SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışma Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı'na seçilen Ramazan Bozkurt'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Uygulama süresi sona eren 5084 sayılı Teşvik Yasası'yla ilgili Başbakanla ve bakanlarla görüştüğünü ifade eden Şahin, “5084'le alakalı genellikle şu ana kadar bütün mükelleflerin elbette ki sizlerden de yer yer talepleri olmuştur. Bizlere ulaştırdıkları gibi 5084'ü normal şartlarda biz birçok kez Başbakanla, ilgili bakanlarla paylaştık. Gönül ister ki biraz daha devam etsin. Ancak yine kademeli olarak sürecin devam etmesi noktasında arkadaşlarımızın talepleri vardı, onları da ilettik” dedi.

5084 sayılı Teşvik Yasası'yla ilgili sıkıntıları en son grup yönetim kurulu toplantısında dile getirdiğini söyleyen Şahin, “Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli'den almış olduğumuz bilgi, kademeli bir şekilde bir çalışmanın yapıldığıdır. İnşallah istihdam yükünün özel sektör üzerindeki payını yine bugüne kadar olduğu gibi destekler, primler, teşviklerle iyi bir noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kredilerde eşlerin imzasıyla alakalı birtakım sıkıntılar yaşandığının kendileriyle paylaşıldığını aktaran Şahin, “Yerelde almış olduğumuz sorunların başında bu da geliyordu. Bunu da biz yer yer dile getirdik. Anadolu'da genelde taşımış olduğumuz riski, yükü onlara vermeyelim. Bununla ilgili pratiğe aktardığımızda sıkıntıların var olduğunu gördük. Sizin gibi meslek erbabı olan değerli arkadaşlarımızın da diğer sektörel bazdaki arkadaşlarımızın ifadelerinden yola çıkarak bununla ilgili bir çalışma yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Şahin çek kanunuyla ilgili de birtakım sıkıntıların var olduğunun kendilerine iletildiğini ve bu konuyla ilgili de bir çalışma başlatıldığını kaydetti.

Hem istihdama destek veren işletmelerin üzerindeki yükün hafifletilmesi, hem de emekli olanların ticari hayatta karşılaştıkları zorlukların bertaraf edilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili sıkıntıların çözümü için bir çalışma başlatıldığını ifade eden Şahin, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerin maaşından yüzde 15 oranında destek primi kesintisi yapılması uygulamasına son verilmesinin amaçlandığını belirtti.

Şahin, yüzde 1 ile yüzde 6,5 arasında uygulanan kısa vadeli sigorta prim oranının yüzde 2'ye sabitlenmesi amacıyla da bir çalışma yapıldığını bildirerek, maden sektörü gibi riski yüksek olan sektörlerde de sigortalı başına 42 TL desteğin sağlanacağını söyledi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt ise ziyaret için teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Milletvekilimizin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olması sebebiyle mesleki sorunlarımızda geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bizlerin yanında olduğunu umut ediyoruz."

Şahin'in ziyaretine; AKP İl Başkan yardımcıları Hakan Kahtalı ve M. Üner Özer, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer de eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız