SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmalar Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki köy yollarının yapım çalışmalarına bu yıl 11 milyon 400 bin TL harcanmış olacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "2010 yılı Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında Malatya il ve ilçelerindeki köy yollarına 11 milyon 400 bin TL harcamanın gerçekleştirileceğini ve 5 milyon 300 bin TL tutarında da içme sularına harcanacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

"KÖYDES Projesi kapsamında Malatya'ya 6 yılda, 103 milyon 922 bin 313 lira ödenek aktarıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 495 köyden 484'ünde şebekeli içme yapıldı. İktidara geldiğimizden bugüne kadar köylere yol yapma çalışmaları kapsamında 660 kilometre asfalt, 389 kilometre stabilize kaplama ve 952 kilometre tesviye yapıldı. Tepehan-Nemrut Dağı yolunda 11,6 kilometre yol, altyapısı ve stabilize kaplamasıyla karayolu standartlarına getirilerek dünya turizminin ve faydalanan civar köy halklarının hizmetine sunuldu. Yandere ve Büyüköz köy geçişleri olan toplam 1 kilometrelik kısmın standartlarının yükseltilmesi ve Tepehan'dan Nemrut Güneş Motelin olduğu noktaya kadar 1.kat ve 2.kat asfalt çalışmaları devam ediyor. Kale Gülenköy-Uzunhüseyin-Pütürge ilçe sınırı grup yolunda yol genişletme ve stabilize çalışmaları Kale ilçesi KÖYDES projesi kapsamında devam ettirilmekte olup tamamlanan 11 kilometrelik kısmın stabilizesi İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılmaktadır. Toplam 36 kilometrelik yolun geri kalan 5 kilometrelik kısımda yol genişletme ve stabilize çalışmaları devam ettirilmektedir" dedi.
Kale ilçe sınırı Pütürge Yediyol-Aktarla-Candar grup yolu genişletme çalışmaları 2009 yılı içerisinde İl Özel İdaresince sağlanan kaynaklarla başlatılarak 3 kilometresinin tamamlandığını belirten milletvekili Ölmeztoprak, "Kalan 9 kilometrelik yolda genişletme ve altyapı çalışmaları ile yolun tamamında stabilize çalışmaları devam etmektedir. 2010 yılı İller Bankası katkı payından Malatya'mıza 1 milyon 610 bin 786 TL ödenek aktarılmış olup bu ödenekle 21 köyün kanalizasyon sorunu çözülmüş olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız