SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmalar Pilot Mahallede Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:04
Çalışmalar Pilot Mahallede Başladı
A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya’da risk grubunda yer alan 5-18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik "Mobil Rehberlik Hizmeti" kapsamında hazırlanan "Yeşeren Umutlar Projesi" pilot mahalle olan Melekbaba mahallesinde çalışmalara başladı.

Proje 14 kurumun destek verdiğini söyleyen  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, "Proje kapsamında ilimizde yaşayan 5-18 yaş arasındaki sosyal risk altında bulunan, maddi durumu iyi olmayan, sokakta çalışan, istismara açık, aile içi şiddet yaşayan ve yaşama ihtimali olan ve maddi durumunun yeterli olmamasından dolayı eğitimini almakta zorlanan çocukların, gençlerin ve ailelerinin eğitilerek şehrimize ve topluma faydalı birer birey olarak kazandırılması amaçlanmaktadır. Hedef kitlenin mobil ekipler tarafından rehberlik faaliyetlerine tabi tutulacak, çocukların okula devamlarının sağlanacak, ailelere de şiddet, madde bağımlılığı gibi konularda eğitim verilecek.” ifadelerini kullandı .

Geçimini sağlamakta zorlanan ailelere yardım yapıldığını söyleyen Bozkurt, “Projemiz ilk olarak Melekbaba mahallesinde aktif olarak çalışmalara başlandı. Melekbaba mahallesinde işsiz olan ve geçimini sağlamakta zorluk çeken aileler için işkur aracılığıyla iş imkânları sağlandı. Çocuklarını okula gönderemeyen aileler için milli eğitim müdürlüğü ile irtibat sağlanarak okula devamları konusunda bilgilendirildiler. Ayrıca maddi durumu yeterli olmayan aileler için de Malatya Belediyesinden ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından gıda, giyecek ve kömür yardımı talebinde bulunuldu.

Melekbaba mahallesinde annesi ve babası tarafından terk edilen çocukların da olduğunu belirten Bozkurt “Çocukların sağlıklı ortamda büyümedikleri ve baskıya maruz kaldıkları ekiplerimiz tarafından gözlenmiştir. İl Müdürlüğümüz bünyesindeki sosyal çalışmacı arkadaşlarımız devreye girerek çocuklar için gerekli çalışmaları yapmaya başladılar. Çocuklar için en iyi ortamı sağlamak hepimiz görevidir” dedi.

Melekbaba Muhtarı Ali Demir ise yaptığı değerlendirmede; “ Yeşeren Umutlar projesini hayata geçiren Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt’a çok teşekkür ederim. Malatya’nın kanayan yaralarından biri olan Melekbaba mahallesinde eğitim seviyesi çok düşüktür. Ayrıca açlık seviyesinin altında olan bir mahalledir. Burada Aile ve çocuk iletişimi de çok kötüdür. İşsizlerimiz çok fazladır. İnşallah bu proje ile mahallemize katkı sağlanır” diye konuştu.

Proje ortakları şunlar; Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü, İŞ-KUR Müdürlüğü, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Malatya Belediyesi Kent Konseyi, Altın Kalpler Derneği

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız