beldelerimize çıkmıştır. Bu fondan yardım parası alan İlçe ve Beldelerimiz ise şöyledir: Pütürge İlçesi: 50 milyar, Konak Beldesi: 20 milyar, Beydağı Beldesi: 20 milyar, Kurucuova Beldesi: 20 milyar, Erkenek Beldesi: 20 milyar, Sürgü Beldesi: 20 milyar, Gündüzbey Beldesi: 20 milyar, Söğüt Beldesi: 25 milyar ve Polat Beldesi 25 milyar. Maalesef doğal afetlerin önüne geçmek ya da önceden bu afetlere yönelik önlem almak da pek mümkün olmuyor. Ancak devletimiz afetlerden zarar görenlerin zararını karşılamak noktasında her zaman için gayretli olmuştur.

Malatya İli Doğanşehir İlçesi Söğüt Beldesi’ne ait “Sulama Göleti” projesi 2007 programına alınmıştır. Sulama Göletinin yine 2007 yılı içerisinde ihalesi yapılacaktır. 3.5 trilyon ödenek ayrılan bu projenin yapılması için çok çaba sarfettim. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü ile yoğun temaslarda bulundum. Bu temaslardan sonra sulama göleti 2007 programına alınmıştır. Söğüt Beldesini ziyaret ettiğimde de vatandaşlar sulama göletinin acil ihtiyaçları olduğunu ısrarla belirtmişlerdi. Bölge üreticilerinin, ürünlerinden bu gölet sayesinde daha fazla verim alacağı bir gerçektir. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.

Malatya’nın ve Malatya halkının çıkarları için Ankara’da sürekli çalışma içerisinde olduğum kamuoyuna bir kez daha yaptıklarımla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız