SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:28:19
Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu (DABO), yaz dönemi çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Atatürk Kız Lisesi Spor Salonu’nda Koordinatör Erol Akdeniz ve Antrenör Bayram Acar yönetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda, sporculara basketbol sporcuyla ilgili temel ve uygulamalı bilgiler veriliyor.
 
Yaz döneminde Malatya 12 DABO'ya yaklaşık 100 sporcunun kayıt yaptırdığı belirtilirken, sporcuların sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunduğu kaydedildi.
 
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya 12 DABO Koordinatörü Erol Akdeniz, çalışmaların yoğun tempoda devam ettiğini söyleyerek, "Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu olarak yaz dönemi çalışmalarına 8 Haziran’da başladık. Tabi çalışmalarımız bu yıl Ramazan ayına denk geldi. Ama bu oyuncularımızı çok fazla etkilemedi. Sabahtan akşama kadar yoğun tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an kayıtlı 100 öğrencimiz var" diye konuştu.
 
Basketbolun alt yapısını oluşturduklarına işaret eden Akdeniz, şunları söyledi: 
 
"Malatya 12 DABO'dan yetişen sporcularımızı yerel liglerde mücadele eden kulüplerimize kanalize ediyoruz. Bu anlamda da geride bıraktığımız sezon çok büyük başarılar elde ettik. Buradan çıkan oyuncularla Malatya’da ayrı kategorilerde 13 tane kupa aldık. Bu senede üzerine ekleyerek, rekorumuzu kırmak istiyoruz."
 
Akdeniz, çalışmaların yaz-kış devam ettiğini aktararak, "Basketbolun temel tekniklerini sporcularımıza veriyoruz. Top sürme, ribaunt alma, pas verme, dripling gibi temel hareketler üzerinde duruyoruz. Çocuklarımıza bunları öğrettikten sonra takımsal forumlara geçeceğiz. Şu anki çalışmalar çocuklarımız için biraz sıkıcı geçiyor ama bunları yapmak zorundayız. Bir ay sonra takımsal forumlara geçmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Amaçlarının Türk basketboluna sporcu yetiştirmek olduğunu dile getiren Akdeniz, "Geçtiğimiz yıllar Türkiye liglerinde oynayan birçok sporcu yetiştirdik. Amacımız bundan sonra da sporcu yetiştirmek. Şu an tespit ettiğimiz ve Türk basketboluna hizmet edebilecek 7-8 sporcumuz var. Bu sporcularımızla yakından ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız