SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalar Son Aşamaya Geldi"

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:04:13
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Kutgün Eyüpgiller başkanlığında, öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencisi mimarlardan oluşan restorasyon uzmanı ekibi, Arapgir'e bağlı Koru (Tepte), Ormansırtı (Cücügen) ve Onar köylerinde gerçekleştirdikleri saha ve proje çalışmalarında son aşamalara geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Restorasyon Yüksek Lisans Programı 2017 bahar yarıyılı ders programında yer alan “Koruma Projesi” dersi kapsamında, uzman ekip, Arapgir’in kırsal yerleşmelerini farklı boyutlarıyla inceleyerek, özellikle bölge kültür ve tarihi açısından değer taşıyan geleneksel evlerin belirlediler. İnceleme ekibi, gerçekleştirilen alan çalışmalarının ardından elde edilen veriler ve verilerden ortaya çıkan farklı analizler ışığında bölgenin potansiyelini ve koruma sorunlarını ortaya koydu.

Yapılan çalışmalar İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde 30 Mayıs Salı düzenlenen yıl sonu proje sunumlarında katılımcılara anlatırken değerlendirme heyetinde Restorasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Kutgün Eyüpgiller, Arapgir Belediyesinden Kültür Müdürü A.Tuncay Çağdaş Arapgir'li bazı dernek yöneticileri, Restorasyon Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri hazır bulundu.

Öte yandan katılımcılar tarafından oldukça başarılı bulunan çalışmalar daha sonra kaynak kitap haline getirildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız