SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışmalar Titizlikle Sürüyor'

A- A+ PAYLAŞ

İmar ve şuyulandırma yolsuzluğu- usulsüzlüğü iddialarıyla ilgili olarak Saadet Partisi il başkanı Mehmet Asiltürk'ün açıklamasına, Belediyeden yanıt geldi. Araştırma ve soruşturmanın sürdüğü, sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilen belediye açıklamasında, soruşturmaya konu inşaatlarda faaliyetin devam ettirildiği iddiasına karşılık, faaliyetlerini durdurmaları için 14 Aralık'ta muhataplara yazı gönderildiği de kaydedildi. Bu arada, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki imar yolsuzluğu ile ilgili dosya üzerinde sadece "GİZLİLİK" kararı bulunmasına karşın, Belediyeden gönderilen açıklamada "YAYIN YASAĞI" olduğu şeklindeki bilginin doğru olmadığı öne sürülürken, belediye daha sonra bu konuda bir düzeltme açıklaması yaptı.

BELEDİYENİN YANITI..
Belediye Basın Bürosu aracılığıyla basın organlarına gönderilen, altında herhangi bir imzanın bulunmadığı açıklama şöyle:

"21.01.2010 tarihinde bir siyasi partinin il başkanı tarafından iddia edilen ve saygıdeğer kamuoyunca da malûm olan imar ile ilgili aşağıdaki açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

Belediyemiz İmar Komisyonu tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde Başkanlık Makamına sunulan raporda; tapularda tahrifat yapılarak haksız yapı yoğunluğu kazandırıldığı, bu dosyaların imar föyleri ve ruhsata esas teknik evraklarda bazı eksiklikler olduğu beyan edilmişti.

Buna mukabil blok nizam imarlı parsel büyüklüğü 1000 m2 üstü olan ve yoğunluk kullanan tüm parsellerin dosyalarının incelenmesine ilişkin bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun yaptığı tespitlere istinaden Valilik Makamı’ndan muhakkik talep edilmiş, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş ve idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca idari soruşturmanın salahiyeti için İmar Müdürlüğümüzde bazı görev değişiklikleri yapılmış ve konunun çözümü için ilgili birimlere gerekli talimatlar yazılı olarak verilmiştir.

İlgili birimlerce yine hiç vakit kaybetmeden bir komisyon oluşturulmuş ve inşaatlara devam etmemeleri hususunda ilgililere 14.12.2009 tarihinde yazı gönderilmiştir.

Konuyu idari açıdan soruşturan komisyon; konunun önemi, detayı ve yoğunluğuna istinaden Başkanlık Makamı’ndan 04.01.2010 tarihine kadar ek süre istemiş ve bu talep Başkanlık Makamı tarafından da uygun görülmüştür.

Hâlihazırda komisyon çalışmaları aralıksız bir şekilde büyük bir titizlikle devam etmektedir. Yapılan incelemeler sonrası yapılan ihlaller ile ilgili detaylı rapor 03.02.2010 tarihine kadar hazırlanacaktır. Adli ve idari soruşturmanın sonuçları da zaten kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Özellikle şu hususun altını bir kez daha çizmek istiyoruz. Biz görevimizi ifa ederken kamuoyunun, sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasi partilerimizin bilgi, birikim ve tecrübesinden istifade etmeyi yönetim anlayışımızın en vazgeçilmez şiarı olarak görmekteyiz. Bu konuda da idari soruşturma süreci kesintisiz devam ederken ilgili, yetkili ve yetkin herkesle görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Adli ve idari soruşturma sürecinin devam ettiği ve konu ile ilgili yayın yasağının söz konusu olduğu bir konu ile ilgili, birilerinin süreci ve kamuoyunu tahrik edici beyanları asla çözüm adına bir katkı sunmamaktadır. Biz, bize emanet edilen bu görevin hakkını vermek adına, daha önceki beyanatlarımızda da ifade ettiğimiz gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeme adına, hiç kimsenin kamuoyunu yanlış yönlendirici, tahrik edici beyanatlarına bakmaksızın ilgili soruşturmayı büyük bir ciddiyet, vakar ve kararlıkla sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Unutulmamalıdır ki bu emanet bir bütün olarak Malatya’nın BİZE emanetidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DÜZELTME..
Bu arada, gönderilen açıklama metnindeki "yayın yasağı" iddiası, daha sonra Belediyeden gönderilen aşağıdaki açıklama ile düzeltilti. O açıklama şöyle:

"Belediyemiz tarafından bugün basına gönderilen basın açıklamasının son paragrafının birinci satırında, “Adli ve idari soruşturma sürecinin devam ettiği ve konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığının gizlilik kararının sözkonusu olduğu” yazılı cümle sehven “yayın yasağının sözkonusu olduğu” şeklinde yazılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız