SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

A- A+ PAYLAŞ
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, geçtiğimiz yıl yapılan içme ve sulama suları çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 
 
Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzce yürütülen sulama projeleri il özel idaresi ve KÖYDES kapsamında 2010 yılında yılında 1 milyon 483 bin 962 TL, 2011 yılı içerisinde de 6 milyon 359 bin 538 TL olmak üzere Toplam 7 milyon 29 bin 748 TL harcama ile 41 adet sulama tesisi projesinin yapımı tamamlanmış 3 adet projenin yapım çalışmaları ise devam etmektedir. Söz konusu projelerin hizmete açılması neticesinde 2 bin 746 hektar arazi sulu tarıma kavuşmuştur. Arguvan-Yazıbaşı (Narmikan) köyü basınçlı sulama tesisi projesi; 2010 yılında başlanan proje 2011 yılının başlarında tamamlanan projeye göre 54 bin metre boru döşenmiş, 210 adet hidrant yapılmış, 2 adet dalgıç tipi motopomp kullanılmış ve trafo bakımı yapılmıştır. Projenin tamamlanmasıyla 18 bin 500 dekarlık arazi sulamaya açılmış ve 750 çiftçi ailesi projeden faydalanmıştır. İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında 230 içme suyu projesi,37 adet kanalizasyon olmak üzere Toplam 267 adet proje için 8 milyon 349 bin 452 TL ödenek tahsis edilmiş olup ilgili ödenek ile 239 adet işin yapımı tamamlanmış,22 adet iş devam etmekte 6 adet iş ise ihale aşamasındadır. Ayrıca 60 adet sondaj kuyusu açılmıştır. İlimizde ki toplam köy sayısı 495 olup bu köylerin;489 'u şebekeli,6 köyümüz ise çeşmeli olup susuz köy ve ünitemiz  ulunmamaktadır.1102 ünitenin ise 623'ü şebekeli, 479'u çeşmelidir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, taleplerin çoğalması nedeni ile imkânların sağlanması halinde ikinci bir sondaj makinesininde alınabileceği belirtiliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız