SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışma Hayatında Önemli Değişiklikler...

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:15
Çalışma Hayatında Önemli Değişiklikler...
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, doğuma bağlı çalışma konusunda düzenlemeler yapacaklarını, analık izni bitiminden sonra yarı zamanlı çalışma imkanı getireceklerini bildirdi.

İLK ALTIN DEVLETTEN

Davutoğlu'nun açıkladığı ve çocuk yapmayı teşvik eden para miktarına göre 3. çocukta anneye 600 lira devlet tarafından ödeme yapılacak. Devletin anneye ödeyeceği 600 lira bir yarım altına denk geliyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bugün açıklayacağımız pakette öne çıkacak başlıklar şöyle;

- Her bir anneye doğum yaptığı anda ilk çocukta 300, 2. çocukta 400, 3. çocukta 600 TL devletten yardım ulaşacak

- Kreş ve bakım evleri vergi teşviklerinden istifade edecek. Belediyelerin kreş, bakım evi kurma yükümlülüğü olacak

- Eşi doğum yapan işçi babaya 5 gün izin vereceğiz. Özürlü çocuk ebeveynine yılda 10 gün izin verilecek

5.5 YAŞINA KADAR KISMİ ÇALIŞMA İZNİ

- Çocuk 5,5 yaşına gelene kadar isteyen ebeveyne 30 saate kadar kısmi çalışma hakkı getireceğiz

-Süt izninde 2 ay yarı zamanlı çalışma olacak. Yarı zamanda izinli sayılan sürenin ücretini devlet karşılayacak

-Doğum izninde geçen süre için derece-kademe ilerlemesi sağlanacak. Yarı zamanlı düzenleme yapılacak

5 BİN YENİ PERSONEL

-Ailelere sosyal destek verecek ekipler kurulacak. Bu projesi için 5 bin yeni personel alacağız.

-Aile sosyal destek projesinde 38 programla desteğe ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza ulaşacağız.

-Doğuma bağlı yarı zamanlı çalışmada düzenleme. Doğum nedeniyle ücretsiz izinlerde derece kademelendirme uygulamasına gececeğiz. Burada ücretsiz bir uygulama olacak.

-Gençlerde evliliği teşvik için ebeveynin 18 yaşa kadar açacağı 'çeyiz hesabı'na devlet yüzde 15 katkı yapacak.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

-Doğum nedeni ile yarı zamanlı çalışma konusunu çalışacağız. Anneler istemeleri halinde günlük 8 saat mesailerinin 4 saatini çocuklarının yanında geçirebilecek. Bu yarı zamanın ücretini işveren geri kalanını devlet olarak biz karşılayacağız. 0-12 aylık çocukları evlat edineneleri de bu kapsama alacağız. Çoğul gebelik halinde bu süreler 1'er ay uzatlacak. Çocuk okul çağına gelene kadar ebeveynlere kısmi çalışma hakkı getireceğiz. Bu 300 saate kadar olacak.

BABALIK İZNİ

-Babalık izinlerini yeniden düzenleyeceğiz. Özel sektörde işçi eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin verecek. Çocuğun yüzde 70 engelli olması veya sürekli hastalığı olması halinde ebeveynlerden birine yılda 10 gün izin hakkı vereceğiz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız