SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışma' Cezası!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yılda 86 hükümlünün aldıkları cezaların 2 yıldan az olması nedeniyle Denetimli Serbestlik Uygulaması'na tabi tutularak, cezalarının Orman İşletme'de, Adliyede ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalıştırılarak çektirildiği bildirildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün 2008 yılında toplam 86 hükümlüyü 2 yıldan az ceza alması nedeniyle kamu yararına adliye binasında, Çevre ve Orman İşletme Müdürlüğü'nde ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırarak, cezalarını infaz ettirdiği kaydedildi. Hükümlülerin 24 bin 151 saat çalıştırıldığı ve bununda 6 bin 37 güne denk geldiği aktarıldı.

Toplam 86 hükümlünün Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında kamu yararına çalıştırılmasının üretilen iş verimi hariç, devletin 235 bin 443 TL'sinin hazinede kaldığı kaydedildi.

Kamu kuruluşlarında ücretsiz çalışan hükümlülerin herhangi bir ücret almadan çalıştırıldığı ve kamuoyunda infial yaratan suçlara karışanların kesinlikle uygulamadan yararlandırılmadığı aktarıldı.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün Denetimli Serbestlik Uygulaması'ndan yararlanan hükümlülere 7 infaz koruma memuru, 5 sosyolog ve 5 uzman personel ile hizmet verildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız