SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışma Son Aşamada'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeden, kayısımızı Avrupa Birliği meyvesi yapmayı amaçladık" dedi.

Kayısı'nın Türkiye'deki coğrafi işaret belgesinden sonra Avrupa Birliği işaret belgesi alınması konusunda da son aşamaya gelindiği bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak asli görevlerinin şehrin ekonomik gücünü güçlendirmek olduğuna dikkat çeken MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Kayısı Malatya ekonomisi için vazgeçilmez bir üründür. Kayısı'nın Türkiye'deki coğrafi işaret belgesini yıllar önce almıştık. Daha sonra Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde coğrafi işaret belgesi için bir yıl önce başvurumuzu yapmıştık. Bir senedir süreç devam ediyor. Bu süreç uzun bir süreçtir. Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeden, kayısımızı Avrupa Birliği meyvesi yapmayı amaçladık. Bu noktada çalışmamız son aşamaya geldi. Avrupa Birliği ülkelerinde de kayısının çoğrafi işaret belgesini almış olacağız. Bu da dünya haritası açıldığı zaman kayısının nerede üretildiği belli olacak. Dünyada üretilen kayısının yeri belli olacak. Böylece kayısının üretim yeri harita üzerinde de belli olacak" dedi.

MTSO Başkanı Hasan Erkoç, yılda 200-250 milyon dolar döviz girdisi sağlayan kayısının gelirinin ilk etapta 500-600 milyon dolarlara çıkarmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız