SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalışmalara Ara Verildi'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Nevzat Pakdil, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA muhabiri İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere TBMM bünyesinde kurulan komisyonun Meclis'in tatile girmesi nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pakdil, CHP'nin askerlerin sivil mahkemede yargılanmalarını düzenleyen yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla ilgili soruya, "Benim görüşüme göre yasal düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir" cevabını verdi.

Pakdil, aynı zamanda eniştesi olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, "İlk baştan itibaren bütün kurumlar hassasiyetini ortaya koydu. Kazanın olduğu zamandan beri TBMM Başkanı ve Başbakan Göksun ilçesine gelerek incelemede bulunup, gerekli talimatlar verdiler. Enkaz bulunana kadar İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü oradaydı" dedi.

TBMM bünyesinde kurulan araştırma komisyonun Meclis'in tatile girmesi nedeniyle çalışmalara ara verdiğini ancak komisyonun çalışma süresinin artırılabileceğini belirten Pakdil, şunları söyledi:

"Bir komisyon kuruldu. Komisyon çalışmalarını sürdürüyor. İlgili olanları, müracaat edenleri ve bilgisi olanları dinliyor. Bu olayın bir de teknik boyutu var. Bu konuda medyaya çeşitli kurum ve kişilerce açıklamalarda bulunuldu. Meclis tatile girdiği için komisyon çalışmalarını durdurdu. O çalışmaya göre ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Rahmetli olan arkadaşlarımızın eşyaları toplanırken bir kısım karışıklıklar olabilir. Bununla ilgili olarak hukuki bir süreçte başlatılmıştır ve devam ediyor. Bu komisyon çalışmasında bir sonucun çıkmasını ümit ediyorum. Bu konularla ilgili olarak çok değişik açıklamalar yapıldı ve çok çeşitli iddia ve görüşler mevcut. Ancak bunların sonuçlarını Meclis Araştırma Komisyonu çalışmasını tamamladığında hep birlikte göreceğiz. Bu konuda yurt dışında çalışmalara katılanlar var, görüş bildirenler var, teknik bilgiler var. Muhsin Bey benim eniştemdi ve çok iyi bir insandı. Bu çalışmanın Meclis ayağında da hiç aksamadan yürütülmesi için hem diğer siyasi partilerimiz ve hem
de başta iktidar partimiz elindeki bütün imkanları en iyi şekilde kullanıyor. Belki bir süre artırımı söz konusu olabilir. Çalışmaların neticesini bekleyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız