SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalar İyi Gidiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:07
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Gürses Kılıç, önemli oyuncuları kadrolarına kattıklarını, iyi bir hazırlık dönemi geçirerek, hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. 
 
Nuretin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, Malatya’daki kamp çalışmaları ve takımdaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, Malatya’daki kamp çalışmalarının oldukça iyi geçtiğine değinerek, ağır bir antrenman dönemi geçirmediklerini, özellikle Ankara Kızılcahamam ve Bolu Termal kamplarının ağır ve yoğun tempoda geçeceğini vurguladı.
 
Kamp çalışmaları esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “13 Temmuz Malatya’da başladığımız kamp çalışmaları oldukça verimli geçiyor. Çalışmalarımız istediğimiz düzeyde devam ediyor. oyuncularımızın özverisi, istekleri bizim için gerçekten büyük önem taşıyor. Şuana kadar olan bölümde bütün oyuncularımızın bu yönde bizlere olumlu katkıları devam ediyor. buda bizleri ayrıca sevindiriyor. Yeni transfer edilen arkadaşlarımızın takımdaki arkadaşlarımızla uyumları ve kaynaşmaları bizi ayrıca mutlu eden bir faktör. 5 gündür Malatya’da çalışıyoruz. Çalışmalar oldukça iyi gidiyor. Sorunsuz, sıkıntısız devam ediyoruz. Tabi bu etap, antrenmanların ağır ve yoğun olmadığı dönemler. Ağır ve yoğun antrenman dönemleri Ankara Kızılcahamam ve Bolu Termal kamplarında olacak. O dönem için şuanda hazırlık yapıyoruz. Elimizdeki oyuncuları kamp dönemine ve maç temposuna hazırlıyoruz. 21 Temmuz itibariyle Ankara Kızılcahamam kampı başlayacak. Orada 3 hazırlık maçı yapacağız. Manisaspor, Tebriz ve Evrenseki takımlarıyla birer hazırlık maçı oynayacağız. Daha sonra 4 Ağustos’ta Bolu Termal’de bir kamp çalışması yapacağız. Şuanda 7 Ağustos’ta tam kesinleşmemekle birlikte Sakaryaspor ile bir hazırlık maçı oynayacağız. Bunun dışında Fethiyespor ile bir hazırlık karşılaşması oynamayı planlıyoruz. Bolu kampında 5 hazırlık maçı yapacağız. Hazırlık dönemimizi kazasız belasız tamamlayarak, Malatya’ya döneceğiz. Bayram sonrası maç programımız başlayacak” dedi.
 
“ÖNEMLİ OYUNCULARI KADROMUZA KATTIK”
Ligi iyi bilen oyuncuların yanı sıra oynadıkları liglerde iyi işler yapmış futbolcuları kadrolarına kattıklarını belirten Gürses, "Malatya’da çeşitli testler yapıyoruz. Her gün futbolcularımızın kilolarını alıyoruz. Koşularda nabız saatlerini tutuyoruz. Daha erken başlamayı düşünürken, süreyi uzattık. Antrenman temposunu daha geç hızlandıracağız. Tahmin ediyorum Ankara Kızılcahamam kampıyla birlikte yoğunluk başlayacak. Bütün bunların hesabını yaptık. Geçen yıllardan elimizde kalan bir kadro yok. Bu bizim en büyük handikabımız. Bu sorunu hep beraber yaşadık. Teknik adam olarak isterdim ki, elimde 10-12 tane bir oyuncu grubu olsun. Ama maalesef Ocak ayında bile birçok oyuncu takımdan ayrıldı. O dönemleri geride bıraktık. Malatyaspor’un tabi ki hedefi var. İnşallah da o hedefe ulaşacağız. Ola ki aksi bir durumda Malatyaspor her sene bir takım değiştirmesin. Temel amacımız bu. Şu anki oluşturulan kadroda gerçekten yaşı bu ligler için genç sayılabilecek çok önemli oyuncular var. Bu ligin önemli oyuncuları kadromuzda yer alıyor. Malatya, bu oyunculardan uzun yıllar faydalanabilir. Bunu göz ardı etmedik. Onun dışında hem bu ligin hem de bir üst ligin tecrübeli oyuncularını kadromuza kattık. Şampiyonluk yaşamış, oldukça tecrübeli, ağabeylik yapabilecek futbolcuları da kadromuza kattık ki, yeni kadrolardaki sıkıntı dediğimiz başlangıç dönemini çabuk atlatalım diye. Birde şunu çok dikkate aldım, çok fazla birbirini tanımayan değil de, daha öncede birlikte oynamış, geçen yıl birlikte oynamış veya daha önceki takımlarında birlikte oynamış, birbirini tanıyabilen oyuncular konusunda çok dikkatli davrandık. Onunda doğru olduğunu burada görebiliyoruz" diye konuştu.
 
“SAHADAKİ GÖRÜNTÜMÜZDE İYİ OLACAK”
Malatya’nın beklentilerini iyi bildiklerini kaydeden Kılıç, “Yönetim kurulu büyük bir özveriyle çalışıyor. Malatya’nın beklentilerini en azından benden daha fazla biliyorlar. Biz bu transfer listesini oluştururken de sıralı bir liste vermiştik. Biliyorsunuz ki, önemli oyuncuları almak bazen maddiyatla da ilgili değil, oyuncuda tercih etmeyebiliyor. Bu konuda belki 1-2 oyuncuda ilk sıralarda sıkıntı yaşadık ama genelde düşündüğümüz, listemizde yer alan ve kadromuza görmek istediğimiz oyuncuları transfer ettik. Bundan sonraki süreçte de alacağımız oyuncular, tabi ki listemiz üzerinden gittiğimiz oyuncular olacak. Olmasaydı bu kadar beklemezdik. Transferi şuanda bitirmiş olurduk. Oyuncu alırken, her oyuncunun rakibine karşı üstünlük kurma durumunda olmasıydı. Ve biz oyuncu arkadaşlarımıza da bunu söyledik. Malatyaspor’un bir hedefi varsa, aldığı oyuncularda bu hedefi rahatlıkla taşıyabilmelidir. Aldığımız oyuncuların birçoğu önemli işler yapmış. Dolayısıyla Malatyaspor hedefini kovalarken saha içerisindeki görüntüde oldukça iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız