SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmalar Masaya Yatırıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:31
Çalışmalar Masaya Yatırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 2014 yılı içerinde yapmış olduğu faaliyetlerin değerlendirilmesi ve 2015 yılı çalışmalarının da planlamasının yapılması amacıyla toplantı düzenlendi. 

Toplantıda genel bir değerlendirme yapan İl Müdürü Ali Selvi, çiftçilere en hızlı ve kaliteli şekilde hizmet verilmesi gerektiğinin altı çizilerek “İşlemlerin takibinin en iyi şekilde yapılarak sorunların en kısa sürede çözülmesi ve kurumumuzdan hizmet alan vatandaşlarımıza gerekli izahatların yapılması hususunda azami gayret göstermeliyiz” dedi.

Kurum idarecilerinin ve konu uzmanlarının ilgili mevzuatlara hakim olmalarını ve çiftçiler tarafından iletilen sorunların mümkün olduğunca mahallinde çözülmesini isteyen Selvi, 2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir olması nedeniyle Merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt’a personel takviyesi yaptıklarını söyledi.

2014 yılın tabi afetler yönünden tüm ülkede olduğu gibi Malatya’da çok zor geçtiğini söyleyen Selvi, kentin stratejik ürünlerinden olan kayısının İlkbahar geç donları nedeniyle yüzde 95 oranında zarar gördüğü dile getirdi. Kayısının yanı sıra hububat alanları ve diğer ürünlerde de kuraklıktan dolayı büyük zararların yaşandığını hatırlatan Selvi, “İlimizde yaşanan büyük kuraklıktan dolayı birçok sulama kaynağı azaldı hatta bir kısmı da tamamen kurudu. Sulama baraj ve göletlerinde su seviyesi düşerek sulamada çok büyük sıkıntılar yaşandı” dedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla Malatya’da don ve kuraklıktan zarar gören 6 bin 299 çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifinden aldığı düşük faizli zirai kredi borçlarının bir yıl ertelendiğini belirten Selvi, ayrıca TARSİM tarafından da ürününü sigortalatan 15 bin 394 üreticiye yaklaşık 75 milyon TL tazminat ödemesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kuraklık ve don gibi doğal afetlerin yanı sıra 2014 yılında Malatya’da güzel gelişmelerinde yaşandığını kaydeden Selvi, “İlimizde Tarım Fuarı düzenlendi ve açılışına Sayın Bakanımız da iştirak etti. Ayrıca Sayın Bakanımız 1 yıl içerisinde İlimizi 4 defa ziyaret etti. Bu ziyaretler Sayın Bakanımızın ilimize verdiği değeri göstermektedir” şeklinde konuştu.

2014 yılında Malatya’da 2 önemli çalıştay düzenlediklerini anlatan İl Müdürü Selvi, “Özellikle Kayısı çalıştayı ulusal düzeyde yapılarak geniş katılımlı şekilde ilimizde ilk defa düzenlenerek stratejik ürünümüz kayısı üretiminden pazarlanmasına kadar çiftçilerimizin karşılaştığı tüm sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı” dedi.

Gıda denetimlerine de büyük önem verdiklerini söyleyen Selvi, 2014’de gıda denetim ekiplerince 3 bin 172 gıda denetiminin yapıldığını belirtti. Malatya’da hayvancılığının gelişmesi adına yapılan çalışmaların da artırılarak sürdürüldüğünü kaydeden Selvi, “Bakanlığımızca verilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Projesi(KKYDP)desteklemeleri için yatırımcılarımızı bilgilendirmeli, yönlendirmeli, yeni kurulacak tesislerin artmasını sağlamalı ve kurulmuş tesisleri ziyaret sıklığını artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

İŞKUR, Ziraat Odaları, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Sürü Yönetimi Elamanı eğitimi kapsamında 16 kurs düzenlendiğini ve bu kurslarda 380 kişinin eğitildiğini ifade eden Selvi, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında da 14 kurs düzenlendiğini söyledi.

Selvi’nin 2014 değerlendirmesinin ardından toplantıda şube ve ilçe müdürlüklerinin geçmiş yıllara ait faaliyetleri ve sorunlarına ilişkin karşılıklı istişare ve değerlendirmeler yapıldı. Toplantı son olarak 2015 yılının çalışma planlamasının görüşülmesi ile son buldu.

Malatya, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Müdür Yardımcıları Zülküf Yıldırımoğlu, Abdulmecit Yaşa ve Ahmet Turan Karaca, Şube Müdürleri ile 13 İlçe Müdürü katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız